--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuA18XER problem z nastawnikiem faz.
-
isiek
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Żagań
- Postawił piwo: 2 razy
A18XER problem z nastawnikiem faz.
Witam. Silnik A18XER 278 tyś. km ( 140 tyś na LPG ), po regulacji luzów zaworowych i wymianie KZFR, które miały wyciek na uszczelniaczu. Wcześniej było ok, przy podłączonym nastawniku faz od strony dolotowej silnik nie pracuje równo, czasem po sprawdzeniu na komputerze jest błąd P0300, cewka i świece są w porządku. Po odłączeniu nastawnika silnik pracuje normalnie i nie pojawia się błąd wypadania zapłonu. Wymieniłem na nowy nastawnik i dalej to samo. Przy podłączonym nierówna praca silnika, słabszy, przerywa, po przygazowaniu na 3500 obrotów i odpuszczeniu gazu słychać dzwonienie. Przejechałem się i na odłączonym nastawniku jest ok, przy podłączonym silnik pracuje gorzej, a przy prędkości 90km/h pokazał się komunikat " system ESP wyłączony" i "awaria pojazdu, skontaktuj się z serwisem". Odłączyłem wtyczkę nastawnika i samochód jedzie normalnie, błędów nie ma zapisanych. Ktoś miał coś podobnego?
-
Despes
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA 2.0T LTG
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: KIELCE
- Postawił piwo: 2 razy
Re: A18XER problem z nastawnikiem faz.
Jesteś pewien że rozrząd jest prawidłowo ustawiony? Może przy dokręcaniu koła przestawiłeś parę stopni wałek?