IBZI pisze:@Bodex nie wiem, jakie doświadczenie masz z ubeckimi metodami, ale zapewniam Cię, że wedle mojej wiedzy @hubertusowi daleko do tego.
Panowie - dyskusję obserwuję i póki nie przekraczacie granic regulaminu oraz nie odbiegacie od tematu, to nie interweniuję.
Proszę jednak powyższe mieć na uwadze pisząc kolejne posty.
Ok Ibzi , przechodze do milczenia, tzn posty Hubertusa nie czytam , ten kolega forumowy mnie irytuje, manipuluje cytatani, szuka wyciąga z przed połowy roku, a sam nic nie wnosi do tematu , neguje wszystko co kto napisze, nie docierają do niego żadne fakty, on wie najlepiej , tak ja to widzę.
Czy ja wyciągam jego cytaty? Nie bo , mam to gdzieś.
Ale dobra.
Jeszcze wam obliczę jaka lepkość GM byłaby przy 19 tys km i przy 30 tys km.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Dodano po 12 minutach 15 sekundach:
grzegorz13 pisze:Bodex napisał
No szukam.przyczyny , a oni nie .
Przyczyną główną jest brak smarowania , może to być dłuvofalowo lub nagle.
czyli nie jesteśmy dziś w stanie ustalić na jakim oleju się to stało i z jakiej przyczyny choć ja obstawiam dostanie się do oleju ON a jak wiadomo to on potrafi bez problemu zerwać film olejowy ! Bodex piszesz też głupoty że Opel zaleca wymianę co 30 tyś ponieważ jest tam informacja że według wskazań komputera a ten wyrzuci wymianę wcześniej i napisałeś że ktoś wcześniej tak wymieniał olej (4x na 130 tyś czyli ignorował wskazania komputera ) !
Grzegorz , nie ignorował. W mojej wersji softu na początku sam zmieniałem wg zaleceń komputera i po 28 tys wskazywał 7% .
Ten Milleres 19 tys cos koło 40 parę%
Ten GM po 14 tys 56%
Może potwm GM się zorientowało , że 30 to za dużo i poprawili soft i wam, a zwłaszcza w poliftach liczy inaczej.
Tak czy owak potwierdza się teza, żeby kupować zawsze polifta , bo poprawiono choroby wieku dzieciecego.
Grzegorz rozumię, że masz wątpliwości i pytasz , tykko no ja nie mam nic do ukrycia , bo auto to już historia i nie mam powodu ściemniać, a chetnie odpowiem.
ON na pewno się przyczynia , ale olej o słabym filmie, a taki 5w30 c3 jest też sie przyczynia.
Jest to olej eco LL w tym jest zamiar by mało palił, była niska emisja spalin , a ochrona silnika jest na ostatnim miejscu
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka