--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuŚwiatła - reflektory przód
-
michalbierun
Re: Światła - reflektory przód
koledzy mam pytanko zdejmował ktoś u siebie reflektory przednie chodzi mi o to z tyły na lampie są takie zatyczki służące do tego żeby lampa nie parowała u mnie po jednej takiej brakuje jest dziurka na nią ale nie ma i tak jest w drugiej lampie nie wiem czy tak ma być ale wydaje mi sie ze nie
-
steq
Ja jestem po niedawnym zakupie żarników D1S - szukałem szukałem i głowa mnie rozbolała. rzeczywiście Dixi rozwalił mnie na łopatki. jeśli chcesz dam Ci namiar na kolesia u którego kupowałem jakieś 3 miechy temu - dziś mam pewność że dobrze wybrałem - oto link - jak chcesz zadzwoń i pogadaj - koleś jest konkretny http://allegro.pl/xenon-ksenon-zarnik-d ... 18234.htmlboleknh pisze:I tak ,dzisiaj jeszcze szukałem po necie ori GM D1S ale ciężko np dixi ma taką cene http://sklep.dixi-car.pl/zarowka-ksenon ... p-737.html Czy ich najzwyczajniej pojepało czy to taka cena ma być a ten gość z allegro i filmiku robi nam kiwke ? sam wrzucił filmik na youtubie o podróbkach z Chin i łapie teraz takich jeleni jak my? co tu robić? bo dzisiaj to już mam światło buraczkowe,zaraz będe jeździł jak motocyklznalazłem co nieco w IC ,żarnik xenarc http://sklep.intercars.com.pl/#/produkt ... 81ADOWCZA/ a tu http://www.xenon24.eu/600-osram-d1s.html u tego gościa podobno ori ten sam za 199zł WTF?
-
blade2
cześć, przerabiałem ten temat z wymianą żarówek, po stronie pasażera jest ok, a po stronie kierowcy nie trzeba demontować zderzaka czy wyjmować lampe,
ciągnąć w górę wlew od płynu do spryskiwaczy , i robi się miejsce,
ciągnąć w górę wlew od płynu do spryskiwaczy , i robi się miejsce,
- Cinek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Belgia, czasami Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
[/quote]
Ja jestem po niedawnym zakupie żarników D1S - szukałem szukałem i głowa mnie rozbolała. rzeczywiście Dixi rozwalił mnie na łopatki. jeśli chcesz dam Ci namiar na kolesia u którego kupowałem jakieś 3 miechy temu - dziś mam pewność że dobrze wybrałem - oto link - jak chcesz zadzwoń i pogadaj - koleś jest konkretny http://allegro.pl/xenon-ksenon-zarnik-d ... 18234.html[/quote]
A sprawdzales czy magnes lapie obudowe żarnika, bo kolega chce kupic u niego, ale nie ma pewnosci, bo cos sa tanie.
Ja jestem po niedawnym zakupie żarników D1S - szukałem szukałem i głowa mnie rozbolała. rzeczywiście Dixi rozwalił mnie na łopatki. jeśli chcesz dam Ci namiar na kolesia u którego kupowałem jakieś 3 miechy temu - dziś mam pewność że dobrze wybrałem - oto link - jak chcesz zadzwoń i pogadaj - koleś jest konkretny http://allegro.pl/xenon-ksenon-zarnik-d ... 18234.html[/quote]
A sprawdzales czy magnes lapie obudowe żarnika, bo kolega chce kupic u niego, ale nie ma pewnosci, bo cos sa tanie.
-
steq
powiem że tego nie sprawdzałem - musiałbym wyjąć i zobaczyć - postaram się dzis to zrobić
-- 2 lis 2013, o 16:35 --
Jestem po małym teście z magnesem oto efekty:
Na początku sprawdziłem stary żarnik który był zamiennikiem i rzeczywiście - magnes nic a nic nie łapie
Potem sprawdziłem nowe niedawno kupione - magnes łapie ale mniej niż na filmiku.
