--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpel Eye - kamera rozpoznawania znaków drogowych
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Re: Opel Eye - kamera rozpoznawania znaków drogowych
Kamera do Opel Eye nie ma nic wspólnego z którymkolwiek radiem, to jest niezależny układ.
Może masz na myśli kamerę cofania? Da się dołożyć ale poprzez dodatkowy interfejs video video-interface-dvd800-cd500-t325.html
Może masz na myśli kamerę cofania? Da się dołożyć ale poprzez dodatkowy interfejs video video-interface-dvd800-cd500-t325.html
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
maniek22777
witam jak w temacie wyzej chodzi mi o czytanie znakow przez opel eye mam kamerke opel eye ktora zmienia mi krotkie na dlugie ale nie mam opcji w menu ewentualnie nie wiem gdzie tego szukac zeby czytalo mi znaki podstawowe pytanie czy ta kamerka pod lusterkiem to opel eye i ewentualnie wystarczy wlaczyc naprzyklad funkcje lub wgrac sterownik zeby dzialala nie ukrywam ze fajny bajer przydal by mi sie czy moze ktos wlaczyc taka funkcje op-comem czy trzeba jechac do serwisu???pewnie koszta masakra znajac zycie albo powiedza ze nie ma takiej mozliwosci bo im sie nie bedzie chcialo czekam na odp ewentualnie pozdrwiam
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Kolego, zacznij używać znaków interpunkcyjnych. Twój tekst wyglada jak jedna wielka kopa siana.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
jpsan
nie znalazłem na forum a jeśli jest to prośba o wywalenie tematu do kosza ....do czego jest ta kamera ? do świateł? bo te obok to pewnie czujniki zmierzchu i deszczu. Prośba o wyrozumiałość dla nowego..

- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Opel Eye - system rozpoznawania znaków drogowych.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
-
jpsan
Skoro to Opel eye to czemu nie ma ani na małym ani dużym ekranie?:)pozostaje ASO??
Ostatnio zmieniony 1 lut 2015, o 15:23 przez jpsan, łącznie zmieniany 2 razy.
-
jpsan
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Ja mam kamerę i wydaje mi sie,ze obudowa jest całkiem inna niż na zdjeciu
-
prokop
Ta kamera okrągła jest od świateł AFL , jest z razem z lusterkiem produkuje ją GENTEX http://www.gentex.com/ .jpsan pisze:o wywalenie tematu do kosza ....do czego jest ta kamera ? do świateł? bo te obok to pewnie czujniki zmierzchu i deszczu. Prośba o wyrozumiałość dla noweg
Na zdjęciu po lewej widać czujnik deszczu i zmierzchu.
-
pablosss123
Wszystkie informacje dotyczące systemów Opel Eye i wiele więcej, można znaleźć w instrukcji obsługi
OPEL > Usługi Serwisowe > Instrukcje Obsługi > Pobierz Wybrane Instrukcje Obsługi Opla > następnie wybrać w małym okienku ( Adam) interesujący Cię model i kliknij, aby pobrać plik. Miłej lektury. Hej
OPEL > Usługi Serwisowe > Instrukcje Obsługi > Pobierz Wybrane Instrukcje Obsługi Opla > następnie wybrać w małym okienku ( Adam) interesujący Cię model i kliknij, aby pobrać plik. Miłej lektury. Hej
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ciekaw jestem czy można samemu zamontować taką kamerę 
-
prokop
Na pewno można tylko przeróbki w samochodzie dzielą się na rzeczy opłacalne i nieopłacalne. Musiałbyś ściągnąć schemat elektryczny , sprawdzić czy moduł komfortu i wyświetlacz między zegarami obsłuży kamerę.
Kamerę OpelEye ciężko trafić na aukcjach to pierwsza jaką udało się namierzyć. (W towarzystwie lusterka fotochrom, czujnika deszczu i zmierzchu i modułu do kontroli ciśnienia w oponach). Koszt 900 zł tylko to oczywiście używka i nie wiadomo czy działa.
http://allegro.pl/opel-insignia-lusterk ... 23953.html.
Kamerę OpelEye ciężko trafić na aukcjach to pierwsza jaką udało się namierzyć. (W towarzystwie lusterka fotochrom, czujnika deszczu i zmierzchu i modułu do kontroli ciśnienia w oponach). Koszt 900 zł tylko to oczywiście używka i nie wiadomo czy działa.
http://allegro.pl/opel-insignia-lusterk ... 23953.html.
-
norbi333
- Ekspert
Fajny bajer,ale nie na tyle przydatny,żeby było sens wydać parę tyś,aby dołożyć.Jak kupisz auto już z kamerą to owszemKenyBDG pisze:Ciekaw jestem czy można samemu zamontować taką kamerę
-
dudarobe
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2010 cosmo
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Witam,
Prawdopodobnie będę musiał wymienić przednią szybę i tak się zastanawiam czy nie rozbudować swojej ISI o kamerę Opel Eye. I tu nasuwa się pytanie czy do wersji z AFL da się bezproblemowo "wsadzić" taką kamerę pod kątem instalacji elektrycznej czy też niezbędne będzie ułożenie dodatkowych kabli? Czy ktoś z szanownych forumowiczów już taki zabieg rozbił bądź jest rozeznany w temacie?
Prawdopodobnie będę musiał wymienić przednią szybę i tak się zastanawiam czy nie rozbudować swojej ISI o kamerę Opel Eye. I tu nasuwa się pytanie czy do wersji z AFL da się bezproblemowo "wsadzić" taką kamerę pod kątem instalacji elektrycznej czy też niezbędne będzie ułożenie dodatkowych kabli? Czy ktoś z szanownych forumowiczów już taki zabieg rozbił bądź jest rozeznany w temacie?
-
norbi333
- Ekspert
Sama kamera nic nie da.Potrzebny jeszcze jest moduł, który nią steruje
-
dudarobe
- Nowicjusz
- Miasto:
moduł komfortu to przynajmniej w mojej siedzi, pytanie czy są różne? W sofcie auta można tą funkcję włączyć. Czy ktoś posiada schemat połączeniowy?norbi333 pisze: /edit
Ostatnio zmieniony 23 lip 2015, o 21:28 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem
Powód: Nie cytuj posta pod postem
-
dudarobe
- Nowicjusz
- Miasto:

Ok, nie jestem znawcą tematu dlatego pytam, ale wydaje mi się, że kamera jest razem z modułem.