Co do VXDIAG to mam, używam.PITUSIA pisze:Dzięki za wypowiedź Holios, właśnie o coś takiego mi chodziło (osobiście przetestowane działanie interfejsu z danym autem), a nie o jakieś snucie domysłów, że to tamto. Ja osobiście nie zwykłem wypowiadać się w kwestiach, w których nie mam za wiele pojęcia, lecz wpierw szukać, szukać i raz jeszcze szukać info po wielu forach, tyle że na nich zdecydowana większość jedyne co robi, to nabija sobie posty pisaniem jakichś nonsensów, tym bardziej iż nigdy nie mieli w swoich rękach ani takiego fejsa, ani też nawet nie siedzieli w takim aucie...
I jak to często powtarza w swoich filmikach pewien YouTuber (nie będę mu robić kryptoreklamy): "Nie znam się, no to się wypowiem.", co niestety sprawia, że wiele naprawdę użytecznych i bardzo wartościowych postów ginie gdzieś w śmietniku (często zdawkowych) wypowiedzi osób, które na danym zagadnieniu nie spędziły więcej, jak zaledwie kilka-kilkanaście minut...
Tak czy inaczej w międzyczasie znalazłem jeszcze kilka opinii innych osób (tak w tematach na tym forum, jak i w tematach na forach zewnętrznych), iż tymi fejsami nie da się za wiele zrobić w nowszej generacji aut, gdyż podobno nie obsługują w pełni wszystkich protokołów magistrali CAN i ich prędkości, a co za tym idzie nie gwarantują dostatecznej stabilności połączenia, aby w ogóle myśleć o jakimkolwiek poważniejszym programowaniu... A to co właśnie chcę zrobić w swoim aucie, takowym programowaniem można byłoby nazwać, dlatego też przedwczoraj napisałem do jednego z polskich dystrybutorów VXDIAG VCX NANO, aby udzielił mi informacji, czy dany interfejs łączy się ze wszystkimi modułami w moim aucie i czy obsługuje wszystkie protokoły magistrali CAN? Póki co oczekuję na odpowiedź.
Jeśli kolega KaMYk, bądź inni koledzy z tego forum wiedzą coś więcej na temat współpracy interfejsów sprzed kilku postów wstecz, bądź fejsów VXDIAG VCX NANO z autami nowszej generacji (konkretnie z poliftingowymi Insigniami) i co konkretnie da się nimi zrobić w aucie (oczywiście poza bałaganem przy nieumiejętnym użytkowaniu), to byłbym wdzięczny za konkretne informacje, a nie jakieś zdawkowe i wyssane z palca dywagacje.
Interfejs jest zgodny z J2534-2 (Wszystkie CANy, prędkości itp itd). , można używać go do SPS a, współpracuje z GDS2, aczkolwiek z pewnymi bolaczkami. Brak innych oficjalnych programów które mogą współpracować z tym kablem w Oplach/GM. Nie Wien ile funduszy chcesz przeznaczyć ale zastanów się nad MDI, bo VXDIAG to pewnego rodzaju koln MDI.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
), to byłbym wdzięczny za konkretne informacje, a nie jakieś zdawkowe i wyssane z palca dywagacje.