--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAstra J, było 165KM - jest 200KM
-
red944
Re: Astra J, było 165KM - jest 200KM
Witam, mam pytanie a propos gwintu, jak poradziłeś sobie z kątami i zbieżnością?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
No nic nie robiłem. Po montażu pojechałem na geometrię i zbieżność, delikatnie skorygowali zbieżność, a geometria była w normie. W Astrze nie mam regulacji kątów, tylko zbieżność. Gwint HR, dedykowany do Astry, musiało pasować.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Tak samo jak w Insignii, również nie ma regulacji kątów.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
red944
Aha. Ja miałem problem z ustawieniem geometrii i zbieżności, ale koniec końców się udało
a było "dużo do krecenia".
- KaMYk
- Zapaleniec
Asterka ma teraz młodszą, mniejszą siostrzyczkę 
Corsa E, 2015, silnik 1,4T 100KM, wersja Cosmo plus kilka pakietów, ogólnie z ciekawym wyposażeniem łącznie z aktywnym asystentem parkowania (jeszcze nie wypróbowany, ale ma sam zaparkować
)
Corsa jest córki i nie będzie podlegać modyfikacjom, także na razie nie zakładam dla niej oddzielnego tematu.
Jeździ się całkiem przyjemnie, choć szczerze, dla mnie teraz za miękka. Jednak te ponad 50 tys.km na gwincie zrobiło swoje. Nie chciałbym teraz jeździć na seryjnym zawiasie
No i siostrzyczki razem

Corsa E, 2015, silnik 1,4T 100KM, wersja Cosmo plus kilka pakietów, ogólnie z ciekawym wyposażeniem łącznie z aktywnym asystentem parkowania (jeszcze nie wypróbowany, ale ma sam zaparkować
Corsa jest córki i nie będzie podlegać modyfikacjom, także na razie nie zakładam dla niej oddzielnego tematu.
Jeździ się całkiem przyjemnie, choć szczerze, dla mnie teraz za miękka. Jednak te ponad 50 tys.km na gwincie zrobiło swoje. Nie chciałbym teraz jeździć na seryjnym zawiasie
No i siostrzyczki razem

- coco
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ooo fajna Corsina z fajny wyposażeniem widzę
prawie kolory się wam zgrały. Ładnie na placu wyglądają samochodu z jednej stajni
mi się to zawsze podoba. Oby bezpiecznie jeździła i bez żadnych awarii. Pozdrawiam
- Barti89
- Forumowicz
- Auto: Sports turner
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: PUŁTUSK
- Postawił piwo: 1 raz
Fajna asterka. Szukałem takiej z 2,0 cdti. Ale trafiła się insignia
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
-
szy'monn
no widzę, że asterix zmienił się nie do poznania. konkretne fele!
- KaMYk
- Zapaleniec
Miałem jutro zmieniać koła na zimowe, a tu lipa. W poniedziałek muszę jechać do lakiernika 
Taka sytuacja:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hXhkHZx ... e=youtu.be[/youtube]
Gość włączył kierunkowskaz i mnie spycha z pasa. Upewniłem się tylko, czy na prawym pasie nic nie ma, ale jednak nie zdążyłem zjechać.
Efekt:

Błotnik do lakierowania, a felga to zobaczymy za dnia po umyciu. uszkodzona raczej nie jest, też chyba do malowania, tylko ciekawe, czy mi to ktoś pomaluje tak, jak w oryginale.
A teraz najlepsze, po zatrzymaniu gościu wyskakuje z auta z mordą, dlaczego go nie puściłem, przecież on włączył kierunkowskaz
No to ja mu, że mnie zepchnął, a gość za telefon i na policję dzwoni. Myślę sobie pasuje 
Patrol się wkurwi, że do takiej dupereli policję wzywa
Przyjechali, wysłuchali go, obejrzeli nagranie (tu policjant nie chciał, ale nalegał sprawca) i po 5 minutach przekonywania gość odpuścił, ale nie zrozumiał, mandat 450 zł. Cały czas upierał się, że jak włączył kierunkowskaz to mógł pas zmieniać, a ja mu specjalnie przyspieszyłem aby w niego uderzyć. Takich mamy kierowców na drogach.
Taka sytuacja:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hXhkHZx ... e=youtu.be[/youtube]
Gość włączył kierunkowskaz i mnie spycha z pasa. Upewniłem się tylko, czy na prawym pasie nic nie ma, ale jednak nie zdążyłem zjechać.
Efekt:

Błotnik do lakierowania, a felga to zobaczymy za dnia po umyciu. uszkodzona raczej nie jest, też chyba do malowania, tylko ciekawe, czy mi to ktoś pomaluje tak, jak w oryginale.
A teraz najlepsze, po zatrzymaniu gościu wyskakuje z auta z mordą, dlaczego go nie puściłem, przecież on włączył kierunkowskaz
Patrol się wkurwi, że do takiej dupereli policję wzywa
Przyjechali, wysłuchali go, obejrzeli nagranie (tu policjant nie chciał, ale nalegał sprawca) i po 5 minutach przekonywania gość odpuścił, ale nie zrozumiał, mandat 450 zł. Cały czas upierał się, że jak włączył kierunkowskaz to mógł pas zmieniać, a ja mu specjalnie przyspieszyłem aby w niego uderzyć. Takich mamy kierowców na drogach.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Kontakt:
Ehh szeryfów nie brakuje. Mam nadzieję że uda się to tak zmontować że śladu nie będzie, bo szkoda takiego autka :/
Wysłano z Sony Xperia Z3 przy użyciu Tapatalk
Wysłano z Sony Xperia Z3 przy użyciu Tapatalk
- KaMYk
- Zapaleniec
Błotnik to tylko do przelakierowania, nawet wgniotki nie ma. Trafi mnie swoimi tylnymi drzwiami. Tylko otarcie.
Najgorzej z felgą, bo lakier specyficzny, nie wiem, czy mi to tak odmalują. Najwyżej będę się domagał nowej.
Najgorzej z felgą, bo lakier specyficzny, nie wiem, czy mi to tak odmalują. Najwyżej będę się domagał nowej.
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Nie mandat on powinien dostać tylko powrót na kurs i egzamin.Od kiedy włączony kierunkowskaz daje pierwszeństwo przejazdu,rejestrator to jednak dobra sprawa.Cieszy tka wierność marce.Pogratulować. 
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Dobrze, że miałeś kamerkę. Przynajmniej teza o złośliwym przyspieszeniu upadła...
- kuba89
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Berlin
Kurde!! Szkoda
ryski na niuni to nic dobrego
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Akurat rejestrator nie jest żadnym dowodem i policja czy sąd nie musi i raczej nie bierze podkładka uwagę
-- 22 paź 2016, o 23:16 --
Co nie zmienia faktu, że szkoda auta
-- 22 paź 2016, o 23:16 --
Co nie zmienia faktu, że szkoda auta
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
No nie do końca. Jest coraz lepiej http://www.rp.pl/Prawo-karne/310129874- ... adzie.html
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Tak tylko :
Wykorzystanie nagrania z kamery internetowej może zostać uznane za naruszające prawo i może rodzić odpowiedzialność:
cywilną - np. po publikacji w internecie, która naruszy czyjeś dobra osobiste
administracyjną - w przypadku naruszenia przepisów ustawy o ochronie danych osobowych np. poprzez wykorzystanie nagrania w sądzie
administracyjną - w razie ujawnienia numerów tablic rejestracyjnych
Wykorzystanie nagrania z kamery internetowej może zostać uznane za naruszające prawo i może rodzić odpowiedzialność:
cywilną - np. po publikacji w internecie, która naruszy czyjeś dobra osobiste
administracyjną - w przypadku naruszenia przepisów ustawy o ochronie danych osobowych np. poprzez wykorzystanie nagrania w sądzie
administracyjną - w razie ujawnienia numerów tablic rejestracyjnych
- KaMYk
- Zapaleniec
Co sąd to inna interpretacja, ale np. u nas kiedyś w prasie na przykładzie jakiegoś rażącego złamania przepisów zarejestrowanego w aucie Policja apelowała aby w przypadku nagrania rejestratorem innych podobnych sytuacji dostarczać im nagranie, to będą na ich podstawie karać. W telewizji też są programy, gdzie pokazują różne sytuacje i rzecznik Policji informuje, o odnalezieniu sprawcy na podstawie przesłanych nagrań i ich ukaraniu.
W moim przypadku policjant nie chciał oglądać, bo dla niego było wszystko jasne po usłyszeniu obu wersji, które zresztą były zgodne
tylko poczucie winy było różne
, ale sam sprawca jak usłyszał, że mam nagranie, to się upierał, aby zobaczyć. Obejrzeliśmy we trzech, i nadal do gościa nie dotarło, że nie ma racji, gdy włącza kierunkowskaz i w tym momencie zaczyna zmieniać pas. No bo ja mogłem przyśpieszyć ....
Masz oczywiście racje, że niedozwolone jest publikowanie publiczne z pokazaniem nr rejestracyjnych, ale jako dowód w sądzie czy dla policji jest dopuszczone, skoro sam Rzecznik Policji mówi o tym publicznie.
Oczywiście prawnikiem nie jestem, to nie wiem, ale takie informacje ze strony Policji idą w społeczeństwo.
Na moim nagraniu tablic nie ma
przynajmniej czytelnych.
W moim przypadku policjant nie chciał oglądać, bo dla niego było wszystko jasne po usłyszeniu obu wersji, które zresztą były zgodne
Masz oczywiście racje, że niedozwolone jest publikowanie publiczne z pokazaniem nr rejestracyjnych, ale jako dowód w sądzie czy dla policji jest dopuszczone, skoro sam Rzecznik Policji mówi o tym publicznie.
Oczywiście prawnikiem nie jestem, to nie wiem, ale takie informacje ze strony Policji idą w społeczeństwo.
Na moim nagraniu tablic nie ma
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Miasto: Iława
Z rolką będzie ciężko żeby ją odmalować w oryginale. No chyba, że masz zaufanego człowieka. Jednak na początku postarałbym się apelować o nową sztukę 
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
Bodex
Nie postarał tylko żądanie nowego i koniec , nie układaj się z ubezpieczyciele,
Rachunek serwis opla wystawi i z OC sprawcy zapłacą . To nie jest 10 letnie auto żeby amortyzację liczyli .
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
Rachunek serwis opla wystawi i z OC sprawcy zapłacą . To nie jest 10 letnie auto żeby amortyzację liczyli .
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju