--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpel insignia in Silber by Jaromat
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Opel insignia in Silber by Jaromat
Nie sądzę, żeby polift jakościowo był lepszy,bo oglądałem. Może przedlift w dobrej promocji jest dobrym wyborem, bo z jakością to wszędzie jest różnie. Wizualnie zmienili lampy niech klient myśli, że ma nowy model , no i silnikowo się zmieniło na plus benzyną. Twoje GSI ładne auto ,ale uważam że jakość nie nadąża za ceną. Po obejrzeniu polifta zostaje jeszcze ze swoją bidą, jakie pieniądze takie materiały ,nie mam pretensji. Jednak jak oglądałem polifta ze starego roku za 147tys i zobaczyłem, że nadal tunel środkowy okala twardy plastik,to aż napisałem do przedstawicieli opla. W wersjach bogatszych mogli się postarać o skórę obszytą jak w mazdzie 6. To tylko jeden przykład,ale nabrali wody w usta
. Może w 2023 Francuzi ulepią nową insignię jak wogóle, wtedy zobaczymy czy poszło na plus i pomyśleć o wyborze,nie muszę się spieszyć 🖐
-
MBJ
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Wybaczcie, że wtrącam się do dyskusji, ale poruszając kwestie jakości produktów oferowanych w ostatnich latach - to coś ewidentnie jest na rzeczy. Od sprzętu gospodarstwa domowego (pralki, kuchenki, etc.) po samochody. Pamiętam, że bodajże kiedyś Mercedes był bliski bankructwa ponieważ auta były po prostu nienaganne, trwałe, żywotne. Serwisy świeciły pustkami w odniesieniu do stanu z dnia dzisiejszego.
Swoją drogą - 3 tygodnie miałem zakup kosiarki spalinowej. Nakręciłem sobie w głowie, że musi być Husqvarna i już. Będąc już w sklepie bardzo kompetentny sprzedawca pokazał mi jak wyglądają obecne modele, m.in. z czego są zrobione
oraz wysłuchałem krótkiego wykładu nt. drastycznego pogorszenia jakości silników Briggsa. Przechodząc za ścianę obok - pokazał mi inną firmę (której de facto nie znałem wcześniej o dziwo). W tym przypadku można stwierdzić, że ten produkt vs Husqa zrobiony został pancernie wręcz. Większość elementów wrażliwych wykonanych z metalu, m.in. regulacja grzebieniowa wysokości koszenia, elementy szybkozłączek metalowe, podwójne ułożyskowanie kół, no i przede wszystkim napęd na wał kardana a nie pasek. Acha, gaźnik metalowy a nie plastikowy.
Silnik to stary Loncin 196ccm. Cały produkt od wielu lat niezmieniony konstrukcyjnie. Wada - trudno włożyć do bagażnika solo bo waży prawie 50kg.
Wracając do aut sensu ogólnego to jestem absolutnie przekonany, że dzisiejsze produkty są fabrycznie postarzane, o ile to tak można nazwać, liczy się oczywiście wzrost sprzedaży poprzez częstsze liftingi i wprowadzanie kolejnych modeli do oferty. Ma to miejsce u większości producentów. Jak jest z jakością - to już sami użytkownicy mogą się wypowiedzieć. Osobiście miałbym obecnie ogromne obawy przed zakupem nowego auta.
Swoją drogą - 3 tygodnie miałem zakup kosiarki spalinowej. Nakręciłem sobie w głowie, że musi być Husqvarna i już. Będąc już w sklepie bardzo kompetentny sprzedawca pokazał mi jak wyglądają obecne modele, m.in. z czego są zrobione
Wracając do aut sensu ogólnego to jestem absolutnie przekonany, że dzisiejsze produkty są fabrycznie postarzane, o ile to tak można nazwać, liczy się oczywiście wzrost sprzedaży poprzez częstsze liftingi i wprowadzanie kolejnych modeli do oferty. Ma to miejsce u większości producentów. Jak jest z jakością - to już sami użytkownicy mogą się wypowiedzieć. Osobiście miałbym obecnie ogromne obawy przed zakupem nowego auta.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
W takim gównianym świecie i realiach żyjemy. Lepiej nie będzie.
