--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInterfejs diagnostyczny OP-COM
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM
Raczej nic nie daje, bo wszystko zależy od programu. To jest tak jak w komputerze jeden ma windows Vista inny 7, a inny 8. Program chodzi tak samo. Ja przynajmniej nie zauważyłem w różnicy działaniu.
-
palec
Bardzo dziekuję "titanium" 3 miechy leżał op-com bo na win8.1 nieszło nic zrobić a teaz ten manual i jesz up softu działa. Bardzo dziękuje i pozdrawiam
-
Pobo1315
Panowie szybkie pytanie. Podłączam klona i wyskakuje mi info ze mam podłączyć usb i nie wykryto interfejsu. Wczesniej wszystko było ok. To samo dzieje sie przy dwóch autach. Co moze byc ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
Sterowniki - sprawdzales czy w menedżerze urządzeń masz pokazany opcom v2 usb gdzies?
Od ja tego bym zaczął.
Wysłane przez tapatalk
Od ja tego bym zaczął.
Wysłane przez tapatalk
- SRD77
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0T
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: SE,Łask,Żory
nie zwawsze ale czasem mi tez nie wykrywa interfejsu,test interfejsu nie prawidłowy .Pobo1315 pisze:Panowie szybkie pytanie. Podłączam klona i wyskakuje mi info ze mam podłączyć usb i nie wykryto interfejsu. Wczesniej wszystko było ok. To samo dzieje sie przy dwóch autach. Co moze byc ?
Jest tak jak odpale program a potem podłącze interfejs.
Jak w pierwszwej kolejnosci podłącze interfejs do USB i potem odpalę program jest OK.Test przechodzi poprawnie
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
Sprawdzał ktoś działanie fejsa pod Windowsem 10? Microsoft juz rozsyła darmowe aktualizacje z win 8 do win 10
Wysłane przez tapatalk
Wysłane przez tapatalk
-
palec
Działa bez problemu nawet łatwiej instalować niż 8.1Dan pisze:Sprawdzał ktoś działanie fejsa pod Windowsem 10? Microsoft juz rozsyła darmowe aktualizacje z win 8 do win 10
Wysłane przez tapatalk
Wysłane z mojego LG-D855
-
evolution1
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Zabrze
- Otrzymał piwo: 1 raz
Mam takie pytanie, posiadam opcomy 1.45, 1.59 i vauxcom 120309 china oraz GB. Mogę rozszerzać kompa, sprawdzać błędy ale wchodząc na silnik żeby sprawdzić bloki pomiarowe wyskakuje że nie widzi ECM lub nr VIN. Co jest nie tak? Jak i gdzie właściwie wejść żeby zobaczyć nasycenie DPF'a?
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Bloki pomiarowe i dolna zakładka. Tam jest nasycenie i ile km od ostatniego wypalania.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
- Putridum
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
czy ktoś z was spotkał się z taką sytuacją:
fejs za 1 razem śmigał bezbłędnie na XP, trwało to 1 dzień, zwróciłem się do kolegi P405 o pomoc i odesłałem fejsa, okazało się że faktycznie coś się stało z nim ale po aktualizacji do 1.59 wsio było ok z tym że nie u mnie tylko u kolegi P405, u mnie jak przed odesłaniem fejsa - bez znaczenia jakie stery i jaka winda za cholerę op-com/vaux-com(program) nie widzi go. Poprostu już mi ręce opadają.
fejs za 1 razem śmigał bezbłędnie na XP, trwało to 1 dzień, zwróciłem się do kolegi P405 o pomoc i odesłałem fejsa, okazało się że faktycznie coś się stało z nim ale po aktualizacji do 1.59 wsio było ok z tym że nie u mnie tylko u kolegi P405, u mnie jak przed odesłaniem fejsa - bez znaczenia jakie stery i jaka winda za cholerę op-com/vaux-com(program) nie widzi go. Poprostu już mi ręce opadają.
-
evolution1
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Miasto: Zabrze
Aby wejść w bloki pomiarowe musiałem wybrać inny silnik w Vaux-com'ie, teraz wszystko śmiga jak należy. Pozdrawiam i dziękuje.
-
nowakgti
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Miasto:
Witam dostałe op coma od kolegi ale nie mogę właczycnim dodatkowych funkcji kompa. jak uruchamiam vaux com i robie test to pisze że wersja 1.45 i że test sukces. a nie chce sie połczy z autem pisze ze interfejs nie podłaczony albo kluczyk nie przekrecony co robić???
-- 28 sie 2015, o 14:09 --
Nikt nie pomoże?
