--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWymiana zderzaka na OPC line
-
Lufka79
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Strzelce Krajeńskie
- Postawił piwo: 1 raz
Wymiana zderzaka na OPC line
Cześć. Przymierzam się do kupna i wymiany tylnego zderzaka na OPC line. Pacjent Insignia B kombi. I mam kilka pytań. 1 czy można zamontować zderzaka z OPC line gdy mam oryginalny skladany hak? 2 czy pasują wszystkie mocowania ,ślizgi czy trzeba coś kupić innego? 3 czy mzona zmienić sama dokładkę z końcówkami chromowanymi do standardowego zderzaka? 4 czy odblaski z normalnej wersji pasują do wersji OPC line? Jest dużo ogłoszeń zderzaków właśnie bez odblasków stąd moje pytanie.
-
sawekfan
- Forumowicz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: D16SHT
- Miasto: Wrocław
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Wymiana zderzaka na OPC line
a OPC line z tego co wiem ma zwykły zderzak ale z dokładkami "sierpami" mocowanymi po bokach. Całkiem inny zderzak to ma GSI. W OPC Line do zwykłych zderzaków jest dokładka z przodu, nakładki na progi, wspomniane sierpy na tył oraz listwa z chromowanymi imitacjami końcówek wydechu.
-
krzys138
- Użytkownik
- Auto: opel insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Krapkowice
- Postawił piwo: 2 razy
Witam ja mam podobne pytanko ale chodzi mi o zderzak przedni opc Line a mianowicie podczas ściągania urwali mi się lewe mocowanie od slozgu w zderzaku czy są jakieś zestaw naprawczy lub jak to naprawić narazie złożyłem z tym urwamym uchem trzyma ale trochę odstaje zderzak
-
Debon
- Nowicjusz
- Auto: Opel
- Kod silnika: B20DTR
- Miasto: Ahlen
- Postawił piwo: 2 razy
Zestawów naprawczych niema.Niestety to standard,że podczas demontażu zderzaków w ib pękają lub urywają się te zatrzaski.Mozesz wymienić na nowy-co chyba nie wchodzi w rachubę-lub dać odrobinkę kleju do szyb i docisnąć na dwie godziny tak by pasował.Naturalnie przy następnym demontażu zatrzaski całkiem się połamią ale z drugiej strony połamane już są
Trochę druciarstwo ale działa
-
klarkson2015
- Nowicjusz
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Karkonosze
Siemanko, też chciałbym zmienić tylny zderzak na wersję OPC. Mam kombi 2018 rok.
Można zmienić tylko dokładkę zderzaka tę z chromowanym wydechem czy trzeba wymienić cały zderzak?
Można zmienić tylko dokładkę zderzaka tę z chromowanym wydechem czy trzeba wymienić cały zderzak?
-
sawekfan
- Forumowicz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: D16SHT
- Miasto: Wrocław
można. Jest nawet temat gdzie jeden użytkownik dołożył cały pakiet OPC czyli dokładka przedniego zderzaka, progów, tylnego i ten plastik w zderzaku z imitacja wydechów. Podał tam numery części i wrzucił zdjęcia przed i po. Poszukaj po słowie OPC i Ci znajdzie.