--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJaki TV wybrać?
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Re: Jaki TV wybrać?
Nie przesadzajmy, że nie ma filmów w 4K, skoro w sklepach jest już dostępnych trochę wydań blu ray 4K.
Zgodzę się natomiast co do tv: jeszcze długo nie doświadczymy sygnału tv 4K, skoro obecnie nadawana jakość HD, to w 80% jest tylko z nazwy, ponieważ bitrate sygnału jest bliższy SD niż wysokiej rozdzielczości. Przecież to widać gołym okiem.
Jeśli ktoś szuka treści w 4K, to proponuję jeszcze Netflix`a. Kilkanaście pozycji pewnie się znajdzie, zwłaszcza najnowsze.
Myślę Hubert, że za budżet, który przewidziałeś, spokojnie wybierzesz jakiś model full hd z tej górnej półki i na pewno będziesz zadowolony.
Zgodzę się natomiast co do tv: jeszcze długo nie doświadczymy sygnału tv 4K, skoro obecnie nadawana jakość HD, to w 80% jest tylko z nazwy, ponieważ bitrate sygnału jest bliższy SD niż wysokiej rozdzielczości. Przecież to widać gołym okiem.
Jeśli ktoś szuka treści w 4K, to proponuję jeszcze Netflix`a. Kilkanaście pozycji pewnie się znajdzie, zwłaszcza najnowsze.
Myślę Hubert, że za budżet, który przewidziałeś, spokojnie wybierzesz jakiś model full hd z tej górnej półki i na pewno będziesz zadowolony.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Poszło. Choćby to, że sobie gram na konsoli w 4 K i to wystarczy. filmy można znaleść. A i skoro mogę telefonem nagrywać filmiki w 4 K to chcę i mieć możliwość ich oglądania w Tvcoolmobil pisze:Ok wszystko się zgadza ale sygnału tv w Polsce jeszcze długo nie będzie w 4K a filmów tez nie ma dostępnych w tej rozdzielczości. Co za tym idzie kupowanie np 65" za jakieś 7-10k albo i więcej aby oglądać zdjęcia czy filmy własnej produkcji to dość duży wydatek. Lepiej kupić tv full hd o bardzo dobrych parametrach obrazu i wykorzystać jego możliwości w pełni. Ja tak zrobiłem 2 lata temu i do tej pory jestem zadowolony a nic jeśli chodzi o 4K nie poszło do przodu (odtwarzacze i filmy, jak i sygnał tv) dla mnie by to był wyrzucony pieniądz.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Jaki TV wybrać?
OK skoro takie są twoje oczekiwania i potrzeby. Co do filmów to można jak to mówisz znaleść ale nadal ich ilość nie powala. Ja jak pisałem oczekiwałem HD w możliwie najlepszej jakości i takiego wyboru dokonałem.
Wyboru dokonywałem między panasonic a Sony serii 8 i padł wybór na panasonic po zapoznaniu sie z testami.
Wyboru dokonywałem między panasonic a Sony serii 8 i padł wybór na panasonic po zapoznaniu sie z testami.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Unikaj OLED'ów od LG. Bardzo szybko wypalają się pixele. W wielu przypadkach to już są wypalane zanim z pudełka wyciągniesz. Nie wiem czy taką serię wypuścili czy to norma ale słabo pod tym względem było z LG.
Wysłano przez Tapatalk z Samsung Galaxy S7 Edge
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Z tego co mi wiadomo to jedynym producentem matryc OLED jest LG, więc jeśli kupisz TV od innego producenta to matryca i tak będzie OLED od LG
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Możliwe, ja wiem tyle, że konkretnie w telewizorach spod znaku LG takie jaja się dzieją
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Jak kiedyś kupowałem tv 3d to sprzedawca również mówił,zęby nie brać ,bo nie ma filmów ,bo to ,bo tamto.Kupiłem i okazało się ,że za jakiś czas było sporo filmów i nigdy nie żałowałem,że kupiłem 3dcoolmobil pisze:OK skoro takie są twoje oczekiwania i potrzeby. Co do filmów to można jak to mówisz znaleść ale nadal ich ilość nie powala.