-- 28 sie 2015, o 14:09 --
Nikt nie pomoże?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, o 21:38 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par 5 pkt 8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par 5 pkt 8
-
frembud
- Forumowicz
- Auto: sport tourer 160KM
- Miasto:
witam. dwie sprawy:
po pierwsze wcześniej na win 8.1 i teraz na windows 10 mam problem z vauxcomem 12. uruchamia się, łączy z autem, pokazuje bloki pomiarowe, blędy, itp, ale jak chcę włączyć nagrywanie bloków pomiarowych, albo zapisać listę blędów, albo zrobić cokolwiek z wejściem do plików, wywala program. Na opcom 10 prof nagrywanie parametrów chodzi bez problemu.
próbowalem już z instalacją pogramu z innych źródeł i zawsze to samo. czy jest to problem programu, czy też to wina mojego komputera Fejsa mam od p405 z 1.45, tak że to nie tutaj szukał bym blędu.
po drugie, borykam się od kilku miesięcy z przeładowaniem turbohttp://www.insignia-club.pl/viewtopic.p ... 0&start=20, czy mogę prosić o pliki z nagranych w czasie jazdy bloków pomiarowych silnik -dane dolotu powietrza, abym mógł porównać odchylenia w sprawnych autach
po pierwsze wcześniej na win 8.1 i teraz na windows 10 mam problem z vauxcomem 12. uruchamia się, łączy z autem, pokazuje bloki pomiarowe, blędy, itp, ale jak chcę włączyć nagrywanie bloków pomiarowych, albo zapisać listę blędów, albo zrobić cokolwiek z wejściem do plików, wywala program. Na opcom 10 prof nagrywanie parametrów chodzi bez problemu.
próbowalem już z instalacją pogramu z innych źródeł i zawsze to samo. czy jest to problem programu, czy też to wina mojego komputera Fejsa mam od p405 z 1.45, tak że to nie tutaj szukał bym blędu.
po drugie, borykam się od kilku miesięcy z przeładowaniem turbohttp://www.insignia-club.pl/viewtopic.p ... 0&start=20, czy mogę prosić o pliki z nagranych w czasie jazdy bloków pomiarowych silnik -dane dolotu powietrza, abym mógł porównać odchylenia w sprawnych autach
-
marcin27061979
- Użytkownik
- Auto: Astra J SPORT 140KM
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Włocławek
A masz interfejsa zaktualizowanego do wersji 1.59 ? Może tu leży problem.
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Jeśli chodzi o nagrywanie czy zapis to zwróć uwagę na uprawnienia systemowe konta którego używasz, czy masz uprawnienia administratora. Brak może blokować programowi dostęp do dysku.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
frembud
- Forumowicz
- Auto: sport tourer 160KM
- Miasto:
mam wersję 1.45 sprawdzona, uprawnienia administratora. vauxcom mogę uruchomić tylko jako administrator
-
SQ9KRD
Witam
I ja dorzucę się do pytań .
Na początku P405 -pracuje wielkie DZ.
Łączy się z każdą wersją oprogramowania lecz tylko z wersją Vaux-com 120309a daje możliwość programowania i tu moje pytanie. Czy odpalił ktoś chinczyka na polskim op-comie z możliwością programowania?? Jeśli tak to na ktorej wersji ?? ( moj soft OPka to 1.59 )
I ja dorzucę się do pytań .
Na początku P405 -pracuje wielkie DZ.
Łączy się z każdą wersją oprogramowania lecz tylko z wersją Vaux-com 120309a daje możliwość programowania i tu moje pytanie. Czy odpalił ktoś chinczyka na polskim op-comie z możliwością programowania?? Jeśli tak to na ktorej wersji ?? ( moj soft OPka to 1.59 )
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Na polskim op-comie (mówimy o oprogramowaniu) nie da się włączyć opcji programowania. Taka opcja jest dostępna tylko w vaux-com.
-
radekz
Witam.
Wczoraj przyszedł opcom z chin ver. 1.45. Nie mogę go zainstalowac na komputerze. najpierw wyskakiwało że sterownik nie podpisany cyfrowo to zmieniłem na uprawnienia administraatora i wyłączyłem to a teraz po prostu nie powodzenie w instalacji opcom usb.
Windows 7 64bit.
Miał ktos ten sam problem?
Co robic eby zainstlowac. prosze o podpowiedzi
Wczoraj przyszedł opcom z chin ver. 1.45. Nie mogę go zainstalowac na komputerze. najpierw wyskakiwało że sterownik nie podpisany cyfrowo to zmieniłem na uprawnienia administraatora i wyłączyłem to a teraz po prostu nie powodzenie w instalacji opcom usb.
Windows 7 64bit.
Miał ktos ten sam problem?
Co robic eby zainstlowac. prosze o podpowiedzi
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2015, o 16:19 przez radekz, łącznie zmieniany 2 razy.
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Wyłączyć cyfrowe podpisywanie sterowników
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka