--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCo dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie ?
- k.olix
- Klubowicz
- Auto: Insignia 2.0 160PS
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 7 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie ?
Jeśli nie stracisz zniżek to OK ale jeśli stracisz to może warto by się zastanowić ile by kosztowała naprawa, a ile więcej zapłacisz za ubezpieczenie i przez ile lat. Jak chcesz to mogę Ci dać namiary na dobrego lakiernika (spawa też plastiki) tyle, że w Myślenicach.
Krzysztof
- morfeo11
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kraków
- Otrzymał piwo: 1 raz
Dziura jest centralnie na tym załamaniu na zderzaku. Nie wiem czy to się da wyprowadzić. Auto mam na firmę, więc ja zniżek nie stracę 
- Putridum
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Zmuszony byłem wymienić korek odpowietrzający układ chłodzenia bo stary dokonał żywota

Korek kupiłem w InterCars za 21 złotych - jest to korek od BMW ale pasuje idealnie:)

Dla potomnych - jak odpowietrzacie układ chłodzenia to dokręcajcie korek z tzw"czuciem" bo łatwo ukręcić łeb korka a nie musi być to dokręcone na"chama".

Korek kupiłem w InterCars za 21 złotych - jest to korek od BMW ale pasuje idealnie:)

Dla potomnych - jak odpowietrzacie układ chłodzenia to dokręcajcie korek z tzw"czuciem" bo łatwo ukręcić łeb korka a nie musi być to dokręcone na"chama".
- konikkr
- Klubowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Syrynia
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
A poza tym to trzeba odkręcać bo z tego co mi wiadomo to układ sie sam odpowietrza.
Wysłane z mojego S4
Wysłane z mojego S4
- flcn
- Użytkownik
- Auto: ST Cdti
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: LDZ
Dzisiaj dotarły ramki i wlepy klubowe (dzięki yerry !!!). Natychmiast przystąpiłem do montażu. Z tymi naklejkami to nie taka prosta sprawa... Papier pod literkami zamiast od nich odchodzić, to się rozwarstwiał...
20 minut na stronę. Nie wiem czy to może kwestia temperatury (ok. 6 stopni) czy wieku naklejek czy braku umiejętności naklejającego. Na koniec oczywiście okazało się że jest krzywo...

Tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej...

Tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej...
- pjoter1
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DTH
- Otrzymał piwo: 3 razy
Jak to rozwarstwiał?
U mnie nie było problemu.
Zdarzało się za to że przy odklejaniu tylnej folii, literki nie zostawały na szybie - dociskałem mocniej i po kłopocie.
U mnie nie było problemu.
Zdarzało się za to że przy odklejaniu tylnej folii, literki nie zostawały na szybie - dociskałem mocniej i po kłopocie.
- flcn
- Użytkownik
A ja nie mogłem odkleić tej "przedniej". Na literkach zostawała cieniutka warstwa papieru. Musiałem go nożykiem podważyć.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Dzisiaj też przykleiłem naklejki - 3 sztuki. Zajęło mi to ok. 5 min. Wszystko się przyklejało i odklejało idealnie. Może po prostu mam wprawę. Robiłem na wolnym powietrzu, mocno wiało, całe szczęście nie padało 
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Trzeba naklejki dobrze docisnąć do szyby, przejechać kilka razy paluchem i powoli odklejać papier pod jak najmniejszym kątem w stronę odklejania - przekładając na polski, to ciągniesz papier jak najbliżej szyby, a nie do siebieflcn pisze:(...)czy wieku naklejek czy braku umiejętności naklejającego.
- flcn
- Użytkownik
Engine,
Opisany przez Ciebie etap poszedł bez najmniejszego problemu. Gorzej było wcześniej, bo najpierw chyba trzeba odkleić papier, który to umożliwi naklejenie literek na szybę. I tu miałem problem, bo literki nie odklejały się od niego, tylko go rozwarstwiały i nie było jak przykleić liter do szyby. Po mozlolnym usuwaniu tej warstewki papieru, przyłożyłem naklejki do szyby i dalej poszło bez problemu- literki zostały na szybie, a drugi papier odszedł za jednym pociągnięciem.
Opisany przez Ciebie etap poszedł bez najmniejszego problemu. Gorzej było wcześniej, bo najpierw chyba trzeba odkleić papier, który to umożliwi naklejenie literek na szybę. I tu miałem problem, bo literki nie odklejały się od niego, tylko go rozwarstwiały i nie było jak przykleić liter do szyby. Po mozlolnym usuwaniu tej warstewki papieru, przyłożyłem naklejki do szyby i dalej poszło bez problemu- literki zostały na szybie, a drugi papier odszedł za jednym pociągnięciem.
-
switek3
- Użytkownik
- Kod silnika: A16XER
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
W weekend zaliczona szybka myjka, a przede wszystkim: na przód założone Denso, a na tył Valeo
teraz tylko gumy (po Świętach), dywaniki od kolegi dwagroszki84 (mam nadzieję, że jutro) i wioooooooosna 
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Hmm no to powiem szczerze, że dziwne bo ja nigdy takiego problemu nie miałemflcn pisze:Engine,
-
MichalMisiek
Pasek wielorowkowy, napinacz oraz łożyska alternatora 
Ostatnio zmieniony 23 mar 2016, o 19:58 przez MichalMisiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Dziś przedświąteczne mycie, bo po wczorajszej podróży z Poznania w deszczu do jazdy się nie nadawała 
Na pierwszy bój poszedł Alu-teufel Spezial na felgi i Prickbort na elementy za kołami, czyli dolne części przednich drzwi, progi i dół tylnego zderzaka. Po 10 minutach walkę z brudem rozpoczęła piana

