--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia 2017 - next generation
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Insignia 2017 - next generation
Im dłużej na nią patrzę tym bardziej mi się podoba. Ciekaw jestem jak faktycznie jest z miejscem w środku i wielkości bagażnika. No i jak sobie opel ja wyceni...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Te oficjalne zdjęcia ukazują ja w innym "kształcie" ładna 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ciekawe jak będzie z hamulcami,na zdjęciach widać zaciski Brembo.Fele też na oko ze 20 cali.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Bagażnik podobno tylko 490 litrów, nie wiem jak kombi.
Xperia Z3
Xperia Z3
- Zierek
- Forumowicz
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: B14NET
- Miasto: Olsztyn
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 40 razy
To i tak kilkadziesiąt litrów lepiej niż obecnie, jeśli ma się Infinity/Bose/pełnowymiarowy zapas.P405 pisze:Bagażnik podobno tylko 490 litrów, nie wiem jak kombi.
M.
-- 8 gru 2016, o 01:10 --
W mocniejszych wersjach (benzyna 250KM) pewnie jako opcja lub standard. Ładny zacisk, a tarcze wyglądają na duże, ok. 340-350 mm, lecz normalne, a nie takie po 2000 zł za sztukę jak teraz w OPCprofek pisze:Ciekawe jak będzie z hamulcami,na zdjęciach widać zaciski Brembo.Fele też na oko ze 20 cali.
Mnie ciekawi czy będzie zawieszenie HiPer Strut - świetnie to działa, zero szarpania kierownicą gdy wciska się gaz i przeskakuje koleiny (np. wyprzedzanie na nierównej drodze). To jest w OPC (z Brembo) i poliftowych 2.0T 4x4 (bez Brembo), a także występowało za dopłatą w przedliftach (z Brembo).
Nowy napęd 4x4 zapowiada się super - vide Focus RS.
Na fotach fele 20". Dla mnie ciut za mały profil opony do tej sylwetki. No i te fele dość paskudne, nie w moim stylu, ale ja mam staroświecki gust
Srebrna z tej prezentacji dużo ładniejsza od ciemnej ze szpiegowskich fotek. Tylko ten plasitkowy grill... fuuuj.
M.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
W zakresie hamulców:
Samochody widoczne na fotografiach są wyposażone w pakiet OPC Line składający się z hamulców Brembo, większych 20-calowych obręczy aluminiowych i dokładek pod zderzakami i progami.
http://autogaleria.pl/nowosci/tak-wygla ... echniczne/
Jeśli mają sprawdzone informacje, to Brembo tylko z OPC-Line i pewnie w wersji OPC, jak wyjdzie.
Zeszły już z ceną poniżej 1200 zł/szt do insigni. Cóż, porównanie zwykłych tarcz do skręcanych jest pozbawione sensu. To dwie różne technologie i odmienne możliwości techniczne.
Brembo jako takie, to można kupić i teraz do insigni w każdym rozmiarze: 300, 321 i 337 mm
Samochody widoczne na fotografiach są wyposażone w pakiet OPC Line składający się z hamulców Brembo, większych 20-calowych obręczy aluminiowych i dokładek pod zderzakami i progami.
http://autogaleria.pl/nowosci/tak-wygla ... echniczne/
Jeśli mają sprawdzone informacje, to Brembo tylko z OPC-Line i pewnie w wersji OPC, jak wyjdzie.
wassermann pisze:a nie takie po 2000 zł za sztukę jak teraz w OPC
Zeszły już z ceną poniżej 1200 zł/szt do insigni. Cóż, porównanie zwykłych tarcz do skręcanych jest pozbawione sensu. To dwie różne technologie i odmienne możliwości techniczne.
Brembo jako takie, to można kupić i teraz do insigni w każdym rozmiarze: 300, 321 i 337 mm
- wassermann
- Zapaleniec
Dotąd w Oplu pakiet OPC-Line oznaczał tylko i wyłącznie zmiany stylistyczne.
W Insignii hamulce Brembo były do zamówienia jako pakiet "Super Sport" do wybranych wersji, razem ze zmodyfikowanymi kolumnami zawieszenia.
Brembo tarcze miałem nawet w Golfie II 60 KM... Nie o to mi chodziło. "Brembo" jako skrót myślowy - zaciski tego producenta, na pewno 4- czy nawet 6-tłoczkowe, cały układ hamulcowy, a nie sam materiał.
Nie sądzę, by hamulce weszły do pakietu stylistycznego, ale pożyjemy-zobaczymy, kto wie
M.
W Insignii hamulce Brembo były do zamówienia jako pakiet "Super Sport" do wybranych wersji, razem ze zmodyfikowanymi kolumnami zawieszenia.
Brembo tarcze miałem nawet w Golfie II 60 KM... Nie o to mi chodziło. "Brembo" jako skrót myślowy - zaciski tego producenta, na pewno 4- czy nawet 6-tłoczkowe, cały układ hamulcowy, a nie sam materiał.
