--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOPL Monitor - aplikacja na Androida
-
Roczek
- Nowicjusz
- Auto: Astra
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Tychy
- Postawił piwo: 1 raz
Re: OPL Monitor - aplikacja na Androida
Siemanko mam 2 problemy na androidzie z apką .
1.jak dodawać kolejne auta ?
2 i tu takie bardziej spostrzeżenie po zainstalowaniu najnowszej wersji (interfejs vgate bt3) nie ma kafelki cylindry. Ale jak to obejdziemy instalując wersję 1.0.1.14 ze stronki apkpure i zaktualizujemy to jest może to jakiś błąd w aplikacji?
Wszystko to przez to że znajomego auto chciałem dodać do apki bo chciał błędy zaczytać no i się zaczęło wywaliłem moje auto bo dodać nowego się nie dało po dodaniu znajomego sprawdzeniu wywaliłem jego auto no i kafelka cylindry poszła fiufiu. Pozdro.
2 i tu takie bardziej spostrzeżenie po zainstalowaniu najnowszej wersji (interfejs vgate bt3) nie ma kafelki cylindry. Ale jak to obejdziemy instalując wersję 1.0.1.14 ze stronki apkpure i zaktualizujemy to jest może to jakiś błąd w aplikacji?
Wszystko to przez to że znajomego auto chciałem dodać do apki bo chciał błędy zaczytać no i się zaczęło wywaliłem moje auto bo dodać nowego się nie dało po dodaniu znajomego sprawdzeniu wywaliłem jego auto no i kafelka cylindry poszła fiufiu. Pozdro.
-
TSR
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Ternopil Ukraine
- Postawił piwo: 4 razy
Dzięki Zubek і Mazmarcin. Zapomniałem, że mam bloker reklam)))
- lutek34
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Krosno
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nikomu niebieski ELM nie zadziałał z OPL Monitor do podłączenia się z 2015 Insignia diesel? Torque łączy się bezproblemowo przy użyciu tego interfejsu z samochodem, ale niestety ta apka nie posiada opcji sprawdzenia DPFu. A może jest jakaś inna apka która przy pomocy tego niebieskiego ELMa sprawdzi stan DPFa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Ad1. Apka obsługuje wiele aut.Roczek pisze:Siemanko mam 2 problemy na androidzie z apką .
Jeżeli w drugim aucie używasz tego samego interfejsu to mozesz połączyć się wybierając swój samochód. Apka powinna rozpoznać ze to inne auto.
Ad2. Podeślij VIN swojego auta na priv lub na support@oplmonitor.eu
Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Dodano po 2 minutach 24 sekundach:
To jest chińskie urządzenie udające Elm327, które nie obsługuje wszystkich trybów oryginalnego elma.lutek34 pisze:Nikomu niebieski ELM nie zadziałał z OPL Monitor do podłączenia się z 2015 Insignia diesel? Torque łączy się bezproblemowo przy użyciu tego interfejsu z samochodem, ale niestety ta apka nie posiada opcji sprawdzenia DPFu. A może jest jakaś inna apka która przy pomocy tego niebieskiego ELMa sprawdzi stan DPFa?
Są klony lepszej jakości np iCar
Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
- lutek34
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Krosno
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ok, zakupiony iCar 2 i mamy odczyty, EGT zamienione na EGT2 i mam też to wskazanie. Niestety nie mam odczytu ciśnienia oleju, ale czytając forum to zapewne mam czujnik 2 pinowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Bogoes
- Użytkownik
- Auto: Corsa D A13DTC
- Kod silnika: inny
- Miasto: Bydgoszcz
- Otrzymał piwo: 17 razy
To teraz czas na dodawanie PIDów, rozbudowę (edycję) paneli istniejących i tworzenie dodatkowych paneli...

-
Piernik89
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Radzionków
Mam szybkie pytanie dotyczące usuwania błędów poprzez aplikację. Jeśli po usunięciu błędy nadal się wyświetlają to oznacza że są aktualne i nadal występują tak?
Mam błąd P11DC czyli czujnik nox... Kontrolka silnika aktualnie się nie świeci ale po usunięciu błędów w opl monitor nadal nie znika...
Mam błąd P11DC czyli czujnik nox... Kontrolka silnika aktualnie się nie świeci ale po usunięciu błędów w opl monitor nadal nie znika...
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
No to znaczy że jest cały czas, a kontrolka pojawią się po paru zaplonach z błędem.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
OPL monitor nie kasuje tego błędu, zresztą wielu innych też nie, Skasuj darmowym Car Scanerem.
- DzaceQ
- Forumowicz
- Auto: Insignia Opc line
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Oświęcim
- Postawił piwo: 14 razy
Mnie aplikacja przestała działać, być może wina błędu P116A, właśnie szukam co to za błąd i pusto.
-
kbrozynski
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Orzesze
Czy ktoś ma aplikację na Samsungu Note 20 ? Zainstalowałem na nowym telefonie i aplikacja nie łączy się z kontrolerem Vlinker MC+, błąd ConnectionRefused. Co ciekawe przy nie odpalaniu auta połączyła się, zczytala VIN. Sprawdzałem w ustawieniach telefonu ale ma nadane wszystkie uprawnienia razem z bateria. Miał ktoś z aplikacją problem na samsungu ?
-
jagonn
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Rdm
Podobny problem pojawił się u mnie. Chciałem dodać drugie auto, odinstalowałem i zainstalowałem aplikację na iOS, nie udało się połączyć z drugim autem. Wróciłem do swojego i tez już nie mogłem. Błąd ConnectionRefused.kbrozynski pisze: ↑2 sie 2022, o 07:23Czy ktoś ma aplikację na Samsungu Note 20 ? Zainstalowałem na nowym telefonie i aplikacja nie łączy się z kontrolerem Vlinker MC+, błąd ConnectionRefused. Co ciekawe przy nie odpalaniu auta połączyła się, zczytala VIN. Sprawdzałem w ustawieniach telefonu ale ma nadane wszystkie uprawnienia razem z bateria. Miał ktoś z aplikacją problem na samsungu ?
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Ciekawe skąd te Wasze problemy. W najnowszej wersji można już odczytać kod PIN z auta nawet w IB.
-
d.bizon
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Dankowice
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ja właśnie dzisiaj dostałem zakupionego Vlinker MC+. Sparowalem bezproblemowo. Ale liczyłem że on zobaczy więcej niż 5 modułów w mojej IA 2013 A20DTH. Do tej pory używałem Vgate iCar3.

- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Zdekodowales od nowa VIN I moduły, aplikacja widzi go jako Vlinker MC+?, też miałem problemy z początku nie byly wszystkie moduły dopiero właściwe sparowanie i konfiguracja w apce rozwiązało problemy, i mam 17 modułów.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2022, o 17:08 przez dare50, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Michał1983
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia A
- Miasto: Jarocin
- Otrzymał piwo: 1 raz
hej mam pytano sama apka super ale czy idzie dodać temperaturę spalania przy DPF ?