Witam. Czy to normalne po zmianie paska w aso po nocy gdy silnik zimny dłużej kręci niż przed zmianą zanim odpali...
Dodam jeszcze że pasek się zdecydowałem wymienić ponieważ także po nocy gdy zimny popiskiwało ,niestety po zmianie w ASO problem został. Może któraś z rolek ? Miał ktoś podobnie?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuDługo kręci po zmianie paska wielorowkowego Isia 2013
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Długo kręci po zmianie paska wielorowkowego Isia 2013
A co ma piernik do wiatraka? Ten pasek napedza tylko osprzęt tzn. Alternator,pompę wspomagania i kompresor klimy. Nie bierze udzialu w odpalaniu i późniejszej pracy silnika. Piski moga pochodzić od rolki napinacza albo prowadzacej. ASO raczej nie wymieni nic czego im nie zlecisz. Także nawet jeśli slyszeli ten pisk to go olali.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
- soulck
- Użytkownik
- Auto: 2.0 Ecoflex
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Kielce
- Postawił piwo: 1 raz
Czy te popiskiwanie można olać i jeździć? Bo objaw występuje tylko po nocy gdy silnik zimny...? Co sugerujecie?
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Popiskiwanie może być od rozrządu. U mnie tak było właśnie na zimnym. Chyba częste zjawisko w tym samochodzie bo mi w serwisie od razu tak powiedzieli. Miałem wtedy 110 tys. Powiedzieli też, że można jeździć ale sytuacje kontrolować tj czy np bardziej nie hałasuje. Przy 125 tys zmieniłem rozrząd i przestało.
Co do dłuższego kręcenia to może zbiegła się z tą wymianą jakaś inna usterka. Podłącz pod komputer może coś pokaże.
Co do dłuższego kręcenia to może zbiegła się z tą wymianą jakaś inna usterka. Podłącz pod komputer może coś pokaże.
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Może popiskiwać sprzęgło alternatora. Na zimnym odpal i po minucie zgaś i zobacz czy rolka alternatora nie jest gorąca. U mnie jak sprzęgło altka padło na amen to było tak gorące po 500 metrowej jeździe że aż pasek śmierdział.
Co do odpalania to nie ma związku, ale za to może mieć związek temperatura na zewnątrz, powyżej jakiejś temperatury świece nie grzeją więc i start trochę trudniejszy.
Co do odpalania to nie ma związku, ale za to może mieć związek temperatura na zewnątrz, powyżej jakiejś temperatury świece nie grzeją więc i start trochę trudniejszy.