Samochód teraz to najlepiej brać na firmę (leasing operacyjny, wzgl. wynajem z wysoką wart. wykupu jeśli dzięki temu jest duży rabat) - na okres wynajmu wydłużyć pełną gwarancję producenta - i rozliczać w kosztach. Nie przejmować się czy coś się chrzani czy nie - naprawią. (tylko czasu szkoda jeśli jest przestój)
Model sprzedaży to "Samochód jako usługa poruszania się w abonamencie miesięcznym." Po 5 latach, jak nie wcześniej, do widzenia. Współczuć kolejnemu nabywcy... No ale żyjemy w świecie, w którym zwłaszcza młodzi celują w telefon najnowszej generacji za 4000 zł co dwa lata, a potem do szuflady i następny. To się przenosi na wszystko. I do tego ten cały bełkot reklamowy. Myślałem, że COVID trochę poukłada klepki, ale widać, że owczy pęd jest nie do powstrzymania.
I nie ma reguły czy marka X czy Y. Loteria. Z ogólnym trendem w dół u wszystkich.
Sorry Jaromat za offtop w Twoim wątku, no ale cóż
W temacie - to trochę się dziwię, że wymieniałeś "niewymienialny wg producenta" olej w skrzyni mając z tyłu głowy zamiar sprzedaży auta.
M.
Samochód teraz to najlepiej brać na firmę (leasing operacyjny, wzgl. wynajem z wysoką wart. wykupu jeśli dzięki temu jest duży rabat) - na okres wynajmu wydłużyć pełną gwarancję producenta - i rozliczać w kosztach. Nie przejmować się czy coś się chrzani czy nie - naprawią. (tylko czasu szkoda jeśli jest przestój)
Model sprzedaży to "Samochód jako usługa poruszania się w abonamencie miesięcznym." Po 5 latach, jak nie wcześniej, do widzenia. Współczuć kolejnemu nabywcy... No ale żyjemy w świecie, w którym zwłaszcza młodzi celują w telefon najnowszej generacji za 4000 zł co dwa lata, a potem do szuflady i następny. To się przenosi na wszystko. I do tego ten cały bełkot reklamowy. Myślałem, że COVID trochę poukłada klepki, ale widać, że owczy pęd jest nie do powstrzymania.
I nie ma reguły czy marka X czy Y. Loteria. Z ogólnym trendem w dół u wszystkich.
Sorry Jaromat za offtop w Twoim wątku, no ale cóż
W temacie - to trochę się dziwię, że wymieniałeś "niewymienialny wg producenta" olej w skrzyni mając z tyłu głowy zamiar sprzedaży auta.
M.
- Jaromat
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Wassermann jak by się znalazł ktoś to bym sprzedał, parcia nie miałem, teraz to już sam nie wiem, i znowu się zaczęło słuchanie auta na zgaszonym radiu, dziś zauważyłem że przy skręcie prawo coś buczy z tyłu, ma ktoś takie same objawy w 4x4, albo czy umiał by ktoś u siebie wysłuchać
-
Marek0
- Użytkownik
Zgadzam się z kolegami ,chyba wszystko zostało powiedziane
. Jako że kupuje auta za gotówkę narazie nie wchodzę w nowy , bo w dzisiejszych czasach niewiadomo co za perełka się trafi
. Jeszcze półtora roku gwarancji ,więc jest to jakiś pozytyw. Zastanawiam się czy Jaromat zostanie po tym z oplem , a raczej producent powinien zastanowić się czy pogarszając jakość warto tracić klienta, widocznie się opłaca 🖐
- Jaromat
- Użytkownik
Marek zostanę, to już piątą insignia którą mam, opel ma dobre samochody tylko nie daje sobie rady właśnie z takimi rzeczami jak napęd 4x4, jak kupić opla to napęd tylko na przód i nie za dużo bajerów, na temat insigni mogę dużo napisać, miałem raz wyskok i w między czasie miałem F11 to była dopiero katastrofa, miałem ją pół roku, to po 16 latach użytkowania opla nie mogę nic złego powiedzieć
-
Marek0
- Użytkownik
Nie ma co się łudzić , żeby biznes się kręcił auta muszą się psuć. Klienta łapie się na wygląd i tu się producenci prześcigają a żywotność podzespołów mocno się śrubuje 🖐
- Jaromat
- Użytkownik
Dyfer szrot, od wczoraj zauważyłem że przy skręcaniu w prawo huczy, dziś auto odstawiłem i zgłosiłem ten dźwięk, panowie się przejechali i stwierdzili ze jest dyfer popsuty i coś tam jeszcze, info z opla, przypadek jest im znany, dotyczy MY19 i 20
-
MBJ
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 1 raz
Powodzenia z naprawą - mam nadzieję, że Opel to ogarnie. Rozumiem, że auto masz jeszcze na gwarancji?
