to i tak jesteś bardzo uprzejmywojtassss pisze:Jak ktoś kto będzie chciał kupić moje auto powie, że coś jest czyste bo mam coś do ukrycia to dam mu 5 sekund na dotarcie do bramy
Klikane ze smarta
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCo dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie ?
-
Adam10
Re: Co dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie ?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Znam takich co kupując nowe auto w salonie zastanawiają się już nad kolorem aby przy sprzedaży podobał się kolejnemu właścicielowi 
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
kiego
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Bo jak mawia kolega,jest dużo ładnych, ale jedyny słuszny - czarny. Ja dzisiaj nałozylem diamontbrit i lakier wygląda całkiem przyzwoicie jak na ponad cztery lata.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
Grzegorz
Wczoraj było generalne mycie, potem IronX, następnie kolejne mycie, suszenie, nakładanie wosku Collinite, potem QD, a na szyby 4nano (niewidzialna wycieraczka)... W środku wszystkie szyby wyczyszczone, skóry zaimpregnowane, plastiki i gumy wyczyszczone Poorboys...coś tam (taki gęsty niebieski). Do tego czernidło do opon (w spadku dostałem). Niby te czernidło taki bajer, ale posiwiałe opony ładnie pokryło. Do tego gumy pod nogi zrobiłem tym, czernidłem. Efekt wizualny fajny, ale są bardzo śliskie i trzeba się przyzwyczaić.
Powiem tak. Wosk to pikuś w porównaniu z polerowaniem QD, trzeba się namachać trochę. A jeszcze gorzej nakładało się niewidzialną wycieraczkę, wypolerować tą kolorową powłokę z przedniej szyby to jest ćwiczenie dla cierpliwych. No ale efekt wizualny przyzwoity.
Zużyłem jakieś 20 gramów wosku, więc dużo, ale człowiek uczy się całe życie.
Powiem tak. Wosk to pikuś w porównaniu z polerowaniem QD, trzeba się namachać trochę. A jeszcze gorzej nakładało się niewidzialną wycieraczkę, wypolerować tą kolorową powłokę z przedniej szyby to jest ćwiczenie dla cierpliwych. No ale efekt wizualny przyzwoity.
-
kiego
Zakwasy to tylko przez pierwsze trzy mycia, potem sie przyzwyczaisz...Grzegorz pisze:Wczoraj było generalne mycie, potem IronX, następnie kolejne mycie, suszenie, nakładanie wosku Collinite, potem QD, a na szyby 4nano (niewidzialna wycieraczka)... W środku wszystkie szyby wyczyszczone, skóry zaimpregnowane, plastiki i gumy wyczyszczone Poorboys...coś tam (taki gęsty niebieski). Do tego czernidło do opon (w spadku dostałem). Niby te czernidło taki bajer, ale posiwiałe opony ładnie pokryło. Do tego gumy pod nogi zrobiłem tym, czernidłem. Efekt wizualny fajny, ale są bardzo śliskie i trzeba się przyzwyczaić.
-
Grzegorz
wojtassss pisze:Umyj te gumy za w czasu Grzegorz. Do tego są specjalne środki, takie czernidło zostanie Ci pod butem i noga się omsknie na pedale. Za duże niebezpieczeństwo.
To błękitne to natural look. Super preparat. Czym wyczyściłeś skóry przed zaimpregnowaniem? Jakie QD poszło i NW?
Robotę robiłem w sobotę, a zakwasów póki co nie mam, a było to moje pierwsze tak poważne mycie.
Do skór użyłem System colourlook strong
QD to Poorboys, takie fioletowe pachnące mleczko.
NW to 4nano premium vision w takiej małej ciemnej buteleczce, śmierdzi to jak zmywacz do paznokci i potwornie ciężko się poleruje.
Do tego założyłem ramki klubowe i będę mógł pochwalić się w odpowiednim dziale.
-
Grzegorz
Spoko zdjęcia wstawię, tylko mam taki młyn w chacie, jeszcze w baniaku muszę przyciąć ziele, bo mi dżungla się zrobiła.
Ten QD robiłem w sobotę gdzie było jakieś 13 stopni, niebo pochmurne i nie było (jeszcze) wiatru. Wypolerowałem wosk, po kilkunastu minutach wziąłem popsikałem ściereczkę, wsmarowałem (tak samo jak wosk - bez męczenia się), a po 5-10 minutach polerowałem. Niby nie szło aż tak trudno, ale żeby wypolerować do lustra to się namachałem, bo zrobiłem raz a po chwili coś tam jeszcze widziałem jakieś lekkie smugi.
