--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
-------------------------------------------------Składka Klubowa 2026 - LINK
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
-------------------------------------------------Składka Klubowa 2026 - LINK
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuEkskluzywny klub użytkowników Insignia B 2.0T 260 KM
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Ekskluzywny klub użytkowników Insignia B 2.0T 260 KM
Czyli chyba trzeba pomyśleć o zmianie sprężyn na twardsze i niższe
- UTK2011
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS260KM 4x4
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: z centrum
Także jakiś czas temu jeździłem na torze poprzednio głównie w celach poprawy bezpieczeństwa "szkolenie bezpiecznej jazdy" polecam wszystkim chyba najlepiej zainwestowana kasa w auto.
Jakiś czas temu kuzyn namówił mnie na pojeżdżenie bardziej rekreacyjnie niedawno zmieniał auto i chciał trochę się pobawić i sprawdzić osiągi. Jeździliśmy na torze Łódź praktycznie same zakręty super do nauki techniki.
Powiem szczerze, że nie wierzyłem, że w naszych autkach drzemie taki potencjał, kuzyn ma mustanga co prawda silnik 2.3 290 KM ale już po godzinie jazdy robiłem podobne czasy bez problemu, chociaż muszę się jeszcze sporo nauczyć.
Natomiast po zmianie aut ja w mustangu całkiem inny świat zachowanie w zakrętach w porównaniu do naszych Isi bez porównania gorsze, można łatwo się zagalopować i wylecieć z zakrętu, autko zdecydowanie wymaga dużo więcej umiejętności w prowadzeniu i uwagi.
Natomiast to co robił kuzyn w Isi to masakra. Pobił swój najlepszy czas w mustangu 1.09.340 i wykręcił 1:06:707 był w szoku po jeździe moim autkiem, nie sądził, że samochód może się tak trzymać w zakrętach i mieć tak zestrojone zawieszenie - pewnie zasługa tego napędu, jak to powiedział "sportowa limuzyna lepsza od Mustanga...." Nawet nie chciał myśleć co by się działo przy oponach 20 cali, więc myślę, że nie jest tak najgorzej z naszymi Isiami.
Jestem ciekaw jak autko wypadło by na torze z większą liczbą prostych bo w Łodzi to bardzo kręty tor i auto czuje się jak ryba w wodzie.
Ogólnie polecam wszystkim tor w Łodzi całkiem fajne ceny za 4,5 h 219 zł w sumie podam linka dla zainteresowanych: https://tor-lodz.pl/akademia-jazdy/20-t ... -auto-4-5h chyba nie jest to zakazane.
Jakiś czas temu kuzyn namówił mnie na pojeżdżenie bardziej rekreacyjnie niedawno zmieniał auto i chciał trochę się pobawić i sprawdzić osiągi. Jeździliśmy na torze Łódź praktycznie same zakręty super do nauki techniki.
Powiem szczerze, że nie wierzyłem, że w naszych autkach drzemie taki potencjał, kuzyn ma mustanga co prawda silnik 2.3 290 KM ale już po godzinie jazdy robiłem podobne czasy bez problemu, chociaż muszę się jeszcze sporo nauczyć.
Natomiast po zmianie aut ja w mustangu całkiem inny świat zachowanie w zakrętach w porównaniu do naszych Isi bez porównania gorsze, można łatwo się zagalopować i wylecieć z zakrętu, autko zdecydowanie wymaga dużo więcej umiejętności w prowadzeniu i uwagi.
Natomiast to co robił kuzyn w Isi to masakra. Pobił swój najlepszy czas w mustangu 1.09.340 i wykręcił 1:06:707 był w szoku po jeździe moim autkiem, nie sądził, że samochód może się tak trzymać w zakrętach i mieć tak zestrojone zawieszenie - pewnie zasługa tego napędu, jak to powiedział "sportowa limuzyna lepsza od Mustanga...." Nawet nie chciał myśleć co by się działo przy oponach 20 cali, więc myślę, że nie jest tak najgorzej z naszymi Isiami.
Jestem ciekaw jak autko wypadło by na torze z większą liczbą prostych bo w Łodzi to bardzo kręty tor i auto czuje się jak ryba w wodzie.
