Kurcze kiedyś to przeglądałem ... Chyba pamięć mnie zawodzi (S.K.S.
Dzięki !
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKurcze kiedyś to przeglądałem ... Chyba pamięć mnie zawodzi (S.K.S.

I nie zaoszczędził tylko zamontował odpowiedni Aku w odpowiednim miejscu.norbi333 pisze:W insigni jest w komorze i z systemem start stop zawsze był AGM. Jak zwykły to po prostu ktoś zaoszczędził na wymianie
https://forum.karawaning.pl/topic/24786 ... lacji-12v/norbi333 pisze:Czyli inżynierowie Opla się nie znają i nie wiedzą co trzeba montować?
I z ciekawości możesz podać źródło ,które mówi ,że nie mogą być montowane w komorze silnika?
Dodano po 4 minutach 17 sekundach:
Co do żywotności to miałem auto z początku 2013 roku . Sprzedane w 2018 roku z oryginalnym AGM zamontowanym w komorze i nie było żadnych kłopotów z nim.Odpalał auto przy -20
Rooff_ pisze: ↑12 sty 2019, o 17:18Spojrzałem przy okazji na swoje wskazania na postoju na biegu jałowym przy nagrzaniu płynu chłodzącego do ok. 70 st.C - wskazania napięcia zmieniają się ale conajwyżej o 0,1 V co kilka/kilkanaście sekund. Raczej przez dłuższy czas stoją nieruchomo na jednej wartości.
U Ciebie, biorąc po uwagę poprzedni filmik, jest coś nie tak. Albo aku (to naładowanie po postoju/nocy jest takie sobie), albo alternator, albo pierwsze co mi przyszło na myśl - regulator napięcia ładowania (pewnie on jest w jakimś module, ale to by trzeba sprawdzić).
Może pierwsze co zrób to weź go do domu/garażu i podładuj prostownikiem do pełna.