--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKoronawirus
-
myk6414
Re: Koronawirus
Do końca przyszłego tygodnia strzeli 1000. Zachorowań jest bardzo dużo, tylko że nie ma w Polsce testów. Dopiero są w drodze.dokia pisze:. No i nie ma jeszcze potwierdzonych w mega dużej ilości zachorowań.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Jo17
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: UK,
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Też myślę, że zachorowań jest dużo. Zwłaszcza, że skończyły się ferie i ludki powracały z Włoch, z nart....A testów robi się mało w porównaniu do innych krajów.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Co się dzieje? Forum puste i tylko w tym temacie nowe posty
Żeby za miesiąc to nie był najpopularniejszy temat
Żeby za miesiąc to nie był najpopularniejszy temat
-
myk6414
Akurat jak były ferie, jeszcze nie było we Włoszech epidemii. Zaczęła się jakiś tydzień po. Raczej wirusa przywieźli Ci, co byli po feriach.
Sam byłem na nartach z żoną i dziećmi we Włoszech. Jak i tysiące (jak nie dziesiątki tysięcy) innych Polaków. Jakoś nie słyszałem żeby zarażeni byli właśnie na nartach
Sam byłem na nartach z żoną i dziećmi we Włoszech. Jak i tysiące (jak nie dziesiątki tysięcy) innych Polaków. Jakoś nie słyszałem żeby zarażeni byli właśnie na nartach
-
Jo17
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: UK,
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Włochy akurat popularne. Zimą to pełno ludków na nartach. Nie tylko w ferie. Zdrówka dla nas wszystkich.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Oby to nie był popularny temat.
Dziwne że ludzi tutaj mało... A niby mamy prikaz na taką formę kontaktu
Dziwne że ludzi tutaj mało... A niby mamy prikaz na taką formę kontaktu
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Najlepszy dowód, że cały wirus był już dawno zaplanowany 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Dali 30% zniżki na buty. Właśnie dostałam sms. Być może z powodu wirusa. Ale to znaczy że mogę mieć trzy pary w cenie dwóch? czy źle liczę? 
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
-
myk6414
Wiadomo że rząd musi mieć monopol na zarabianie.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Mydło to nieee, ale środek (płyn) do dezynfekcji rąk
Pamiętajmy, że mydło nie służy do mycia, a tymbardziej do dezynfekcji rąk. Mydło to jedynie środek pomocniczy dla wody
Czyli zasadniczo doleją wody do płynu, zmienią nutę zapachową i będzie do rąkhttps://next.gazeta.pl/next/7,173953,25785284,koronawirus-orlen-ruszyla-produkcja-plynu-do-dezynfekcji.html pisze:Wirusobójczy płyn
Orlen podaje, że wytwarzany przez należący do niego zakład w Jedliczu płyn ma właściwości wirusobójcze, produkcja opiera się na alkoholu etylowym. Płyn jest dopuszczony do obrotu przez odpowiedni urząd. Zakład zasadniczo produkuje płyny do spryskiwaczy, chłodnicze i smary, w związku z pandemią koronawirusa, linię produkcyjną przestawiono.
Coś jak z solą drogową
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Tak, ale nie ten najtańszy, lub ewentualnie sprawdzić w składzie czy nie ma metanolu, bo można się otruć.
Generalnie to sama ta dezynfekcja to tak sobie , przecież to wirus a nie bakteria. Ludziom teraz totalnie odwala, i sami wymyślają głupoty, albo biorą z jakiegoś forum. Pewna kobietka u mnie, no zdaje się dorosła, zrobiła samodzielny roztwór domestos'u w proporcjach nieokreślonych, tj trochę tego, trochę tamtego i pryska tym wszystko w domu.. pomieszczenia, meble, ubrania i dzieci i siebie i męża swojego. To jak zaradzić takiemu szaleństwu? Chyba trzeba takiego szaleńca z tym szaleństwem zostawić.
Poza tym gdy pozbawimy się naszej naturalnej bariery ochronnej , to naprawdę uważacie, że to będzie lepiej? Ja ręce myję, w pracy to już nawet częściej, ale nie spryskuję tym AHD2000 mimo, że on teraz wszędzie stoi. Moje dobre bakterie też są potrzebne. Miałam w swoim życiu , chyba jak każdy, okresy mega antybakteryjne i tu hitem było silnie antybakteryjne mydło, które stosowałam no wszędzie no
i efekt był taki, że myślałam że się zapalę
- tak bardzo piekły te najwrażliwsze miejsca. Nie przesadzajmy może z tym pozbywaniem się własnych dobrych bakterii.
W efekcie takiego długotrwałego pozbawiania się bakterii na skórze dłoni można nawet nabawić się grzybicy tamże , bo wszystko co wpadnie na wyjałowioną skórę będzie chciało tam pozostać i rosnąć. Ja nie przesadzam z tą dezynfekcją zewnętrzną. Wieczorem mogę zastosować jakąś wewnętrzną, to i humor sobie poprawię
Generalnie to sama ta dezynfekcja to tak sobie , przecież to wirus a nie bakteria. Ludziom teraz totalnie odwala, i sami wymyślają głupoty, albo biorą z jakiegoś forum. Pewna kobietka u mnie, no zdaje się dorosła, zrobiła samodzielny roztwór domestos'u w proporcjach nieokreślonych, tj trochę tego, trochę tamtego i pryska tym wszystko w domu.. pomieszczenia, meble, ubrania i dzieci i siebie i męża swojego. To jak zaradzić takiemu szaleństwu? Chyba trzeba takiego szaleńca z tym szaleństwem zostawić.
Poza tym gdy pozbawimy się naszej naturalnej bariery ochronnej , to naprawdę uważacie, że to będzie lepiej? Ja ręce myję, w pracy to już nawet częściej, ale nie spryskuję tym AHD2000 mimo, że on teraz wszędzie stoi. Moje dobre bakterie też są potrzebne. Miałam w swoim życiu , chyba jak każdy, okresy mega antybakteryjne i tu hitem było silnie antybakteryjne mydło, które stosowałam no wszędzie no
W efekcie takiego długotrwałego pozbawiania się bakterii na skórze dłoni można nawet nabawić się grzybicy tamże , bo wszystko co wpadnie na wyjałowioną skórę będzie chciało tam pozostać i rosnąć. Ja nie przesadzam z tą dezynfekcją zewnętrzną. Wieczorem mogę zastosować jakąś wewnętrzną, to i humor sobie poprawię