--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia 2.8T V6 - błąd P008
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Insignia 2.8T V6 - błąd P008
Spalanie na podobnym poziomie. Przy automacie jest dużo bardziej wyraźnie różnica zwłaszcza na sporcie
-
zunia1987
- Lejdis
- Auto: Opel Insignia 2.8 T
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Re: Insignia 2.8T V6 2010 - błąd P008
Mam nadzieję, że coś pomogło
[/quote ]
Najpierw telefon odebrał jakiś zupełnie niekonkretny facet. Nie był w stanie powiedzieć nic na temat rozrządu. Wtedy do akcji wkroczył Pan Tomek. Podał przybliżone ceny i czas kiedy można wstawić auto. Termin ustalony po majówce, bo mechanik na urlopie. Jak będzie zrobione to dam znać co konkretnie wymienili i ile wszystko kosztowało.
[/quote ]
Najpierw telefon odebrał jakiś zupełnie niekonkretny facet. Nie był w stanie powiedzieć nic na temat rozrządu. Wtedy do akcji wkroczył Pan Tomek. Podał przybliżone ceny i czas kiedy można wstawić auto. Termin ustalony po majówce, bo mechanik na urlopie. Jak będzie zrobione to dam znać co konkretnie wymienili i ile wszystko kosztowało.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Pewnie pan Wojtek na urlopie czyli najlepszy mechanik,który i u mnie robił rozrząd.
-
zunia1987
- Lejdis
- Miasto:
Być może, dlatego czekamy, bo to konkretnie ten mechanik ma robić rozrząd.. Niech odpocznie, będzie mu robota dobrze szła 
-
zunia1987
- Lejdis
- Miasto:
Problem rozwiązany. Całkiem tanim kosztem, a konkretnie wymiana oleju rozwiązała problem.
Na starym oleju, kiedy wyskakiwały błędy, żywotność oleju wynosiła 12 %. Przejechane na nim było około 10 tys. km. Z tego były trasy na autostradzie, gdzie auto miało co robić
Wyczytałam gdzieś, że żywotność oleju jest obliczana na podstawie ,,używania pedału gazu” i liczby odpaleń samochodu. I to też by die zgadzało, bo po mieście też sporo jeździła. Raptem ta żywotność oleju drastycznie spadła, później trasa i sie wszystko zebrało.
Na wymienionym oleju zrobione już ponad 1000 km i żadnych błędów nie ma, żadnego spadku mocy.
Na starym oleju, kiedy wyskakiwały błędy, żywotność oleju wynosiła 12 %. Przejechane na nim było około 10 tys. km. Z tego były trasy na autostradzie, gdzie auto miało co robić
Wyczytałam gdzieś, że żywotność oleju jest obliczana na podstawie ,,używania pedału gazu” i liczby odpaleń samochodu. I to też by die zgadzało, bo po mieście też sporo jeździła. Raptem ta żywotność oleju drastycznie spadła, później trasa i sie wszystko zebrało.
Na wymienionym oleju zrobione już ponad 1000 km i żadnych błędów nie ma, żadnego spadku mocy.
-
Sylwek
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Gdańsk
Witam może ktoś mnie uświadomić gdzie może znajdować się czujnik położenia walka rozrządu? I czy jest możliwość samemu w domowych warunkach wymienić? Dzięki za pomoc
- rube.dt
- Użytkownik
- Auto: vectra b
- Rok produkcji: 2016
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Nie dobrałem się do niego jeszcze, bo też mam ochotę go wyjąć...
Zacznijmy od tego że są 4 czujniki tyle co wałków, wszystkie są jednakowe. Na bank trzeba wyjąć rurę która prowadzi do przepustnicy...a później trzeba szukać 4 podobnych wiązek kabli... Tyle wiem bez grzebania... Może ktoś mnie poprawi jeśli się myślę
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
Zacznijmy od tego że są 4 czujniki tyle co wałków, wszystkie są jednakowe. Na bank trzeba wyjąć rurę która prowadzi do przepustnicy...a później trzeba szukać 4 podobnych wiązek kabli... Tyle wiem bez grzebania... Może ktoś mnie poprawi jeśli się myślę
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
-
Sylwek
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Gdańsk
Witam pojawia mi się ten też błąd P0008 i jak się zapali albo tylko na wyswietlaczu wyświetli usterka pojazdu to automatycznie brak mocy pytanie może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się ten czujnik walka rozrządu?