Ogólnie polecam wszystkim tor w Łodzi całkiem fajne ceny za 4,5 h 219 zł w sumie podam linka dla zainteresowanych: https://tor-lodz.pl/akademia-jazdy/20-t ... -auto-4-5h chyba nie jest to zakazane.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Szkoda, że język najbardziej barbarzyński wśród europejskich...
M.
M.
-
goorek45
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Miasto: Kraków
Cześć, chciałem powitać grono 260, inne grono takze witam
od 3 tygodni mam krajowa Insignie sports tourer 2.0T, jeździ, skręca i hamuje póki co
Pozdrawiam.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 40 razy
No i spala benzynę 
Pozdrowienia i powodzenia!
M.
Pozdrowienia i powodzenia!
M.
-
Jokers
- Nowicjusz
- Auto: Opel
- Miasto: Konin
Cześć Panowie
Mam pytanie w sprawie tego modelu 2.0 260km, rozrząd w tym aucie jest z przodu czy z tyłu ?
Mam pytanie w sprawie tego modelu 2.0 260km, rozrząd w tym aucie jest z przodu czy z tyłu ?
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 258 razy
- Otrzymał piwo: 120 razy
- Kontakt:
Z boku
gdy zdejmiesz pokrywę zaworów i staniesz przy przednim kole od strony pasażera to zobaczysz go na pierwszym planie
Oto fota
Oto fota
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Radio 357 :)
-
Jokers
- Nowicjusz
Ok, dzięki za odpowiedź
A jaka by była teoretycznie cena wymiany rozrządu?
Jeśli jest rozrząd z przodu to nie trzeba wyjmować silnika żeby się do niego dostać co nie ?
A jaka by była teoretycznie cena wymiany rozrządu?
Jeśli jest rozrząd z przodu to nie trzeba wyjmować silnika żeby się do niego dostać co nie ?
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 258 razy
- Otrzymał piwo: 120 razy
- Kontakt:
Nie trzeba ani z silnikiem wyjeżdżać ani ze skrzynią. Jak widzisz jest na wierzchu i można samemu w garażu wymienić. A cena? Zwykle biorą tyle co części a więc cena zestawu rozrządu x2
Dodam, że da się to zrobić bez blokad, tzn tylko na znaki. Blokady do tego silnika istnieją i można kupić, to wtedy jest po prostu szybciej.
Dodam, że da się to zrobić bez blokad, tzn tylko na znaki. Blokady do tego silnika istnieją i można kupić, to wtedy jest po prostu szybciej.
Radio 357 :)
-
Jokers
- Nowicjusz
- Jaromat
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Chyba trzeba będzie dołączyć do tego ekskluzywnego klubu 
-
Marek1972
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Miasto: Opole
- Otrzymał piwo: 4 razy
To ja też chcę
. Tylko , że u mnie to KM się zgadzają , nawet 5KM papierowo więcej , ale marka już nie ta🫣
. No ale może jako były użytkownik łapię się do Elity
. Na hamowni kolega robił pomiar to nawet lepiej niż producent podaje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 142 razy
Na jakim paliwie jeździsz 98 ? Te silniki są właśnie bardzo wrażliwe jak chodzi o moc pod względem tego co piją.
-
Marek1972
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Miasto: Opole
- Otrzymał piwo: 4 razy
Na co dzień jeżdżę tylko miasto i na 95 , a jak trasa wlewam 98. Na korku pierwsze jest E5, min 95 , silniki 280KM były strojone tylko pod 98, natomiast obecne 265KM już pod 98/95 . Odczuwalnie brak różnicy, nie szarpie , nie dusi się nawet przy agresyenej jeździe . Nawet silnik 1.5 jak dobrze pamiętam na nr jeden ma 98. Wolę sobie coś dobrego kupić do picia
. Motoryzacja dziś taka , jak ma się zdupić paliwo nie pomoże ,ale olej co 10tys
. Doczytałem, że zapłon sobie sam robi korekty do paliwa , na korku jest E5/ E10
. Na grupie gość pokazał wykres na 95PB o tak wyszlo więcej NM niż producent podaje, zamiast 400NM , 425NM.
- Jaromat
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Bry, od piątku posiadam to legendarne 2.0T w GS, praca tego silnika to miód na uszy, to mercedes kulturą pacy nie może sobie stanąć, ale tak dziś patrzyłem sobie na ten silnik i na dole patrzę coś niebieskiego mówię nie pasuje do reszty co to, a to filtr oleju, taki jeszcze tzw. Oldschool ten filter