Te czerwone smugi na feldze to własnie efekt działania Alu-teufel, rozpuszcza opiłki żelaza pochodzące z tarczy.
W miedzy czasie rozrabiam szampon, na swoją kolej czekają rękawice: z owczej skóry do lakieru i z microfibry do felg
(btw, szampon rozcieńczam w ciepłej wodzie, w czasie budowy domu popełniłem taki patent wyprowadzając także ciepła wodę na zewnątrz
)

Po kolejnych 10 minutach do akcji wkracza Karcher

Po spłukaniu walkę rozpoczyna szampon i rękawica

Znów do akcji wkracza Karcher i zmywa resztki brudu

Po spłukaniu pracę zaczynają ręczniki FLUFFY DRYER. Do osuszenia auta używam 2 sztuk, jeden na dach i szyby, drugim dosuszam szyby i dalej resztę lakieru.

Na dziś to wszystko, autko osuszone

dosycha do reszty w garażu. Jutro QD+ na lakier i środek: szyby, kokpit i odkurzanie.
Na pierwszy bój poszedł Alu-teufel Spezial na felgi i Prickbort na elementy za kołami, czyli dolne części przednich drzwi, progi i dół tylnego zderzaka. Po 10 minutach walkę z brudem rozpoczęła piana

Te czerwone smugi na feldze to własnie efekt działania Alu-teufel, rozpuszcza opiłki żelaza pochodzące z tarczy.
W miedzy czasie rozrabiam szampon, na swoją kolej czekają rękawice: z owczej skóry do lakieru i z microfibry do felg
(btw, szampon rozcieńczam w ciepłej wodzie, w czasie budowy domu popełniłem taki patent wyprowadzając także ciepła wodę na zewnątrz

Po kolejnych 10 minutach do akcji wkracza Karcher

Po spłukaniu walkę rozpoczyna szampon i rękawica

Znów do akcji wkracza Karcher i zmywa resztki brudu

Po spłukaniu pracę zaczynają ręczniki FLUFFY DRYER. Do osuszenia auta używam 2 sztuk, jeden na dach i szyby, drugim dosuszam szyby i dalej resztę lakieru.

Na dziś to wszystko, autko osuszone

dosycha do reszty w garażu. Jutro QD+ na lakier i środek: szyby, kokpit i odkurzanie.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Ładnie się prezentuje taka umyta. BTW - te sople świąteczne pod dachem, to masz tak na stałe? Pytam, bo mi żona głowę suszyła od 6 stycznia, abym to pościągał 
- flcn
- Użytkownik
Shit! Ale majstersztyk! Gratulacje! Jak wszystkie Astry są dla mnie średnio ładne i bez duszy, to Twoja jedyna mi się podoba, nawet bardzo
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Tak, mam na stałe już 4 rok, a kto by to zwijał co roku jak mam całą linię dachową zrobionąIBZI pisze:te sople świąteczne pod dachem, to masz tak na stałe?

- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Założyłem navi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński