--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSzyba przednia czołowa
-
pawelwor
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Lublin
Re: Szyba przednia czołowa
Na prawdę ciężko mi uwierzyć, że szyba z solarem, sensorem i kamerą jest za taką cenę z montażem. Wychodzi na to, że ludzie ( i ja) przepłacamy dwukrotnie.
-
fuksq3
Panowie/Panie, mam taki problem. Otóż wymieniłem przednią szybę z powodu odprysku korzystając z ubezpieczenia AutoSzyba24 z Link4.
Warsztat wymienił szybę na ryża Benson. Problem jest taki że koleś który wymieniał ją, wmawia mi że jest zielona (przykładałem białą kartkę i dalej twierdzę że jest biała a nie jak na bocznych zielona) to jeszcze szyba ma defekt w postaci rozmazanego widoku przy lewym słupku. Na moje uwagi facham powiedział że musi się skontaktować z dystrybutorem szyb bo nie wie co ma zrobić. Niestety auto odebrałem wczoraj a defekt zauważyłem dopiero wieczorem. Oczywiście podpisałem mu wcześniej wszystkie kwitki. Czekać na telefon od niego czy zgłaszać do Link4 ? Jak myślicie ? Wstępnie dałem mu czas do poniedziałku ale coś dla niego z oczu źle patrzy :p
Warsztat wymienił szybę na ryża Benson. Problem jest taki że koleś który wymieniał ją, wmawia mi że jest zielona (przykładałem białą kartkę i dalej twierdzę że jest biała a nie jak na bocznych zielona) to jeszcze szyba ma defekt w postaci rozmazanego widoku przy lewym słupku. Na moje uwagi facham powiedział że musi się skontaktować z dystrybutorem szyb bo nie wie co ma zrobić. Niestety auto odebrałem wczoraj a defekt zauważyłem dopiero wieczorem. Oczywiście podpisałem mu wcześniej wszystkie kwitki. Czekać na telefon od niego czy zgłaszać do Link4 ? Jak myślicie ? Wstępnie dałem mu czas do poniedziałku ale coś dla niego z oczu źle patrzy :p
-
myk6414
Ale co.ma do tego ubezpieczyciel? On zapłaci za wymianę a teraz Ty będziesz się musiał z gwarancją/rękojmia ujadać.
-
fuksq3
Hmm dziwne bo ja wymieniam u ubezpieczyciela a montażysta to jego wykonawca. Wydaje mi się tak jak z gwarancją na jakiś produkt. Nie muszę go reklamować u producenta bo mogę w sklepie w którym daną rzecz kupiłem. Tak mi się przynajmniej wydaje...
-
myk6414
-
Bodex
Moja wstawiła Warta za 75 zł w Rzeszowie, w Nordglass , szyba fioletowa, idealnie wklejona, , ma na środku, na dole jedną soczwkę, ale nie przeszkadza
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
-
fuksq3
@myk6414 nigdy nie kupuję na raty
Po to ubezpieczam auto aby ubezpieczyciel mi zagwarantował pełen zakres swoich usług.
Poczekam do poniedziałku u dam znać jak to u mnie będzie wyglądało dla potomnych.
@Bodex, nie drażni Ciebie ta "soczewka" ? Ja mam taką właśnie "soczewkę" na szerokość około 3cm i na długość około 40cm.
Po to ubezpieczam auto aby ubezpieczyciel mi zagwarantował pełen zakres swoich usług.
Poczekam do poniedziałku u dam znać jak to u mnie będzie wyglądało dla potomnych.
@Bodex, nie drażni Ciebie ta "soczewka" ? Ja mam taką właśnie "soczewkę" na szerokość około 3cm i na długość około 40cm.
-
myk6414
Szczęśliwy człowiek który żadnych rat nie ma. Pozazdrościć.
Rozumiem że szybę wymieniales w zakładzie który ubezpieczyciel Ci narzucił?
Rozumiem że szybę wymieniales w zakładzie który ubezpieczyciel Ci narzucił?
-
fuksq3
-
Bodex
@Fuksq3 soczewka jest tuż nad głośnikiem centralnym , tam nie patrzę w czasie jazdy , a reszta to bajka .
Z poleceń forum zamontowali mi na życzenie Pilkington'a.
Gdyby to było na lewym słupku to bym nie darował.
Jest ubezpieczona , wiec jeden kamyk i bedzie nowa
Z poleceń forum zamontowali mi na życzenie Pilkington'a.
