Do każdego auta trzeba podejść chyba indywidualnie, warto prześwietlić auto jak tylko się da.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- rataj
- Użytkownik
- Auto: Insignia HB 191KM AT
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Aleksandrów Łódzki
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Opinia o ogłoszeniu
wygląda ładnie. Widać, że świeżo po polerce i myciu silnika
Zastanawia mnie, że na pasie przednim widać kilka uszkodzeń lakieru a na masce nic. Ostatnio byłem z kolegą oglądać Insignię z 2013r z Niemiec, wyglądała pięknie, na liczniku 188tyś przebiegu a w DPF zapisane prawie 290k
Do każdego auta trzeba podejść chyba indywidualnie, warto prześwietlić auto jak tylko się da.
-
myk6414
Znajomy kupował auto z Niemiec. Książka serwisowa oczywiście była, prowadzona do samego końca. Wziął telefon, zadzwonił do serwisu w którym niby była serwisowa na. Serwis samochodu na oczy nie widział.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Jo17
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: UK,
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
No tak. Mówi się , że "papier wszystko przyjmie"
Tyle oszustwa
Jak to możliwe? Czy to jest karalne?
-
danjan54
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Godziszewo
Dzięki za redę i będę dalej myślał. P.S. Nie wiedziałem że z DPF można tez odczytać przebieg???rataj pisze: ↑8 mar 2020, o 17:39wygląda ładnie. Widać, że świeżo po polerce i myciu silnikaZastanawia mnie, że na pasie przednim widać kilka uszkodzeń lakieru a na masce nic. Ostatnio byłem z kolegą oglądać Insignię z 2013r z Niemiec, wyglądała pięknie, na liczniku 188tyś przebiegu a w DPF zapisane prawie 290k
![]()
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Piszesz o patologii której pełno...myk6414 pisze:Znajomy kupował auto z Niemiec. Książka serwisowa oczywiście była, prowadzona do samego końca. Wziął telefon, zadzwonił do serwisu w którym niby była serwisowa na. Serwis samochodu na oczy nie widział.
Wysłane z telefonu Nokia 6310i przy użyciu Tapatalka
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Widocznie mało czytasz forum.danjan54 pisze: ↑8 mar 2020, o 18:23Dzięki za redę i będę dalej myślał. P.S. Nie wiedziałem że z DPF można tez odczytać przebieg???rataj pisze: ↑8 mar 2020, o 17:39wygląda ładnie. Widać, że świeżo po polerce i myciu silnikaZastanawia mnie, że na pasie przednim widać kilka uszkodzeń lakieru a na masce nic. Ostatnio byłem z kolegą oglądać Insignię z 2013r z Niemiec, wyglądała pięknie, na liczniku 188tyś przebiegu a w DPF zapisane prawie 290k
![]()
-
myk6414
Pisze w temacie ile warta jest książeczka serwisowa. W mojej wpisy z opla już się skończyły. Po ostatniej podwyżce za wymianę oleju, będę sam robił.kecraminsignia pisze:Piszesz o patologii której pełno...myk6414 pisze:Znajomy kupował auto z Niemiec. Książka serwisowa oczywiście była, prowadzona do samego końca. Wziął telefon, zadzwonił do serwisu w którym niby była serwisowa na. Serwis samochodu na oczy nie widział.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
Jeżeli piszesz ile warta jest książka to kup samochód w leasing i jej nie wypełniaj i
zostaw w rozliczeniu to zobaczysz ile będziesz musiał dopłacić lub wykup i później sprzedaj samochód. To ty będziesz chodził i brał wydruki z serwisu i udowadniał, że "zapomniałeś" jej dać przy przeglądzie. Ludzie lubią skrupulatnych bo myślą, że o wszystko dbasz. Taki pedant więc o samochód też dbałeś. Taka mała psychologia, a jak będzie inaczej to u części osób niedosyt pozostanie...ale o tym się nie dowiesz.