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
I ile korzystasz z tego 3D dzisiaj? Ja praktycznie w ogóle. Kupiliśmy oba TV z technologią 3d, pasywne i aktywne i to tylko dlatego, że dla mnie jakość obrazu ma największe znaczenie. A niestety jak chcesz foty telewizor to ma już wszystko i te bajery to 30% ceny Tv niestety.
- pjoter1
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Otrzymał piwo: 3 razy
Zwróć uwagę na możliwości podłączenia kina domowego jeśli jakieś już masz lub planujesz kupić. Np. Samsungi mają często mało i słabej jakości wyjścia audio. U mnie np. jedyną sensowną opcją okazało się puszczenie dźwięku po bluetooth. Dla audiofila to swiętokradztwo, ale dla mnie jakość jest zupełnie ok.
Poza tym drugi raz też bym samsunga kupił. Jak dla mnie oprócz jakości obrazu, najważniejsze funkcje to wsparcie dla YouTube, netflix, TVN player, screen mirror, DLNA, możliwość podłączenia dysku HDD po USB.
Poza tym drugi raz też bym samsunga kupił. Jak dla mnie oprócz jakości obrazu, najważniejsze funkcje to wsparcie dla YouTube, netflix, TVN player, screen mirror, DLNA, możliwość podłączenia dysku HDD po USB.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Kino domowe także będzie
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
Te funkcje posiadają nawet przeciętne TV za 2-3 tyś zł.huki1 pisze:Jak dla mnie oprócz jakości obrazu, najważniejsze funkcje to wsparcie dla YouTube, netflix, TVN player, screen mirror, DLNA, możliwość podłączenia dysku HDD po USB.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Jeżeli planujesz kino domowe to upewnij się ze w TV jest wejście HDMI z ARC (Audio Return Chanel) wtedy dzwiek w obie strony leci właśnie po HDMI i nie trzeba kombinować a kabel jest tylko jeden.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Cenna wskazówka, dzięki.
Zastanawiam się nad LG 60UH8507 lub Sony KD-65XD7505
Zastanawiam się nad LG 60UH8507 lub Sony KD-65XD7505
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
Do poczytania o obu telewizorach.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/1272 ... uropy.html
https://hdtvpolska.com/forum/topic/3704 ... 3w-hdr-4k/
http://www.rtvmaniak.pl/9490606/sony-kd ... cyfikacja/
https://hdtvpolska.com/forum/topic/3774 ... by-vision/
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/1272 ... uropy.html
https://hdtvpolska.com/forum/topic/3704 ... 3w-hdr-4k/
http://www.rtvmaniak.pl/9490606/sony-kd ... cyfikacja/
https://hdtvpolska.com/forum/topic/3774 ... by-vision/
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
O LG się nie wypowiem, bo widziałem je tylko na sklepowej półce.
Ja mam TV Samsunga, teść ma Sony. Modele zeszłoroczne. Oba kalibrowane po zakupie. Jeśli chodzi o multimedia, dodatki i łatwość obsługi w aplikacjach to Samsung bije Sony na głowę. Jeśli chodzi o obraz to Sony wypada zdecydowanie lepiej. Jeśli zależy Ci na jakości obrazu i nie będziesz korzystał z dodatkowych funkcji lub korzystał sporadycznie to bierz Sony.
Ja mam TV Samsunga, teść ma Sony. Modele zeszłoroczne. Oba kalibrowane po zakupie. Jeśli chodzi o multimedia, dodatki i łatwość obsługi w aplikacjach to Samsung bije Sony na głowę. Jeśli chodzi o obraz to Sony wypada zdecydowanie lepiej. Jeśli zależy Ci na jakości obrazu i nie będziesz korzystał z dodatkowych funkcji lub korzystał sporadycznie to bierz Sony.