To samo. Obserwuję już kilka dni i cały czas 0dare50 pisze:Nie no u mnie cały czas 0
Wysłane z mojego Nokia 6310i przy użyciu Tapatalka
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuTo samo. Obserwuję już kilka dni i cały czas 0dare50 pisze:Nie no u mnie cały czas 0
Witam, czy udało się rozwiązać problem bo walczę z identycznym problemem. Po wymianie:Matajsen32 pisze: ↑3 paź 2021, o 13:43Witam serdecznie .
Opisze krótko mój problem, może akurat z ktoś z forum miał podobną sytuację .
Krótko po zakupie Insigni ( rocznik 2018 2.0 170 km Diesel kupiona z przebiegiem 29 tys km )
Zaczęła mi się pojawiać co jakiś czas kontrolka silnika na liczniku . Do tej pory było to już chyba z 7 razy . Auto jest na gwarancji więc za każdym razem oddawałem auto po chwili odbierałem, kod usunięty sprawa zapomniana . Jak pytałem jaka była przyczyna powiedziano mi, że zbyt niska wydajność DPF . Sytuacja wielokrotnie się powtarzała w międzyczasie wymieniono jeszcze czujnik ciśnienia i tyle. Obecnie po ponownym pojawieniu się kontrolki dostałem informację o błędzie p 2002 ( DPF poniżej wydajności ) i o tym, że muszę na własny koszt wymienić cały DPF za 4 tys € ( mieszkam w Niemczech ) bo jest zepsuty .
Podobny błąd wyskakiwał w 3 serwisach Opla i ta sama diagnoza . Mam obecnie 59 tys km przejechane więc pojechałem do firmy która czyści DPF. Wyczyszczono DPF i firma która to robi powiedziała, że DPF jest w 100 % sprawny, ale po podłączeniu do komputera doszli do tego, że w ustawieniach DPF- są zablokowane wszyskie opcje włącznie z tym żeby DPF mógł się sam regenerować etc i nie mogą tego zmienić . Prawdopodbnie może to zrobić tylko opel . Miał ktoś podobną sytuację z błędem p2002 i Czy ewentualnie orientuję się czy po wyczyszczeniu DPF to dobrej jego pracy wystarczy przywrócić ustawienia w komputerze diagnostycznym ?

) jazdy procenty spadały.