--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLuźne pogaduchy
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Re: Luźne pogaduchy
Miałem przyjemność pojeździć rn19 i wiesz co, bałem sie jej
Jeżdżę na czymś od 13 roku życia, na winklach to raczej ja nadaje tempo. Erjedyny sie bałem odkręcić. Żeby wykorzystać jej potencjał to trzeba mieć ogromne umiejętności i jeszcze większe jaja.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Posiadanie czegoś takiego nie ma sensu o ile nie jedziesz na tor. Lubię ten świat.
Wolę jechać w las.
Dwu suw... Ahhh.
Może ktoś ma gdzieś w stodole starą pięć setę?
Wolę jechać w las.
Dwu suw... Ahhh.
Może ktoś ma gdzieś w stodole starą pięć setę?
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
R1 to Japończyk i inna klasa motocykla a do tego by wykorzystać jego możliwości potrzebne są jeszcze umiejętności a niestety większość motocyklistów na sportowych motocyklach to jak ja ich nazywam mistrzowie prostej co często tragicznie się kończy szczególnie na winklach ! Ja mam r1150 rt czyli sportowo turystyczny na którym da radę zamknąć opony i czasami trzeba uważać by nie przytrzeć kufrów bocznych
po winklach poznaję motocyklistę bo winkle to tzw. przeciwskręt o którym niestety wielu takich motocyklistów na ścigaczach nie słyszało i mówię to niestety z własnego doświadczenia.
Dokia choćby o przeciwskręcie gdzie wchodząc w lewy zakręt BMW skręcam kierownicą w prawo czyli w przeciwną niż ty jadać w tym samym zakręcie swoją dokią
Dokia choćby o przeciwskręcie gdzie wchodząc w lewy zakręt BMW skręcam kierownicą w prawo czyli w przeciwną niż ty jadać w tym samym zakręcie swoją dokią
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, o 22:47 przez grzegorz13, łącznie zmieniany 1 raz.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
a co to znaczy zamknąć opony??? Czy Wy możecie o tej porze pisać zrozumiale?
R1 to szlifierki??
Motory ja dzielę na szlifierki , pośrednie, i te przy których miękną mi kolana (czyli np Harley Davidson)
R1 to szlifierki??
Motory ja dzielę na szlifierki , pośrednie, i te przy których miękną mi kolana (czyli np Harley Davidson)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, o 22:47 przez dokia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzychu99
- Użytkownik
@as pik czym śmigasz? Planuje przenieść się z drogi w las zastanawiam sie nad ktm exc albo husqy wr w 2t. Moze masz jakieś doświadczenie z nimi. A co do erjeden to w Pl jedynie Poznań sie nadaje. Na codzień moto bez sensu, mimo to fajnie sie przejechać i odczuć na własnej dupie te 299.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
R1 z crossplane... Zgroza. Nie dziękuję. Dałem rade i starczy.
Mówię ci... Exc efi 300, na wytrysku.
Aktualnie mam starą na gaźniku.
2suw... Tego nie podrobisz.
Mówię ci... Exc efi 300, na wytrysku.
Aktualnie mam starą na gaźniku.
2suw... Tego nie podrobisz.
- grzegorz13
- Zapaleniec
E tam panowie
boxer w BMW tego nie da się podrobić ![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Dokia w motocyklu opony nie są proste jak w aucie i w zakrętach dojechanie do ich boków nazywa się zamykaniem opony i tak moje poprzednie były bardziej zjechane po bokach jak środkiem![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Dokia w motocyklu opony nie są proste jak w aucie i w zakrętach dojechanie do ich boków nazywa się zamykaniem opony i tak moje poprzednie były bardziej zjechane po bokach jak środkiem
- Krzychu99
- Użytkownik
Grzegorz, Bmw nie robi enduraków
To co ty tylko po zakrętach jeździsz? 
@as pik miałem za dzieciaka 2t w nsr, do dziś pamiętam jej zapach
idzie taką 300 znaleźć z rejestracją? Wymyśliłem sobie, ze jak znajdę cos co jeździło po drogach jako SM to bedzie mniej zciorane i w lepszym stanie.
@as pik miałem za dzieciaka 2t w nsr, do dziś pamiętam jej zapach
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, o 23:09 przez Krzychu99, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzegorz13
- Zapaleniec
Tu się mylisz robi również ednduroKrzychu99 pisze: ↑25 sty 2020, o 23:07Grzegorz, Bmw nie robi endurakówTo co ty tylko po zakrętach jeździsz?
@as pik miałem za dzieciaka 2t w nsr, do dziś pamiętam jej zapachidzie taką 300 znaleźć z rejestracją? Wymyśliłem sobie, ze jak znajdę cos co jeździło po drogach jako SM to bedzie mniej zciorane i w lepszym stanie.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, o 23:29 przez grzegorz13, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzychu99
- Użytkownik
@dokia jest taki bardzo stary film "biblia pokonywania zakrętów" i tam jest opisany świetnie przeciwskret i jego działanie, chicken stripsy na oponie o których mówił Grzegorz i pare innych ciekawych rzeczy o których tu piszemy
Polecam w wolnej chwili 
@Grzegorz o jeździe tylko w zakrętach to oczywiście, że żart. A co do tych beemek to mnie zaskoczyłeś musze wzglebic temat. No enduro trochę inaczej sie używa i ich użytkowanie jak dobrze wiesz liczy sie w motogodzinach. Myślę, ze na drodze mimo wszystko mniej motocykl dostaje niż przy cioraniu go w błocie i krzakach;)
@Grzegorz o jeździe tylko w zakrętach to oczywiście, że żart. A co do tych beemek to mnie zaskoczyłeś musze wzglebic temat. No enduro trochę inaczej sie używa i ich użytkowanie jak dobrze wiesz liczy sie w motogodzinach. Myślę, ze na drodze mimo wszystko mniej motocykl dostaje niż przy cioraniu go w błocie i krzakach;)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, o 23:24 przez Krzychu99, łącznie zmieniany 2 razy.
- grzegorz13
- Zapaleniec
Dokładnie tylko film
filmem a praktyka to już inna bajka bo trzeba się nauczyć iż wchodzisz w zakręt w prawo skręcając kierownicą w lewo
to długa droga by opanować poprawnie a bez tego nie wyobrażam sobie zamykania opon ! co tam bez tego nie da się bezpiecznie jeździć
Dokia kup dla syna motocykl a na pewno się ucieszy a ty sprawdzisz przy okazji jak wykonuje się przeciwskręt
Wpisz BMW f650 GS lub z nowszych G310 GS
Dokia kup dla syna motocykl a na pewno się ucieszy a ty sprawdzisz przy okazji jak wykonuje się przeciwskręt
Wpisz BMW f650 GS lub z nowszych G310 GS
Ostatnio zmieniony 25 sty 2020, o 23:26 przez grzegorz13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzychu99
- Użytkownik
Grzegorz GS to uterenowiony turystyk, Bliżej mu do Afryki niz do EXC. Ja sie kieruje do czegoś typowo terenowego, mała waga, 2t. Coś jak na obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.