No nie wiem, ja jestem zadowolony i z ceny i z jakości. A jeśli twierdzą, że PAO zastąpili uszlachetniaczami przez co finalnie jakość oleju pozostała bez zmian to dla mnie dla konsumenta nie ma znaczenia jaka jest baza(tym bardziej ze pozostało PAO ok 30% czyli i tak dobry wynik jak za olej za 100 zł). Jeśli kiedyś jakiś producent zrobi nawet olej na bazie mineralnej, ale okaże się, że pomimo tego ten olej jest dobry to ja go kupię. Ostatnio testowałem też taki olej jak SORT, nie wiem czy ktoś go tutaj zna i on też jest zwykłe HC, a złego słowa na niego nie powiem, co prawda zrobiłem tylko jedną wymianę na nim bo jest trochę drogi, ale silnik ładnie pracował i nie musiałem dolewać od wymiany do wymiany.takisobie pisze: ↑16 lut 2019, o 13:43@Marcin dotej pory na stronie producenta jest zawarte info cytuje "Wszystkie nasze oleje posiadają co najmniej 70% bazy syntetycznej co jest ewenementem w świecie oleju." no ale jak widze to już PAO nie jest takie dobre byle dużo dodatków było no i tego nie można być pewnym . Firma chwali się doświadczeniem i stworzeniem "unikalnej jakości oleje" a zwykłej karty technicznej nie potrafią bez błędów napisać,
nie neguje tego że ktoś coś zachwala i reklamuje tak długo jak to się opiera na rzetelnych i prawdziwych informacjach.
w dobie globalnego internetu zajeło mi to 15 minut sprawdzenie kto produkuje dla nich olej
Dodano po 10 minutach 57 sekundach:
Gdzieś czytałem, że jest fabryka PMO to ta, która robiła kiedyś oleje dla Valvoline (zanim nie przenieśli się gdzieś indziej), więc o jakość bym się nie bał, ale to niepotwierdzone info. Teraz Valvo rozdzielło produkcję gdzieś na poludnie europy co skutkuje ze mamy teraz tańsze Valvoline niż było (mam nadzieję, że z obniżką cen nie obniżyli jakośći