Cześć
Nie znalazłem na forum akurat konkretnej odpowiedzi więc zapytam w tym temacie , jesli jednak taki temat pominąłem proszę o dodanie tego posta do istniejącego tematu
Mam insignie 2013 przedlift , 2.0 a20dth , zmienilem licznik na 8 cali uplevel digital , po lewej stronie jest miejsce na wyświetlenie temperatury oleju , a20dth nie ma takiego czujnika choć mozna go zamówić nie wiem czemu , jest dostępne kilka sztuk ale zawsze wyświetla się pierwszy Hella , z dołożeniem go do silnika nie ma problemu, zamontuje go w misce olejowej lub dodam spejcer przed filtr oleju , kwestia gdzie go podpiac i jak go zakodowac zeby pokazywał wartość na liczniku , czy ktoś już przerabiał taki temat ? Wiem że wersja opc i chyba 2.0T mialy taki w standardzie więc raczej musi być możliwa taka opcja , pozdrawiam
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuDodanie czujnika temperatury oleju
-
Qba25
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Tarnów
Dodanie czujnika temperatury oleju
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Norbert11
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B16DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Lublin
Re: Dodanie czujnika temperatury oleju
Poradziłeś sobie z dołożeniem tego czujnika gdzie go podpiąłeś do instalacji elektrycznej
-
kwola
- Nowicjusz
- Auto: audi a6
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
W Insignii A20DTH faktycznie fabrycznie nie ma czujnika temp. oleju, dlatego licznik pokazuje tylko pustą wartość. Sam czujnik możesz mechanicznie dołożyć (najłatwiej w miskę albo adapter przy filtrze), ale problemem jest elektronika – ECU musi ten sygnał widzieć i wysyłać po CAN do zegarów. Wersje OPC i 2.0T miały ten parametr fabrycznie zakodowany w sterowniku. Żeby to działało, musisz sprawdzić w Tech2/Opcom czy da się aktywować temp. oleju w ECU, inaczej sam montaż nic nie da. Jeśli chcesz, mogę Ci podesłać schemat pinów z TIS-a gdzie fabrycznie ten czujnik jest wpiety.
Truck1
Truck1
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
W automacie jest czujnik i wyświetla temp.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020