--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGłośna praca silnika jak jest ciepło
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Głośna praca silnika jak jest ciepło
Normalna sytuacja, EGR pracuje.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
-
janusz992199100271
Teraz jest 22 stopnie, silnik klepie po wypięciu czujnika temperatury zewnętrznej auto pracuje normalnie po wpięciu spowrotem czujnika temperatury zewnętrznej auto na nowo klepie. Czujnik jest ok.
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
-
dudek323
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Katowice
Mam to samo dziś wymieniłem świece na 3 cilindze bo był błąd za niskie ciśnienie Znalazłem kolesia co tak miał i pomogło mu podobno wymiana 4 świec to są siwece z czujnikiem ciśnienia... Szuka jedyne 470 zł ja dziś ta jedna wymieniłem i chyba trochę ciszej jutro idę z czytać błedy i też będę myślał co dalej... Bo wymiana następnych 3 to 1500 zł trochę drogo zobaczę co powiem mechanik.. U mnie 16 stopni i cichutko a na 17+ klekot jak fort tranzit xDD
-
dudek323
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Katowice
W czwartek jestem wstępnie umówiony na wyprogramowanie i zaślepienie egr ale to nie jest rozwiązanie ciekawe jak jarl i mavic 86 co się udzielali jeżdżą dalej.. Po takim zabiegu XD ps Janusz daj znać jak coś zrobiłeś już z isia 
-
Maverick_86
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST Cosmo
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Ja jeżdżę dalej już ponad dwa lata po zabiegu wyprogramowania EGR, zrobiłem już tak 60 tys. km. Nic negatywnego się przez to nie zadziało, z pozytywów teraz czy zimno czy ciepło praktycznie nie ma różnicy w pracy silnika.
-
Arturjimi
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: Sieradz
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Witam, mam pytanie czy mogę jeździć z odpierym czujnikiem temp. zewnętrznej? CY coś moze się uszkodzić? I drugie pytanie, chciał bym zamontować potencjometr zamiast tego czujnika ale potencjometry mają 3 wejścia a wtyczka czujnika 2 pomoże ktoś z montażem takiego potencjometra? Jeśli to możliwe to proszę o podanie linku do odpowiedniego potencjometru.
-
Arturjimi
- Forumowicz
- Miasto: Sieradz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Już poradziłem, potencjometr zamontowany, Isia trzyma 15 stopni C i chodzi jak złoto, zero klepania na niskich obrotach i dużo lepszy but. Jutro jadę do firmy, która zaślepiła i wyprogramowala mi egr z małą zadyma bo wydaje mi się że tylko wyprogramowali a zaślepki już im się nie chciało założyć a twierdzą że założyli. Gdy by była zaślepka nie musiał bym cudować z potencjometrami.
-
josef
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Stalowa Wola
Witam,
Ja ma auto z 2011 r. 131 KM i klepie. Faktycznie podczas ruszania to ma się wrażenie ,że się za chwile rozleci. Dziś odpiąłem na chwilę wtyczkę z EGR i jest poprawa ,ale nie jakaś drastyczna. Najgorsze jest jednak to ,że tym autem nie da się szybko ruszyć jak jest ciepło na dworze. U mnie dodatkowo doszedł problem z odpaleniem auta na zimno, bo inaczej już bym to sprzedał w cholerę. Wystarczy ,że jest 8-9 stopni na dworze i nie chce odpalić.Opisałem problem w innym wątku.
Ja ma auto z 2011 r. 131 KM i klepie. Faktycznie podczas ruszania to ma się wrażenie ,że się za chwile rozleci. Dziś odpiąłem na chwilę wtyczkę z EGR i jest poprawa ,ale nie jakaś drastyczna. Najgorsze jest jednak to ,że tym autem nie da się szybko ruszyć jak jest ciepło na dworze. U mnie dodatkowo doszedł problem z odpaleniem auta na zimno, bo inaczej już bym to sprzedał w cholerę. Wystarczy ,że jest 8-9 stopni na dworze i nie chce odpalić.Opisałem problem w innym wątku.
-
odlocik222
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 Cdti
- Rok produkcji: 2014
- Miasto:
U mnie jest odwrotnie. Jak jest zimno na zewnątrz i po nocy jest mułowaty i z dołu do 2 tys. obrotów grzechocze i tak klepie zanim przekroczy magiczną barierę 2 tys obr. A jak upał i słońce powyżej 25 stopni to robi się żwawy i elastyczny od dołu. Ciężki typ
-
Urdo
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Warszawa
U mnie problemem była pęknięta rura intercoolera, nie na tyle aby wyrzucać błąd
Wymieniłem przed kilka czujników ale bez skutku, trochę pomogło zaślepienie EGR ale dalej klekotał w zakresie 1500-2000 obrotów, dopiero wymiana rury pomogła - koszt zamiennika ~125zł
Może komuś to pomoże,
Wymieniłem przed kilka czujników ale bez skutku, trochę pomogło zaślepienie EGR ale dalej klekotał w zakresie 1500-2000 obrotów, dopiero wymiana rury pomogła - koszt zamiennika ~125zł
Może komuś to pomoże,