Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na pewno warto sprawdzić w jakim stanie jest rozrząd (jest po "złej" stronie i były problemy z pękającymi ślizgami) i czy odpowiada Ci dynamika tego napędu, o ile możemy mówić o jakiejkolwiek dynamice, Insignia zamiast na kurację odchudzająca, to poszła do maca
Wyposażenie po zdjęciach całkiem przyzwoite, ale brak VIN do dokładnej weryfikacji.
A jak w ogóle awaryjność tego modelu z tym silnikiem po za wspomnianym rozrządem? Warto się nim interesować czy lepiej szukać czegoś innego. Dynamika mi nie przeszkadza. Może być mułowaty
Na pierwszy rzut oka Autko wyglada dosyc ciekawie. Masz numer VIN więc jestes w stanie sobie sporo rzeczy odgadnąć, nawet część historii serwisowej. Jeśli odpowiada Ci taki silnik warto jechać to auto zobaczyć i sprawdzić "organoleptycznie"
Chce kupić moją pierwszą insignie, znalazłem ogłoszenie, jeśli ktoś mógł rzucić okiem czy warto jechać obejrzeć 200km w jedna stronę, byłbym naprawdę wdzięczny. I jeśli ktoś mógłby powiedzieć coś o tym silniku 2.0D biturbo 195KM bykoby super
Wiem że faceci rozróżniają tylko 3 kolory ale ta "butelkowa zieleń"... Wygląda jakby w tej zielonej butelce prześwitywał granatowy denaturat. Zieleń to tam widać tylko w miejscach, gdzie odbijają się drzewa czy krzaki na elementach. Ale może ja się nie znam?
@Szwagier G6R - Emerald GREEN (takie jego oznaczenie) - kolor w odpowiednim świetle jest całkiem inny, wiem bo mam i nie zmieniłbym na inny za żadne pieniądze
@23Damian1 skontaktuj się ze sprzedającym i poproś o VIN, bo nie możesz sobie na własną rękę go sprawdzić.
Jeśli go poprawi, znaczy że się pomylił i jest OK, jeśli będzie się upierał że nie, to jak wspomniał @dare50 gość ma coś do ukrycia i należy auto sobie odpuścić.
mazmarcin nieustająco eksploatuje ten motorek w Iśce A i B ... może coś napisze.
[/quote]
Może celowo podał zły VIN bo ma coś do ukrycia
[/quote]
Cena raczej mocno atrakcyjna, więc kto wie.
Sam użytkowałem podobny model blisko 5 lat i sobie bardzo chwalę.
Moja jest nawet na sprzedaż, ale cena niestety dużo wyższa.
Dzięki za podpowiedzi, zadzwonię do gościa żeby podał prawidłowy vin. A czy nie uważacie ze ma trochę mocno skorodowany zacisk? I nad tablicą rejestracyjną gdzie jest kamera tez taki nalot jest, myślicie że auto może być po powodzi? Myśle że podwozie zdradziłoby te wątpliwości. A i przy okazji taka uczciwa cena takiej wersji silnikowej w której mógłbym szukać to jakie mniej więcej widełki? Bo tu cena trochę mówi za siebie. Jako ze mieszkam w Gnieźnie i komisów nie brakuje wybrałem się z ciekawości na zwiady i była można powiedzieć ze identyczna wyposażenie i silnik nawet przebieg, wymieniona na 45 tys. Może ktoś doradzi? Chociaż nie ukrywam przekracza mój budżet który wynosi ok jedynie 35 tys. Może ma ktoś propozycje w co lepiej celować jeśli chodzi o budżet (tylko wersje po lifcie i najlepiej automat lecz nie koniecznie) znam się na ludzi którzy mają wiedzę na temat tych aut z góry dziękuje za wszelką pomoc
To może lepiej celować ale w pewne a nie w okazje bo masz tyle kasy co masz, Kupis,taka okazję a później dołożysz 10 koła na remont, a po drugie co Ty że zdjęć stawiawsz diagnozę? tylko fizyczny kontakt ma sens a 200 km to nie tak dużo, tylko najpierw VIN i sprawdzenie historii i wyposażenia
No właśnie, ze zdjęć można tylko tworzyć domysły. Z autkiem nie spieszy się, do końca roku chciałbym kupić wiec na spokojnie, dopiero zacząłem szukać tak na prawdę, a nie chce na siłę kupować żeby nie było tak jak mówisz, ze trafi się okazja a później wpakuje kilka tys na naprawy