Gdyby to było na lewym słupku to bym nie darował.
Jest ubezpieczona , wiec jeden kamyk i bedzie nowa

-
sychie
- Użytkownik
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poz
- Otrzymał piwo: 3 razy
hm czy jeśli teraz mam zwykła szybe i włoże solar to czujnik deszczu i czujnik świateł dzienne/mijania jest inny? czy mogę włożyć od razu sobie solar?
-
fuksq3
Tak jak obiecałem opisze sytuację. Zareklamowałem najpierw w zakładzie w którym wymieniali mi szybę. Koleś był zdziwiony w ogóle że takie coś mi przeszkadza, ale powiedział że ok on to zgłosi u dystrybutora szyby. Po tygodniu dostał odpowiedź że reklamacja została uznana i wyślą drugą szybę. W ciągu 2-3 dni mieli się odezwać do mnie w celu wymiany na nową szybę. Niestety nie odezwali się, więc pojechałem do nich. O dziwo zakład dostał drugi egzemplarz szyby ale ponoć z tym samym defektem soczewki. Na pytanie co teraz, zakład nie potrafił odpowiedzieć i kazali mi dzwonić do ubezpieczyciela (Link4). Tak też zrobiłem, po długich i nerwowych tłumaczenia dla ubezpieczyciela wkońcu zadzwonili do zakładu aby wymienieli mi na innej firmy szybę. Padło na Sekurity. Zakład zadzwonił do mnie że ma zgodę ubezpieczyciela i że za 3 dni będą mieli szybę. Pech chciał że podczas transportu ponoć szyba zostałą zniszona. Czekałem następne 2 tygodnie aż w końcu dostałem nową szybę. Na pierwszy dzień użytkownia różnica między Bensonem a Sekurity olbrzymia. Przede wszystkim jest bardziej przyciemniona (kolor zielony), nie ma żadnych skaz. W tej chwili jestem po ponad miesięcznych utargach zakład a ubezpieczyciel - jestem zadowolony.
-
roma1982
- Nowicjusz
- Auto: Insignia GrandSport
- Kod silnika: B15XFL
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
Witam, jestem ciekawy jak wygląda w Waszych autach szyba przednia czołowa. Przejechałem swoja insi ok. 30 tys. km (1,5 roku), staram się dbać o stan szyby, a z każdym miesiącem widzę coraz to gorszy jej stan - coraz więcej mikro wyszczerbień, mikrokropek jakby od piasku, ukłucia igłami, jeden gwiazdozbiór (w szczególności widoczne w słońcu). Czyżby tylko mój egzemplarz tak miał? Jak to wygląda u Was?
-
Kub@
- Użytkownik
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Jeśli Cię to pocieszy to mam podobnie 
Niestety, nasze ulice to przedłużenie placów budowy
- gruszki gubiące beton, 4-ośki i patelnie wożące materiały sypkie bez plandek itd.
Niestety, nasze ulice to przedłużenie placów budowy
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
U mnie to samo. Widać od wersji A przedlift to szkło nie jest zbyt twarde...
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Moja dobrze się trzyma póki co, ale w zastępczym podpisywałam dziurę w szybie jak brałam auto
jednak to był polift
Ale mam białe małe kropeczki na masce tuż nad grillem od jeżdżenia po poligonie budowlanym do Warszawy, zanim eskę oddali
Ale mam białe małe kropeczki na masce tuż nad grillem od jeżdżenia po poligonie budowlanym do Warszawy, zanim eskę oddali
Radio 357 :)
- VoDo
- Użytkownik
- Auto: Insignia CDTI ST AT
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: 3citi
- Otrzymał piwo: 3 razy
Patrząc na moją pod słońce jest tragedia. Cała wypiaskowana. Zamierzam ją wymienić po zimie.
-
Maverick_86
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST Cosmo
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
U mnie to samo. Też myślę o wymianie, tym bardziej że mam odprysk od kamienia centralnie na środku prawie.
- noirdk
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Moja również nie wygląda za dobrze - rok 2012.
Na drugim starszym aucie z 1993 wygląda lepiej :/
Na drugim starszym aucie z 1993 wygląda lepiej :/
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Drobne rysy i "mikrokropki" można spróbować potraktować tlenkiem ceru przez chociażby studio detailingowe. Nie trzeba od razu wymieniać całej szyby.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014