Teraz pytanie:
- Czy to wina magnesu (ja mam mały magnesik który może dużo słabiej ściągać - koleś na filmiku ma konkretny "warsztatowy")
- czy to wina oryginalności
- czy poprostu jak sam koleś odpowiada komuś pod filmikiem "Jeżeli chodzi o innych producentów (Narva, Bosma, Hella) to nie możemy się wypowiedzieć ponieważ nie wykonywaliśmy w ten sposób testu. Taki test wykonaliśmy to na żarówce Boscha i też przyciągał magnes."
Nie wiem co mam myśleć na ten temat - jak załatwię sobie jakiś lepszy magnes sprawdzę jeszcze raz. Narazie mam mieszane uczucia
-- 2 lis 2013, o 16:35 --
Jestem po małym teście z magnesem oto efekty:
Na początku sprawdziłem stary żarnik który był zamiennikiem i rzeczywiście - magnes nic a nic nie łapie
Potem sprawdziłem nowe niedawno kupione - magnes łapie ale mniej niż na filmiku.
Teraz pytanie:
- Czy to wina magnesu (ja mam mały magnesik który może dużo słabiej ściągać - koleś na filmiku ma konkretny "warsztatowy")
- czy to wina oryginalności
- czy poprostu jak sam koleś odpowiada komuś pod filmikiem "Jeżeli chodzi o innych producentów (Narva, Bosma, Hella) to nie możemy się wypowiedzieć ponieważ nie wykonywaliśmy w ten sposób testu. Taki test wykonaliśmy to na żarówce Boscha i też przyciągał magnes."
Nie wiem co mam myśleć na ten temat - jak załatwię sobie jakiś lepszy magnes sprawdzę jeszcze raz. Narazie mam mieszane uczucia
-
michalbierun
http://www.tuning1.com/info,7452 dla tych którzy nie mają lamp z diodami i xenonem
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
jakość pewnie pozostawia wiele do życzenia
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
michalbierun
wdziałem na żywo wizualnie wygląda całkiem nieźle ale nie wiem jakościowo
- peja-1991
- Kontakt:
miałem w VB Angel Eyes Depo i po miesiącu zrobiły się pajączki na lampach - tak więc miałbym pewne obawy do jakości wykonania.
-
bolek
Na Depo jest dwa lata gwarancji,pozatym to już marka a nie chinol bez homologacji,jakbym nie mial Afl odrazu bym kupił taki zestaw i do tego HID 4300k .
- peja-1991
- Kontakt:
I co po tej gwarancji Bolek ? stwierdzili, że to pierwsza taka sytuacja i na pewno były założone nieodpowiednie żarówki. Walka z wiatrakamiboleknh pisze:Na Depo jest dwa lata gwarancji,pozatym to już marka a nie chinol bez homologacji,jakbym nie mial Afl odrazu bym kupił taki zestaw i do tego HID 4300k .
-
bolek
Zgadza się ale trzeba mieć na uwadze że to kosztuje 1500zł a nie 8 tysięcy jak ori AFL.Moze to jak z lepszym telefonem np Galaxy S3 za 1500zł ,2-3 lata i śmietnik
Z drugiej strony moje AFL mają "aż" 3 lata i 120 tys.km przebiegu po drogach a wyglądają już baaardzo średnio,gdzieniegdzie zmatowienia ,łuszczy się klar na jednej lampie.Dla mnie to też byle co.
- peja-1991
- Kontakt:
Lampy jak lampy. Każde się zużywają. Nie przesadzaj, że są aż tak zmęczone ?
Moje 40 k km i nic im nie jest
Moje 40 k km i nic im nie jest
- peja-1991
- Kontakt:
jak jedziesz na automatycznych światłach mijania to będzie Ci zmieniał na długie/krótkie w zależności czy kamera wyłapie jakieś światła (np. jadącego pojazdu) czy też nie
-
pawi
sprawdzę dzieki
-- 7 lis 2013, o 15:04 --
po rozkodowaniu VIN-u pod symbolem TTW kryje się coś takiego - do automatyki świateł głównych z czujnikiem jazdy w tunelu.
O co chodzi czy to to samo co AFL
-- 7 lis 2013, o 15:04 --
po rozkodowaniu VIN-u pod symbolem TTW kryje się coś takiego - do automatyki świateł głównych z czujnikiem jazdy w tunelu.
O co chodzi czy to to samo co AFL