--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wymiana foteli

ODPOWIEDZ
oicdti
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2015
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Wymiana foteli

Post autor: oicdti » 19 wrz 2025, o 14:00

Witam
pytanie czy ktoś ma namiar na tapicera albo zna nazwę materiału który występuje w insigniach 2015 jako półskóry (chodzi o tkaninę w romby) - przetarło mi się siedzisko kierowcy, a dostępne na różnych platformach fotele już są zużyte (no bo mają minimum 9 lat) zaś po odpytaniu kilkunastu tapicerów samochodowych to obecnie nie ma nawet wzornika o zbliżonej fakturze. Ewentualnie pytanie czy taka tapicerka występowała jeszcze winnych oplach z tego okresu? Urządza mnie sama tkanina, bo nie jest problematyczne jej przeszycie.
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Lasek91
Nowicjusz
Auto: Insignia B
Kod silnika: B15XFL
Rok produkcji: 2019
Miasto: Orchowo

Post autor: Lasek91 » 17 gru 2025, o 16:35

led pisze:
9 gru 2021, o 19:13
Wtyczka fotela kierowcy. Pin 29( wentylacja) łączysz kablem z pinem 29 we wtyczce fotela pasażera. Tak samo 34 z 34, 37 z 37, 40 z 40, 43 z 43.(wszystkie 4 od grzania). Pin 31 we wtyczce fotela kierowcy i wtyczce fotela pasażera podłączasz pod zasilanie po zaplonie. Wymieniasz fotele na grzane wentylowane, panel na grzanie i wentylację i wszystko śmiga

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Część powiedz mi jeśli miałem fotel z el reg lędźwie i podnoszenie góra dół fotela i grzanie to czy wkładając pełne elektrykę fotele czytałem że trzeba dorobić plus kabel i niby bd działać. Wiesz może coś o tym ? Poradzilbys coś ?

Dodano po 2 minutach 38 sekundach:
Szaki pisze:
7 wrz 2020, o 16:18
Witam od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem foteli od insigni OPC (recaro)full elektryka grzanie, pamięć i wentylacja. Wcześniej posiadałem welur z elektrycznymi lendzwiami i podnoszeniem góra dół. Aktualnie w OPC działają tylko lędźwia po stronie kierowcy. Czy znajdzie się jakaś osoba która mnie pokieruje jak to ogarnąć żeby wszystko działało ;)
EB518542-94C5-4ACF-9BF7-CA41218EE6D2.jpeg
Część udało Ci się wszystko uruchomić ? Co trzeba zrobić żeby zadziałała pamięć i regulacja cała ?

Mario401
Nowicjusz
Auto: Insignia a
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Wrocław
Postawił piwo: 4 razy

Post autor: Mario401 » 13 sty 2026, o 14:11

Witam. Podacie nr konektorów żeńskich żeby dołożyć instalacje pod grzanie foteli ?

Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
led pisze:
9 gru 2021, o 19:13
Wtyczka fotela kierowcy. Pin 29( wentylacja) łączysz kablem z pinem 29 we wtyczce fotela pasażera. Tak samo 34 z 34, 37 z 37, 40 z 40, 43 z 43.(wszystkie 4 od grzania). Pin 31 we wtyczce fotela kierowcy i wtyczce fotela pasażera podłączasz pod zasilanie po zaplonie. Wymieniasz fotele na grzane wentylowane, panel na grzanie i wentylację i wszystko śmiga

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Podasz nr konektorów żeńskich żeby uzupełnić wiązkę pod grzanie ?

Silvered87
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia 2.0T
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Kędzierzyn-Koźle

Post autor: Silvered87 » 4 sie 2026, o 20:43

Mam pytanie. Czy fotel z Insignii A poliftowej pasuje elektrycznie do Insignii przedliftowej? Samoczynnie wybuchła mi poduszka powietrzna. Naprawa droższa od kompletnego fotela. Znalazłem fajny, ale poliftowy

Mmatys
Nowicjusz
Auto: Opel insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2009
Miasto: Katowice

Post autor: Mmatys » wczoraj, o 13:42

Panowie, probuje wymienic silniczek podnoszenia fotela kierowcy, jednak nie za bardzo wiem jak odkrecic mocowanie w tylnej czesci fotela.
Obrazek

dostalem sie tam od strony wewnetrznej ale nie wystaje zaden leb sruby, odkrecilem tez plastiki boczne i uchwyty do sterowania fotelem od strony drzwi ale nie moge zlokalizowac gdzie dokladnie znajduje sie sruba. Moze trzeba rozmontowac czesc stelaza?

Moze ktos ma na to jakis patent?

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”