Jeszcze taki mały off topic - kojarzycie temat sławnego Merola S63 AMG Coupe - Szymona Jawora? Sprawę nagłośnili chłopaki z Global Motors. Oglądając wszystkie odcinki temu poświęcone można się za głowę złapać.
Nigdy nie oglądałem czegoś tak perfidnego.
Zachęcam do wygooglowania tych odcinków na ww. kanale YT.
Jeszcze taki mały off topic - kojarzycie temat sławnego Merola S63 AMG Coupe - Szymona Jawora? Sprawę nagłośnili chłopaki z Global Motors. Oglądając wszystkie odcinki temu poświęcone można się za głowę złapać.
- Jaromat
- Użytkownik
Tak Auto jest na gwarancji jeszcze, ale się grubo zastanawiam nad zamianą
Dodano po 1 godzinie 25 minutach 52 sekundach:
Aktualizacja
, według numeru katalogowego dyfer został parę razy już zmieniony
Dodano po 1 godzinie 25 minutach 52 sekundach:
Aktualizacja
- Jaromat
- Użytkownik
Insignie sprzedałem do salonu czeka biedna aż zostanie naprawiona, wymieniłem na suva
ale to takie przejściowe choć jestem pod dużym wrażeniem bo jest dużo ciszej niż w insigni B, a i automat też zmienia biegi dużo lepiej i płynniej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Oo
super
długo przewidujesz użytkować? Gratka
szerokości i bezawaryjności 
Radio 357 :)
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Granland bazuje na 3008, a Francuzi lepiej wygłuszają auta. Do Insignia B pewnie trzeba dołożyć trochę uszczelek i też będzie lepiej.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Ostrożnie na zakrętach
Myślałem że się obali jak nim jeździłem 
-
Marek0
- Użytkownik
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Gadacie, a żaden z Was z tyłu nie jeździ 

Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
- jurass
- Użytkownik
- Auto: GS 260 KM 4x4 Elite
- Miasto: jesienne
Nie chcę wszczynać kłótni, ale niestety z powodu mojego wykształcenia, znaku zodiaku i dolegliwości psychicznych, nie mogę przejść nad tym do porządku dziennego. Okłamali Cię!
Dyfer, dyferencjał, mechanizm różnicowy, to przekładnia mechaniczna zębata, wynaleziona w starożytnych Chinach przez Ma Juna w III w.n.e. Opel zdecydował się w przypadku IB zastosować nieco nowsze rozwiązanie - Twinster firmy GKN. Rozwiązanie co prawda nie ma mechanizmu różnicowego, do regulowania momentu obrotowego przekazywanego na każde z kół tylnej osi korzysta natomiast z dwóch sprzęgieł wiskotycznych i dodatkowo może dopędzać zewnętrzne koło, zamiast przyhamowywać wewnętrzne jak w większości aut na rynku, tym samym realizując wektorowanie momentu obrotowego.
Ten "dyfer" wygląda tak:

- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
@jurass
Nie warto!
Nie wiem czy nasze znaki zodiaku diametralnie się różnią czy nie, ale ja już próbowałem z tym samym.
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... er#p217714
M.
Nie warto!
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... er#p217714
M.