Sprawdzałem błąd i wyszło na tylni czujnik poziomowania reflektorów. Więc będę musiał się do tego zabrać. Najpierw odkręcę koło aby sprawdzić połączenie, a jak to nie pomoże to poszukam nowego/używanego czujnika i zamontuje.Alex pisze:Jakieś wieści ? Bo mnie dopadło to samo dzisiaj i wolę być "mądrzejszy" zanim pojadę na warsztat.Grzegorz pisze:U mnie to samo - 2 komunikaty + żółta kontrolka na zegarach.
Co zauważyłem: Po pojawieniu się komunikatu słup światła przed samochodem jest bardzo krótki, że w odległości 50 metrów przed autem jest ciemno.
Podkręciłem mechanicznie lampy (imbusem wyregulowałem aby dalej świeciły) i było ok ale komunikat był więc póki co tak jeździłem. Potem kilka razy komunikatu nie było i wtedy lampy świeciły za wysoko więc obniżyłem je. Po jakimś czasie znowu 2 komunikaty + kontrolka i lampy krótko świecą.
Dodam, że fabryczne żarówki H11 do doświetlania zakrętów palą normalnie, po odpaleniu auta silniczki wachlują soczewkami, długie (tryb auto) same się włączają, podczas ruchu kierą widać jak słupy latają w tę i nazad. Popukałem w lampy, w mechanizm w środku lampy (dłonią) i bez rezultatu.
Czy to pora udać się do elektryka? Czy jest szansa, że dam radę coś sam naprawić??
Drogie są te czujniki poziomowania reflektorów?
Gdzieś w sieci latała fotka tego czujnika, jak jest on umiejscowiony na tej tylnej osi ale nie mogę za nic w świecie teraz tego znaleźć.