Nie sądzę, by hamulce weszły do pakietu stylistycznego, ale pożyjemy-zobaczymy, kto wie
M.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Może tym samym rezygnują z pełnej wersji OPC?
Astra K, wg zapowiedzi też nie będzie kontynuowana w wersji OPC, tak jak jest aktualnie jeszcze astra J OPC.
W przypadku K mówi się o wersji GSI HB 5D.
Nazwa nowej Insigni także to sugeruje : Grand Sport
Przypomnę, że skrót GSI, stosowany w latach 90, to: Grand Sport Injection
Także dużo wskazuje na to, że może wersji OPC, w takim wydaniu, jak obecnie, już nie być.
Stąd rozszerzenie wyposażenia OPC-Line i powrót do słynnych GSI.
Astra K, wg zapowiedzi też nie będzie kontynuowana w wersji OPC, tak jak jest aktualnie jeszcze astra J OPC.
W przypadku K mówi się o wersji GSI HB 5D.
Nazwa nowej Insigni także to sugeruje : Grand Sport
Przypomnę, że skrót GSI, stosowany w latach 90, to: Grand Sport Injection
Także dużo wskazuje na to, że może wersji OPC, w takim wydaniu, jak obecnie, już nie być.
Stąd rozszerzenie wyposażenia OPC-Line i powrót do słynnych GSI.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Na 90% nie będzie wersji OPC
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
- wassermann
- Zapaleniec
Serio myślicie, że już nigdy nie usłyszymy V6 w Oplu?
W prasówkach pojawiały się domysły, że może wyjść bardzo silnia Insia OPC w 2018. Pierwsza Insignia też wyszła jako OPC z opóźnieniem do rozpoczęcia sprzedaży "zwykłych" modeli, z tego co poszukałem - wyniosło ono 8 miesięcy.
Aczkolwiek w USA nie ma tego V6 w Buicku. Tamtejsze "OPC", czyli Regal GS, to hybryda wizualna OPC (zderzaki od prawdziwego OPC) z Insignią 2.0T (silnik R4 turbo podkręcony na 260 KM), do tego hamulce Brembo z OPC ale z pełnymi tarczami, wnętrzne ciemne ale z fotelami AGR (nie Recaro). Taki cudak:
M.
W prasówkach pojawiały się domysły, że może wyjść bardzo silnia Insia OPC w 2018. Pierwsza Insignia też wyszła jako OPC z opóźnieniem do rozpoczęcia sprzedaży "zwykłych" modeli, z tego co poszukałem - wyniosło ono 8 miesięcy.
Aczkolwiek w USA nie ma tego V6 w Buicku. Tamtejsze "OPC", czyli Regal GS, to hybryda wizualna OPC (zderzaki od prawdziwego OPC) z Insignią 2.0T (silnik R4 turbo podkręcony na 260 KM), do tego hamulce Brembo z OPC ale z pełnymi tarczami, wnętrzne ciemne ale z fotelami AGR (nie Recaro). Taki cudak:
M.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Bodex
Oficijalnie Opel na FB prezentuje
Insignia Grand Tour
http://pl.opel.mobi/gama-opel/najblizsz ... sport.html
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
Insignia Grand Tour
http://pl.opel.mobi/gama-opel/najblizsz ... sport.html
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
-
tetar
- Użytkownik
- Auto: Ins ST Sport
- Kod silnika: A20DT
- Miasto:
Hm, IMHO, nie jest to dzieło sztuki - na pewno nie jest designersko tak przełomowym autem jak Insignia 1 generacji!
Oczywiście technicznie jest postęp bo waga mniejsza o ponad 100kg jest in "+".
Ciekawe jak z "kunsztownie wykończonym wnętrzem" - czy plastiki też będą trzeszczały i rysowały się już od samego patrzenia!
Oraz jak będzie z multimedialnym systemem? Może po roku okazać się, że Opel tradycyjnie wycofa się z obiecanych aktualizacji opcji / funkcjonalności...itd!
Oczywiście technicznie jest postęp bo waga mniejsza o ponad 100kg jest in "+".
Ciekawe jak z "kunsztownie wykończonym wnętrzem" - czy plastiki też będą trzeszczały i rysowały się już od samego patrzenia!
Oraz jak będzie z multimedialnym systemem? Może po roku okazać się, że Opel tradycyjnie wycofa się z obiecanych aktualizacji opcji / funkcjonalności...itd!
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Z tymi kilogramami to bym się wstrzymał bo co innego na papierze, a co innego w rzeczywistości. Dla przykładu, moje auto jest dokładnie 60 kg cięższe niż w dowodzie. A nawet jeśli zrobili jej kuracje odchudzającą to kosztem czegoś, w tym wypadku na pewno będzie głośniej w aucie z wiadomych powodów.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
tetar
- Użytkownik
- Miasto:
@Alex, dlatego napisałem ostrożnie, lecz optymistycznie - "ponad 100kg" bo w mediach podają "nawet o 175kg lżejsza"!
