Dzięki za zamieszczenie zdjęć i objaśnienie bo to merytoryczny dodatek.
Odnośnie pokazywania "100%" Panowie to myślę, ze uwaga pod tym wskaźnikiem wynika z czysto inzynierskiego podejścia do pomiarów i wskazań.
Jeśli kogoś zadowala pokazywanie 100% jeśli ma 40% to bomba, ale mnie osobiście to razi bo "jak zachwyca jak nie zachwyca", jak jest 100% skoro nie ma 100%
Nikt do uzywania apki nie zmusza - prawda to i fakt, ale skoro dyskutujemy o jej funkcjonalności, wskazaniach, dokładności i mozliwościach to ten adblueowy wątek w tym temacie bardzo fajnie się rozwinął.
Nie dość, że wskazał jakąś opcje na upgrade to jeszcze wiele osób dowiedziało się "ocokaman" ze wskazywaniem od strony układu/pompy. Ja nie wiedziałem, ze tak działa. Spodziewałem się pomiaru jak w baku (zwłaszcza jak zobaczyłem 100% w apce), a nie konfiguracji wskazania w momencie sięgnięcia "rezerwy".
Wskaźnik 100% po prostu nie pasuje do sprzętu dokonującego pomiarów, bo ten nie mierzy płynnie poziomu medium. Robi to skokowo i tu może można coś dłubnąć w aplikacji.
Myślę, ze nie ma co sie obrażać, udowadniać i zgadywac czy każdy wie o co chodzi drugiemu. Wszyscy wszystko wiedzą tylko chyba próbujemy udowadniać sobie kto ma bardziej racje. Bez sensu.
Nie można być zachłannym - chwała koledze @ping za już wykonaną pracę, która wielu tu osobom ulatwiła zycie.
Jesli będzie chciał poprawiać apkę bomba. Jesli nie to można z tym zyć.