--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWypalanie filtra cząstek stałych DPF
-
MajkMajk
Re: Wypalanie filtra cząstek stałych DPF
A warto póki co zastosować rozwiązanie w postaci rozebrania, wyczyszczenia, a później usunąć, czy nie ma co stosować półśrodków?
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Wszystko zależy od przebiegu i od tego czy chcesz mieć dpf czy nie. Niech trochę zejdzie z ceny i wyczyść. Pod warunkiem, że nie masz z 300 tys.
-
Pobo1315
Mam nakłuwane 217 000 i DPF ani razu nie dał sie we znaki. A jazda ostatnimi czasy to często 50 / 50. Obym nie zapeszyl 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Szymon
Witam!
Czy podczas wypalania DPF'u miga czasami wam dioda? Mi pierwszy raz zaczęła migać jakieś 2 miesiące temu po jakiś 5 min od włączenia i dwa dni temu tez po jakiś 5 min od włączenia.
Czy podczas wypalania DPF'u miga czasami wam dioda? Mi pierwszy raz zaczęła migać jakieś 2 miesiące temu po jakiś 5 min od włączenia i dwa dni temu tez po jakiś 5 min od włączenia.
-
SAFIK
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 1.6 T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: lubelskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Miałem taki przypadek po około 2 msc po zamontowaniu przypadek że mi migała podczas wypalania.
Początkowo myślałem że się dioda kończy.
Ale okazało się że nakrętka pod którą podpiąłem masę poluzowała się.
Dokręciłem porządnie i po kłopocie
Początkowo myślałem że się dioda kończy.
Ale okazało się że nakrętka pod którą podpiąłem masę poluzowała się.
Dokręciłem porządnie i po kłopocie
-
Szymon
Witam!
Zobaczę ale wątpię żeby sama się poluzowała, ponieważ dokręciłem jedną nakrętka a później drugą
no ale...
Zobaczę ale wątpię żeby sama się poluzowała, ponieważ dokręciłem jedną nakrętka a później drugą
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
A lutowanie diody jest ok?
Wysłane z mojego H60-L02 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego H60-L02 przy użyciu Tapatalka
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- emtezet
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 CDTI
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Łódź
Wiecie co wczoraj spotkała mnie dziwna sytuacja związana z zamontowaną przez mnie diodą i chciałbym się dowiedzieć czy wam też się coś takiego przytrafiło.
Mianowicie jadę sobie po mieście i nagle zapaliła mi się dioda, więc wypalanie. Trochę mnie to zdziwiło bo nie dawno wcześniej się wypalało i wydało mi się to trochę za wcześnie. Ale nic, może tak musi być myślę.
A tu nagle dioda zaczęła zamiast stale świecić to gasnąć i zapalać się. Początkowo pomyślałem, że może coś obluzowało mi się w kostce, bo ja nie wpinałem się w kable tylko to kostki metodą "na wcisk"
Ale nacisnąłem podgrzewanie szyby i wtedy świeciło się normalnie. Ponadto pulsowanie diody było dość regularne.
Kilka razy zgasła na dłużej i potem znowu się zapalała na stałe. Po chwili pulsowała, aż ostatecznie zapaliła się na stałe na jakieś 10 min, jak przy normalnym wypalaniu, po czym zgasła i tyle. Podczas tego wszystkiego było czuć charakterystyczny swąd jak podczas wypalania, podwyższone obroty i podwyższone spalanie chwilowe, więc chyba faktycznie się wypalało. Tylko to pulsowanie diody przytrafiło mi się pierwszy raz. Co o tym sądzicie?
Mianowicie jadę sobie po mieście i nagle zapaliła mi się dioda, więc wypalanie. Trochę mnie to zdziwiło bo nie dawno wcześniej się wypalało i wydało mi się to trochę za wcześnie. Ale nic, może tak musi być myślę.
A tu nagle dioda zaczęła zamiast stale świecić to gasnąć i zapalać się. Początkowo pomyślałem, że może coś obluzowało mi się w kostce, bo ja nie wpinałem się w kable tylko to kostki metodą "na wcisk"
Kilka razy zgasła na dłużej i potem znowu się zapalała na stałe. Po chwili pulsowała, aż ostatecznie zapaliła się na stałe na jakieś 10 min, jak przy normalnym wypalaniu, po czym zgasła i tyle. Podczas tego wszystkiego było czuć charakterystyczny swąd jak podczas wypalania, podwyższone obroty i podwyższone spalanie chwilowe, więc chyba faktycznie się wypalało. Tylko to pulsowanie diody przytrafiło mi się pierwszy raz. Co o tym sądzicie?
-
marian_xx
- Nowicjusz
- Auto: AJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Marki
-
Pobo1315
Panowie pojawił mi sie komunikat SPRAWDŹ FILTR CZĄSTEK STAŁYCH. Spotkał kogoś kiedyś taki komunikat ?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Op-com jakie błędy pokazał ?
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
Pobo1315
No właśnie op dom mi chyba przestał działać. Z niewiadomych mi przyczyn nie wyszukuje interfejsu nie wiem dlaczego.
Ale wracając do tematu, wyjechałem autem na eske, wypaliłem DPF i wszystko wróciło do normy. Jestem jedynie zaskoczony ze komputer dał jakikolwiek sygnał o zapchaniu.
Ale wracając do tematu, wyjechałem autem na eske, wypaliłem DPF i wszystko wróciło do normy. Jestem jedynie zaskoczony ze komputer dał jakikolwiek sygnał o zapchaniu.
- arturosar
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Sędziszów k.Jędrzejowa
Co może być przyczyną gasnącego silnika podczas jazdy z chwilą skończenia wypalania filtra. Miał ktoś taką sytuację?
Artur
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
A coś więcej.? Może to zbieg okoliczności a może problem z układem WC
With mobilephone sent.
With mobilephone sent.
-
rafko_g
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia ST
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: ZGY
Witam koledzy.
Powiedzcie czy też zauważyliście taką prawidłowość.
Moje autko ma przejechane 138 tys km. I jeśli chodzi o DPF to wypalanie włącza mi się jak jadę prędkością powyżej 100km/h i włączę 6 bieg. Jak tylko włączę 6 bieg to zaraz zapala mi się dioda (podwyższone spalanie, itp - czyli normalne wypalanie). Oczywiście potem ok miesiąc (ok 500 km) daje spokój i znowu.
Czy to normalne? Nie mam żadnych kłopotów póki co z DPF, ale chciałbym zapytać czy też zauważyliście powiązanie 6-go biegu z wypalaniem DPF
Powiedzcie czy też zauważyliście taką prawidłowość.
Moje autko ma przejechane 138 tys km. I jeśli chodzi o DPF to wypalanie włącza mi się jak jadę prędkością powyżej 100km/h i włączę 6 bieg. Jak tylko włączę 6 bieg to zaraz zapala mi się dioda (podwyższone spalanie, itp - czyli normalne wypalanie). Oczywiście potem ok miesiąc (ok 500 km) daje spokój i znowu.
Czy to normalne? Nie mam żadnych kłopotów póki co z DPF, ale chciałbym zapytać czy też zauważyliście powiązanie 6-go biegu z wypalaniem DPF
-
jaromat
Na pewno nie ma wpływu wypalanie dpfu na jakim biegu jedziesz.
-
rafko_g
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia ST
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: ZGY
Ale serio wam mówię. 3 razy to zaobserwowałem. Nic, cisza, zapodaję 6-tke i bach... od razu dioda i wszystkie cechy wypalania. Jak ktoś też to zauważy to niech da znać. Albo faktycznie u mnie to dziwny zbieg okoliczności