--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Insignia Dokia
No też tak to wygląda, nic nie piszą o uszkodzeniach, może przez sam przebieg, tam gwarancja do września lub do 160tys km, raczej bez możliwości przedłużenia. Ale te silniki chyba nie są "pękalne" , co?
Marcin, mandaryńska wróżka przecież co chwila pisze o szklanej kuli. Kto wie co on tam mota
i jakie gusła czyni.
To jak będą telefony z obu miejsc, to którą brać?
Marcin, mandaryńska wróżka przecież co chwila pisze o szklanej kuli. Kto wie co on tam mota
To jak będą telefony z obu miejsc, to którą brać?
Radio 357 :)
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Dorota auta w tym roczniku to ponad 50 stoją a OPC z salonu pod 200 podchodziła więc według mnie coś tanio , jak pisałem wcześniej miałem podobną sytuacje i jak poszukałem to dałem sobie spokój bo silnik 3 razy robiony
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No ja w silnik nie zajrzę, no wiecie, że ja jestem "ułomna" w tych kwestiach
. Raczej bym kupowała ot tak po prostu, czyli robiąc przelew.
Jedyna w tej chwili opcja na plus, to że jest w rezerwacji, tj że ktoś się nią interesuje, no chyba że ta rezerwacja polega na tym że ją właśnie naprawiają
Jedyna w tej chwili opcja na plus, to że jest w rezerwacji, tj że ktoś się nią interesuje, no chyba że ta rezerwacja polega na tym że ją właśnie naprawiają
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
W historii jest jakiś incydent więc może jednak nie jest bezwypadkowa , ale jest widoczna rejestracja więc bierz datę pierwszej rejestracji i sprawdź historie
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020, o 20:24 przez dare50, łącznie zmieniany 1 raz.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
ups.... to ja nawet tego nie sprawdziłam
i tak kobiety robią zakupy.. tj oczami i chciejstwem 
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Dorotka, powiem Ci tak, jak jej otworzysz, to łyknie wszystko co ma w baku i zapyta się o jeszcze (żeby mieć dwójkę z przodu, to nie trzeba się specjalnie wysilać jeżdżąc po mieście). Przepisowo na autostradzie to jakieś 10l, ale za to odwdzięcza się prowadzeniem, prawie jak przylepiona i boczne wiatry nie straszne. Przy Twoich przelotowych, to musiałabyś liczyć ze 12-13l w trasie, choć może byś się zdziwiła. Nie testowałem na dłuższą metę ile pali przy wyższych prędkościach, ale bak i tak jest za mały. Mi wychodzi średnia 12-13l przy względnie przepisowej jeździe w trybie mieszanym.
Nie bez znaczenia są też koszty eksploatacji. W porównaniu do Twojej dochodzi skrzynka rozdzielcza, haldex i dyfer co 30-60k km (wg uznania). Komplet tarcze+klocki na przód poza ASO to 2500+ (pasują zwykłe tarcze z camaro, chyba 6.2 i są sporo tańsze), w ASO same klocki 1000. Zawieszenie jest inne i droższe, rozrząd też sporo kosztuje.
Nie, żebym Ci odradzał, bo auto daje wiele przyjemności z jazdy i jest to chyba najlepszy dostępny silnik w Insignii, ale trzeba mieć na uwadze, że utrzymanie jest droższe, niż pozostałych wersji. Ja polecam, ale decyzja musi być przemyślana.
PS.: Nowa goła OPC ponad 200k, doposażona pod 240-250k. Auto może być poleasingowe, może ktoś nie chciał za dużo VAT i dochodowego oddać, kumpel ostatnio tak fajną betę zgarną za sporo niższą cenę niż rynkowa.
Nie bez znaczenia są też koszty eksploatacji. W porównaniu do Twojej dochodzi skrzynka rozdzielcza, haldex i dyfer co 30-60k km (wg uznania). Komplet tarcze+klocki na przód poza ASO to 2500+ (pasują zwykłe tarcze z camaro, chyba 6.2 i są sporo tańsze), w ASO same klocki 1000. Zawieszenie jest inne i droższe, rozrząd też sporo kosztuje.
Nie, żebym Ci odradzał, bo auto daje wiele przyjemności z jazdy i jest to chyba najlepszy dostępny silnik w Insignii, ale trzeba mieć na uwadze, że utrzymanie jest droższe, niż pozostałych wersji. Ja polecam, ale decyzja musi być przemyślana.
PS.: Nowa goła OPC ponad 200k, doposażona pod 240-250k. Auto może być poleasingowe, może ktoś nie chciał za dużo VAT i dochodowego oddać, kumpel ostatnio tak fajną betę zgarną za sporo niższą cenę niż rynkowa.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Jak to dobrze, że ja Was nie zabieram na zakupy bielizny, bo majtek nawet bym nie miała
Naprawdę dajecie do myślenia
Naprawdę dajecie do myślenia
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Tylko popatrzcie na ceny Insigni.Spadają masakrycznie. Moja biturbo ,pewnie już po 3 latach niewiele więcej warta niż połowę tego co płaciłem.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
To fakt. Z czasem taka dobrze utrzymana OPC skończy spadać na wartości a i może rosnąć. Ale to rynek pokaże.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Jakby nie to, że skrzynia przy przyspieszaniu z 60-70 przy pełnym bucie ma sporego laga (redukuje z 6 -> 2) i bak ma ze 20l za mało, to nie byłoby do chyba czego się przyczepić (no może jeszcze ta masa, ale to zależy od wykorzystania). Koszty eksploatacji, jak to koszty, kupując OPC, ST, R czy inne usportowione wersje trzeba się liczyć z wyższymi kosztami niż w wersjach "cywilnych", takie życie. Za to ma się większą frajdę, za resztę zapłacisz kartą master card 
PS.: Jak nie wypuszczą nowej OPC z V6, to za parę lat dobre egzemplarze powinny być w cenie (na to liczę
)
PS.: Jak nie wypuszczą nowej OPC z V6, to za parę lat dobre egzemplarze powinny być w cenie (na to liczę
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
To tylko Opel,a wiec nigdy nie zyska na wartości.I opc w europie za dużo jest ,żeby to był jakiś cud 
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
Lopez ładny to i bez badejek możesz latać
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja dlatego mimo wszystko celuję w benzynę jako zakup prywatny. To droższy zakup, ale mniejsza różnica wartości przy zbyciu pojazdu za te 3 lata, bo zwykle na tyle kupuję. Tu też moją chciałabym zostawić w rozliczeniu, więc znając cenę handlarza, to dopłaciłabym nie tak dużo, bo 40tys, nie?
Gdybym zdecydowała się na wynajem to już wszystko jedno czy diesel czy benzyna, bo nie moje i do oddania, więc raczej brałabym tańszą w ratach po prostu, więc pewnie diesel wtedy.
Gdybym zdecydowała się na wynajem to już wszystko jedno czy diesel czy benzyna, bo nie moje i do oddania, więc raczej brałabym tańszą w ratach po prostu, więc pewnie diesel wtedy.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Darku, jak nie mój ten traktor, tylko wynajęty, to żaden problem. Sama nie kupię bo w nim dużo do wymiany i szybciej z wartości spada niż benza. Dużo też do wymiany w tym OPC, bo mi @xul już listę zrobił