A czy idzie jakość tym 4nano do szyb zrobić albo cienką warstwę albo grubą? Bo ja wziąłem na wacik i smarowałem ruchami kolistymi, aż całą szyba świeciła się jak okulary z antyreflexem. Dałem 1 warstwę. Chciałem zrobić resztę szyb ale dałem spokój, bo godzina na polerce przedniej szyby trochę mnie zniechęciła, poza tym szybko ten płatek kosmetyczny mi wysychał.
Czy jak używałem te słoneczko do aplikacji wosku, mogę je wyprać i ponownie użyć, czy won do kosza i następne woskowanie na nowej gąbce?
Ten QD robiłem w sobotę gdzie było jakieś 13 stopni, niebo pochmurne i nie było (jeszcze) wiatru. Wypolerowałem wosk, po kilkunastu minutach wziąłem popsikałem ściereczkę, wsmarowałem (tak samo jak wosk - bez męczenia się), a po 5-10 minutach polerowałem. Niby nie szło aż tak trudno, ale żeby wypolerować do lustra to się namachałem, bo zrobiłem raz a po chwili coś tam jeszcze widziałem jakieś lekkie smugi.
A czy idzie jakość tym 4nano do szyb zrobić albo cienką warstwę albo grubą? Bo ja wziąłem na wacik i smarowałem ruchami kolistymi, aż całą szyba świeciła się jak okulary z antyreflexem. Dałem 1 warstwę. Chciałem zrobić resztę szyb ale dałem spokój, bo godzina na polerce przedniej szyby trochę mnie zniechęciła, poza tym szybko ten płatek kosmetyczny mi wysychał.
Czy jak używałem te słoneczko do aplikacji wosku, mogę je wyprać i ponownie użyć, czy won do kosza i następne woskowanie na nowej gąbce?
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Toruń
Wy zacznijcie jeździć a nie tylko kładziecie te tony chemii na samochody 
Ja w związku z przekroczoną pierwszą setką (aktualnie przebieg 100099) przegoniłem ją na maksa na S8 i niech ma na urodzinki
Ja w związku z przekroczoną pierwszą setką (aktualnie przebieg 100099) przegoniłem ją na maksa na S8 i niech ma na urodzinki
-
kiego
No to moja obchodzi urodziny codziennie ranoRadek_TRN pisze:Wy zacznijcie jeździć a nie tylko kładziecie te tony chemii na samochody
-
bolek
Oddałem auto do lakiernika
Lakieruje dwa zderzaki ,drzwi przednie i drzwi tylne ,zobaczymy jak im pójdzie 
-
bolek
Gorzej jak pomalują a nie polakierują,wtedy stoje na samym końcu i nie umytymwojtassss pisze:Uuuu bolek się szykuje na zlot
- michal26
- Forumowicz
- Auto: Insignia st
- Kod silnika: A20DT
- Miasto:
wymieniłem klocki przód i tył. nowe klocki to ferodo, wymiana oczywiście poza ASO
. stare jeszcze nie były bardzo tragiczne ale lepiej mieć pewność co się ma 
-
Samp
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Miasto:
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Wymieniłem termostat z obudową i uszczelkę miski oleju....
-
Grzegorz
Zapomniałem dodać, że podczas tego sobotniego detallingu auta, rozładowałem akumulator przez działające kilka godzin radio. Na noc prostownik i rano palił od strzała 
-
Adam10
Dostałem info, że moje kolektory rurowe przekroczyły już granice, więc teraz tylko czekać na paczuszkę
:D
No to w przyszłym tygodniu silnik wyciągam
No to w przyszłym tygodniu silnik wyciągam
-
MrJacek
Powinno zejść polerką, zaraz się za to zabieram.Cinek pisze:Uuuu mocno??MrJacek pisze:zarysowałem przedni zderzak

-
bloodrayne
Dzisiaj czarnula dostała:
- olej Millers EE Longlife C3 5W30
- filtr oleju Knecht
- filtr powietrza Knecht
Co do Millersa. Wcześniej jeszcze jak jeździłem na ,,water dexos" i czytałem wasze zachwyty nad millersem to patrzyłem na to z przymróżeniem oka
Dzisiaj już muszę przyznać wam rację
większa kultura pracy silnika, wyraźnie auto ciszej chodzi, lepiej wchodzi na obroty, w kabinie jest ciszej, a co najważniejsze szybciej nabiera temperaturę...no to chyba na tyle po małej trasie 
- olej Millers EE Longlife C3 5W30
- filtr oleju Knecht
- filtr powietrza Knecht
Co do Millersa. Wcześniej jeszcze jak jeździłem na ,,water dexos" i czytałem wasze zachwyty nad millersem to patrzyłem na to z przymróżeniem oka