Już to przerabiałem więc wiem o czym piszę...
zostaw w rozliczeniu to zobaczysz ile będziesz musiał dopłacić lub wykup i później sprzedaj samochód. To ty będziesz chodził i brał wydruki z serwisu i udowadniał, że "zapomniałeś" jej dać przy przeglądzie. Ludzie lubią skrupulatnych bo myślą, że o wszystko dbasz. Taki pedant więc o samochód też dbałeś. Taka mała psychologia, a jak będzie inaczej to u części osób niedosyt pozostanie...ale o tym się nie dowiesz.
Już to przerabiałem więc wiem o czym piszę...
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
W vagu już dawno nie ma fizycznych książek i jakoś nikt nie robi problemów przy oddaniu auta do leasingu;)
-
Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Nie miałem książki trzy razy przy pobycie w ASO a za czwartym mi uzupełnili z datami pobytu poprzednie wizyty i co robili, to nie problem dla nich.
Insignia 2.0D MY2012.
Chińczyk
Chińczyk
-
myk6414
W Maździe już od 2010 nie ma książek.
-
mr.henio
- Użytkownik
- Auto: Insignia A 2.0
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kartuzy
- Postawił piwo: 13 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Kolego zobacz ile samochód z tym wyposażeniem, z tego rocznika, z takim przebiegiem kosztuje w Polsce. I co wyszło? Cena porównywalna a nawet droższa?? Dziwne, prawda? Teraz odlicz koszty sprowadzenia, jakieś opłaty, to co chce zarobić handlarz i co wychodzi? Wychodzi, że Niemiec płakał jak sprzedawał! Myślisz, że za granicą sprzedawają samochody za pół darmo? Nikt Ci prezentu nie zrobi, zobacz ile to kosztuje u nas ile u sąsiadów i zastanów się dlaczego handlarze mają "igły" w takich cenachdanjan54 pisze: ↑8 mar 2020, o 16:52Witam wszystkich zacnych forumowiczów. Mam tu jedno ogłoszenie odnośnie Opla Insignia BiTurbo - https://allegro.pl/ogloszenie/opel-insi ... 8992287857 . Nie wiem sam co myśleć i czy jechać oglądać? Czy aby nie za tanio i nie za mały przebieg? Co sądzicie drodzy koledzy? Pozdrawiam.
- mazmarcin
- Klubowicz
Igły się kupuje nowe, a tu wszyscy by chcieli kupić też takie za znikomy procent wartości początkowej auta 
- Krzychu99
- Użytkownik
To chyba tylko jakaś Burżuazja
- mazmarcin
- Klubowicz
Nowe tak ale już takiego trzy latka?
Przecież nikt tu nie prosi o opinię na temat nowego auta które sam sobie konfiguruje.
No i się zrobił straszny OT.
Przecież nikt tu nie prosi o opinię na temat nowego auta które sam sobie konfiguruje.
No i się zrobił straszny OT.
- Krzychu99
- Użytkownik
No dalej uważam, ze lokata 70-100k w auto, bo tyle jest warta 3 letnia Insignia to głupota. Osobiście nie kupiłbym droższego auta niż 40k za gotówkę, bo to mrożenie kapitału w czymś co jest najgorszą możliwą lokatą. Wolałbym leasing albo najem które są dostępne już dla osób prywatnych, a kase zainwestować w coś co przynosi chociaż małe dochody 
- Krzychu99
- Użytkownik
Właśnie dlatego nie mroziłbym w nim swojej gotówki. W czasie 3 lat leasingu gotówkę za którą kupiłbyś to auto można tyle razy obrócić i zarobić, że koszty finansowania odbijasz ze sporą nawiązką.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Jeszcze lepiej kiedy kupisz auto za 40 i sprzedasz za tyle samo... Miód, dlatego warto kupować auta które mają potencjał.Krzychu99 pisze: ↑8 mar 2020, o 20:58No dalej uważam, ze lokata 70-100k w auto, bo tyle jest warta 3 letnia Insignia to głupota. Osobiście nie kupiłbym droższego auta niż 40k za gotówkę, bo to mrożenie kapitału w czymś co jest najgorszą możliwą lokatą. Wolałbym leasing albo najem które są dostępne już dla osób prywatnych, a kase zainwestować w coś co przynosi chociaż małe dochody![]()
Najgłupsze jest kupno auta po 2 latach...
Ani nowe ani tanie.