Oczywiście ciężko same silniki porównać ale w całokształcie w jeździe normalnej podobne.
Tylko jeden bieg niżej trzeba mieć wpięty
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPorównanie IA 2.0 CDTI 160 KM automat vs. IB 1.5T 165 KM automat, obie wersje hatchbackmrex pisze: ↑23 cze 2020, o 19:59Zastanawiam się nad zakupem Grand Sport w wersji 1.5 165KM benzyna i moje pytanie do Was - co sądzicie o takiej wersji?
(...)
Obecnie jeżdżę Iśką A (2.0 160km diesel) i mam obawy że zamieniając ją na GS w benzynie i takim silniku mogę zamienić ją na hmm... totalnego zamulacza drogowego. Obawiam się czy GS w takiej wersji podoła takiemu zadaniu.
Czy dwukrotnie to bym się zastanowił bo mi mój pali średnio 9 na 100 km. Pewnie dth by my spalił z litr lub dwa mniej .
wg danych katalogowych to w zasadzie identyczne auta jeżeli chodzi o osiągi, istotne różnice to sam sposób jeżdżenia (diesel kontra benzyna), spalanie i kultura pracy (głośność)wassermann pisze: ↑24 cze 2020, o 18:37Czasy mówią za siebie.
1.5T w lżejszej IB przyspiesza lepiej od tego dizla - rozpędzanie seryjnej IA 160 KM jest dość słabe. Spalanie to inna sprawa. Kultura pracy jeszcze inna![]()
Tak jest. Moja ma obecnie 320 tys. i w silniku oprócz wymiany uszczelki smoka nie było nic poważniejszego robione.