--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBłagam o pomoc... ten samochód doprowadził mnie do ruiny... EDIT: ODPALANIE ROZWIĄZANE! dalej mam problem z drżeniem :(
-
Franczyslaw
- Forumowicz
- Auto: Opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Szczyrk
- Postawił piwo: 32 razy
Re: Błagam o pomoc... ten samochód doprowadził mnie do ruiny... EDIT: ODPALANIE ROZWIĄZANE! dalej mam problem z drżeniem
Samochod jest u mnie rok. Nie był zalany i nie był po powodzi. Planuję wymienić skrzynkę bezpieczników. Skoro pomaga poruszanie nią to może tu jest problem?
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Re: Błagam o pomoc... ten samochód doprowadził mnie do ruiny... EDIT: ODPALANIE ROZWIĄZANE! dalej mam problem z drżeniem
Zamiast od razu wymieniać, to zacznij od wyciągania kolejno bezpieczników i sprawdzenia stanu styków. Jeżeli chodzi o skrzynkę pod maską, to są tam też przekaźniki jak dobrze pamiętam, może, któryś się wiesza.
-
Franczyslaw
- Forumowicz
Pomogła wymiana skrzynki bezpieczników!
A teraz kolejny problem błąd b3031.

A teraz kolejny problem błąd b3031.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Odnośnie blędu to:
https://workshop-manuals.com/vauxhall/a ... dtc_b3031/
Więc albo wystarczy zrobić ponownie programowanie kluczyków (nie wiem czy da się wejść i wyjść z procedury programowania bez kasowania zapamiętanych kluczyków - chodzi o to, żeby zasymulować efekt wyjścia/zakończenia procedury), albo trzeba przeprogramować BCM.
@mazmarcin - palenie to chyba miało być z piątku na sobotę, nie?
https://workshop-manuals.com/vauxhall/a ... dtc_b3031/
Więc albo wystarczy zrobić ponownie programowanie kluczyków (nie wiem czy da się wejść i wyjść z procedury programowania bez kasowania zapamiętanych kluczyków - chodzi o to, żeby zasymulować efekt wyjścia/zakończenia procedury), albo trzeba przeprogramować BCM.
@mazmarcin - palenie to chyba miało być z piątku na sobotę, nie?
-
Franczyslaw
- Forumowicz
To znowu ja. Usunąłem błędy i narazie błędów nie było i nie ma. Odziwo samochód jeździł dobrze jednak cały czas miałem świadomość że nie ma on takiej mocy jaką powinien mieć.
No i do dzis. Koszmarnie się nim jechało. Wysokie obroty do 2500. Prędkość nie rośnie. O co do diabła chodzi? Automat pada? Co mu znów dolega? Czemu jest taki zamulony? Znowu wstawię do mechanika i nie znajdą przyczyny. Nawet nie wiem do jakiego mechanika pojechać...
No i do dzis. Koszmarnie się nim jechało. Wysokie obroty do 2500. Prędkość nie rośnie. O co do diabła chodzi? Automat pada? Co mu znów dolega? Czemu jest taki zamulony? Znowu wstawię do mechanika i nie znajdą przyczyny. Nawet nie wiem do jakiego mechanika pojechać...
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Daj go na hamownię, to sprawdzą rzeczywistą ilość koni. Jak to diesel to i tak ich tam nie ma za wiele, może po prostu za dużo oczekujesz od tego auta? 160koni to nie wariat żaden
Jaką do tej pory miałeś maxymalną prędkość? U mnie w automacie rzadko kiedy widzę więcej niż 2500 obrotów bo automaty mają tak robić że same zmieniają biegi i utrzymują ilość obrotów na poziomie bezpiecznym. W manualu możesz cisnąć do końca zegara RPM
A na pewno dobrze Ci wyprogramowali te rzeczy które usunięte zostały z Twojej woli?
A na pewno dobrze Ci wyprogramowali te rzeczy które usunięte zostały z Twojej woli?
-
xul
- Zapaleniec
Może jakiś błąd i auto weszło w tryb awaryjny (ograniczenie mocy). Problemy z turbo?
-
Franczyslaw
- Forumowicz
Turbo było sprawdzane. Niby wszystko w dobrym stanie i nie kwalifikuje się do wymiany czy regeneracji. Błędy staram się sprawdzać na bieżąco. Żadnych błędów nie ma... I to jest właśnie problem tego samochodu, że jest taki złośliwy... Nie wiadomo gdzie z nim pojechać żeby nie marnować czasu i pieniędzy...
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Na autohandel lub na złom może? 
Wysłane z mojego YAL-L41 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego YAL-L41 przy użyciu Tapatalka
-
xul
- Zapaleniec
Czym sprawdzasz błędy? Bo może nie masz wglądu we wszystkie moduły. Interfejsy typu iCar czy uniwersalne nie zawsze potrafią odczytać wszystkie błędy jakie pokazuje np.: dedykowany MDI + GDS2.
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
Widziałem już jakiś czas temu. Piękna robota,sam podobnie rozkładam ładunki, a robotę pentrytu w zwolnionym tempie mogę oglądać bez końca 
Wysłane z Galaxy S20

Wysłane z Galaxy S20

- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ty to niebezpieczny jesteś
strach się zbliżać bo rozsadzisz wszystko 
Jeśli chodzi o ten wybuch to on raczej już samą skorupę wysadzał, demontując ze środka wszystko co można sprzedać. Kasa za film, bo to jakiś projekt był i na pewno kupił se całą drugą sprawną.
Jeśli chodzi o ten wybuch to on raczej już samą skorupę wysadzał, demontując ze środka wszystko co można sprzedać. Kasa za film, bo to jakiś projekt był i na pewno kupił se całą drugą sprawną.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Ja bym już jednorazówki nie kupował. Chociaż do tego zmierza ta cała "ekologia"
Wysłane Nokia 6310i przy użyciu Tapatalka
Wysłane Nokia 6310i przy użyciu Tapatalka
-
Franczyslaw
- Forumowicz
Witam, po wielu miesiącach udało mi się uporać ze wszystkimi problemami z tym samochodem.
POSZEDŁ NA ZŁOM! Na złomie byli zaskoczeni, że chcę taki ,, świeży'' samochód zezłomować. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
POSZEDŁ NA ZŁOM! Na złomie byli zaskoczeni, że chcę taki ,, świeży'' samochód zezłomować. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
- Crazy383
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Rzeszów
- Otrzymał piwo: 13 razy
Nie uwierze ze poszla na złom, przeciez mozna bylo to komus w całości sprzedać i wziąć dużo wiecej
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Trzeba było mówić - dałbym cenę złomu x2