To pewnie dotyczy totalnego golasa bez paliwa, oleju, apteczki, trójkąta, koła zapasowego....
Trochę sobie żartuję!
Tak czy siak, nowa Insignia będzie miała ciężko jeżeli Opel rozsądnie jej nie wyceni bo konkurencja pod każdym względem jest dużo silniejsza niż w czasach gdy Insignia 1 generacji wchodziła na rynek i została Samochodem Roku 2009!
To pewnie dotyczy totalnego golasa bez paliwa, oleju, apteczki, trójkąta, koła zapasowego....
Trochę sobie żartuję!
Tak czy siak, nowa Insignia będzie miała ciężko jeżeli Opel rozsądnie jej nie wyceni bo konkurencja pod każdym względem jest dużo silniejsza niż w czasach gdy Insignia 1 generacji wchodziła na rynek i została Samochodem Roku 2009!
- wassermann
- Zapaleniec
Konkurencja jest taka sama jak od lat - Passat i Mondeo.
Reszta to tylko pozorna konkurencja. To bierze się w filozofii klienta - jak ktoś chce japończyka, to kupi Mazdę ew. Toyotę, a Insignia zupełnie go nie obchodzi. To osoba utożsamiająca japońskie auta z niezawodnością, dla której Opel to synonim jeżdżącej awarii. Jeśli ktoś zechce francuza ("komfort") to też nie obejrzy się raczej na Opla.
Audi, BMW - to inna klientela. Co najwyżej przyszła Insia może stanowić konkurencję dla Superba (obecna niekoniecznie, bo jest biegunowo inna w środku). To jest wybór osób indywidualnych.
No a floty i tak kupują według zupełnie innych kryteriów - po pierwsze koszty, rabaty, po drugie doświadczenia z eksploatacją danej marki, często skrajnie odmienne. I tak to się kręci, na ogół panuje równowaga.
M.
Reszta to tylko pozorna konkurencja. To bierze się w filozofii klienta - jak ktoś chce japończyka, to kupi Mazdę ew. Toyotę, a Insignia zupełnie go nie obchodzi. To osoba utożsamiająca japońskie auta z niezawodnością, dla której Opel to synonim jeżdżącej awarii. Jeśli ktoś zechce francuza ("komfort") to też nie obejrzy się raczej na Opla.
Audi, BMW - to inna klientela. Co najwyżej przyszła Insia może stanowić konkurencję dla Superba (obecna niekoniecznie, bo jest biegunowo inna w środku). To jest wybór osób indywidualnych.
No a floty i tak kupują według zupełnie innych kryteriów - po pierwsze koszty, rabaty, po drugie doświadczenia z eksploatacją danej marki, często skrajnie odmienne. I tak to się kręci, na ogół panuje równowaga.
M.
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Moim zdaniem czas pokaże,Opel ma swojego klienta Vagi swojego to prawda że nowy Superb wygląda ekstra i Paskowi nic nie brak poza wyglądem.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2016, o 21:05 przez profek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tetar
- Użytkownik
- Miasto:
Wassermann, zbyt mocno zawęziles ilość konkurentow - passat i mondeo to kanon i stereotyp.
Ja tu widzę Japoncow, Koreańczyków, francuzow i nawet Włosi z nowa alfą, którzy wbijają się w termin premiery nowej inignii..oczywiście Skoda z dobra cena za Oktawia RS i Superb.
W 2009 miałem już zamówione Audi A4, na myśl o Oplu mnie skręcało gdy miałem w pamięci siermiężne Omegę, Astre, Vectrę...trafiłem przypadkowo do salonu Opla i wyjechałem Insignia - kluczowy element to przełomowy design budy!!!, dobre opcje i więcej za mniej niż Audi...Oplowi udało się mnie przechwycić. Insignia 2 generacji - raczej to nie byłoby możliwe biorąc pod uwagę np. sam design.
Ja tu widzę Japoncow, Koreańczyków, francuzow i nawet Włosi z nowa alfą, którzy wbijają się w termin premiery nowej inignii..oczywiście Skoda z dobra cena za Oktawia RS i Superb.
W 2009 miałem już zamówione Audi A4, na myśl o Oplu mnie skręcało gdy miałem w pamięci siermiężne Omegę, Astre, Vectrę...trafiłem przypadkowo do salonu Opla i wyjechałem Insignia - kluczowy element to przełomowy design budy!!!, dobre opcje i więcej za mniej niż Audi...Oplowi udało się mnie przechwycić. Insignia 2 generacji - raczej to nie byłoby możliwe biorąc pod uwagę np. sam design.
-
sezam
Jak dla mie spoko wygląda.... Czekam na jakąś dobrą ofertę dla klientów indywidualnych w programie para leasingowym... i jazda