--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuEksploatacja silnika 2.8T V6 A28NET
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Eksploatacja silnika 2.8 V6 Turbo
Z tym ,że od kilku miesięcy nie udziela się.Poza tym jego auto było na forum LPG i według tamtejszych fachowców instalka była źle dobrana i nie miała prawa chodzić dobrze. Generalnie miał coś tam pokazać i wówczas znikł z forum
-
Bruno
Jest ponoć dedykowany zestaw pod ten silnik BRC Sequent Plug&Drive cena to jakieś 4,5-5 tys zł mocno się zastanawiam. Widziałem kilka insigni przerobionych na gaz w Warszawskiej i Wrocławskiej firmie stąd padło moje pytanie.
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Odp: Eksploatacja silnika 2.8 V6 Turbo
Dlaczego?wojtassss pisze:Za wkładanie gazu do OPC/RS/AMG itd daję teraz ordery Virtutti Cebulari.
Sent from mobile.
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- szogi84
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 benzyna
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
A większość co rozdaje te ordery jeździ klekotami 
Klepane na S III
Klepane na S III
-
Bruno
Na szczescie 2.8t to jeszcze nie opc. Poza tym niech wkladaja gaz gdzie chca. Ja wole jezdzic bezyna w gazie niz dieslem.
-
sonnenberg
moje 3 grosze 
1. gaz jest fajny, tani i w ogóle ale instalacja musi być dobra, droga i założona przez fachowca
5k trzeba położyć za instalację do mojej insigni, do tego droższy serwis, przeglądy i ta ciągła cholerna niepewność czy jak coś się psuje to gazownik powie, że to wina silnika i benzyny a serwis powie, że to wina gazu
.
2. Gaz jest świetny do silnika wolnossącego - 4,2 v8 w audi, amerykańskie potwory, albo do starych wolnossących silników o prostej konstrukcji - tam spełnia się niezawodnie - ale takich samochodów już się nie robi.
3. to moje 2.0 T nie jest prostym silnikiem, elektroniki sterującej iloscią podawanej benzyny, czasem otwarcia zaworów, ilością powietrza, ciśnieniem doładowania i bóg wie czym jeszcze - moje doświadczenie z tym autem mówi mi, że dodanie do tego jeszcze jednej zmiennej w postaci gazu czyni to równanie niemożliwym do rozwiązania korzystnie dla użytkownika
CO nie zmienia faktu, że z rozrzewnieniem wspominam mojego hjundaja lantra 99r, 2.0, 120km benzyna z instalacją gazową, która przejeździła 220 tys km bez zająknięcia za 1zł/1L gazu,,,:D
1. gaz jest fajny, tani i w ogóle ale instalacja musi być dobra, droga i założona przez fachowca
2. Gaz jest świetny do silnika wolnossącego - 4,2 v8 w audi, amerykańskie potwory, albo do starych wolnossących silników o prostej konstrukcji - tam spełnia się niezawodnie - ale takich samochodów już się nie robi.
3. to moje 2.0 T nie jest prostym silnikiem, elektroniki sterującej iloscią podawanej benzyny, czasem otwarcia zaworów, ilością powietrza, ciśnieniem doładowania i bóg wie czym jeszcze - moje doświadczenie z tym autem mówi mi, że dodanie do tego jeszcze jednej zmiennej w postaci gazu czyni to równanie niemożliwym do rozwiązania korzystnie dla użytkownika
CO nie zmienia faktu, że z rozrzewnieniem wspominam mojego hjundaja lantra 99r, 2.0, 120km benzyna z instalacją gazową, która przejeździła 220 tys km bez zająknięcia za 1zł/1L gazu,,,:D
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Mam gaz za 4,5 k w swojej 1.6 T i nic się nie dzieje więc myślę że w Twojej też nic by się nie działosonnenberg pisze:moje 3 grosze
1. gaz jest fajny, tani i w ogóle ale instalacja musi być dobra, droga i założona przez fachowca5k trzeba położyć za instalację do mojej insigni, do tego droższy serwis, przeglądy i ta ciągła cholerna niepewność czy jak coś się psuje to gazownik powie, że to wina silnika i benzyny a serwis powie, że to wina gazu
.
-
Bruno
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
10kkm, LTA Polonia w Kielcach czyli jedyny dystrybutor Vialle w PolsceBruno pisze:Ile km przejechales na tej instalacji ? I gdzie zakladales ?
- Kali
- Użytkownik
- Auto: 2.0T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Tychy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Tyle, ze 2.0T ma wtrysk bezposredni, wiec nijak ma sie porownywanie instalacji z 1.6 czy 2.8
Nie mowiac juz, ze koszta sa pewnie sporo wyzsze niz 4,5k zl
Nie mowiac juz, ze koszta sa pewnie sporo wyzsze niz 4,5k zl
-
norbi333
- Ekspert
Temat jest o 2,8 T i o tym silniku pisałem 
-- 28 sty 2015, o 20:48 --
Co do eksploatacji 2.8 T to właśnie mam rozebrany rozrząd i będę lżejszy o 4 tyś zł brutto po rabatach
Co do eksploatacji 2.8 T to właśnie mam rozebrany rozrząd i będę lżejszy o 4 tyś zł brutto po rabatach
-
Bruno
W ASO zakupy robiłeś ? Jak możesz napisz coś więcej na ogólnym lub PW. Zakpiłeś wszystkie elementy rozrządu ? Jaki masz przebieg? Co sprawiło że jednak wymieniasz ?
-
norbi333
- Ekspert
Wszystko w ASO. Robione , bo wyrzuca błąd P0008 od rozrządu. Jeden łańcuch jest rozciągnięty. Wymieniam to co ASO kazało. Wszystkie łańcuchy , ślizgi i jakieś uszczelki. Koła zębate w idealnym stanie. Napinacze również bardzo dobre.przebieg to 120 tyś km
- Kali
- Użytkownik
- Auto: 2.0T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Tychy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Norbi przypomnij sobie jak sie ze mna klociles, ze rozrzady w 2.8T w insigniach juz sa polepszone i nie slyszales o awariach. Teraz sam to widzisz na wlasnej skorzenorbi333 pisze:Temat jest o 2,8 T i o tym silniku pisałem
Jakbys zeskanowal fakture byloby spoko. Ciekawe co i za ile zrobili.