Kobieto... Co ja się naszukałem Isi bez zenonówAFL robi robotę, te Insignie ze świeczkami w reflektorach to lepiej omijać. Czy to sprzedający tak Cię straszy kosztami napraw reflektorów AFL, bo zachwala swój egzemplarz?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Bez przesady.Coś padnie albo i nie. Ja w 2,8 T w naprawy wsadziłem jakieś 5 może 6 tys. Reszta eksploatacja.
Co byś nie kupił to idąc tym tropem trzeba od razu mieć skarbonkę przygotowaną. Fakt,ze jak na razie to najmniej kosztował mnie przedlift biturbo. Jak pamiętam to tylko jakaś uszczelka za 800 zł czy jakoś tak
- mlodyaht
- Forumowicz
- Auto: Opel INSIGNIA A ST
- Kod silnika: B14NET
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Szczecin
https://m.mobile.de/auto-inserat/opel-i ... ecatcher=1Patrzylem jeszcze na tą ale to od Niemca ktory pewnie plakal no i przywiezienie plis oplaty....
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Już lepiej bo auto rok młodsze, wersja cosmo, a cena podobna a co do Niemca co płakał to taki mit który napędzają ci co kupili polski salon zwykle przepłacając napędzają koniunkturę iż krajowe lepsze bo .... krajowe.
Auto z gwarancją więc na rynek Niemiecki czyli nie kręcone i nie kombinowane jeśli chodzi o stan techniczny
Warto rozważyć tę sztukę, daleko masz do niej ? napisz email i sprawdź opinie firmy która wystawia auto
Z tych dwóch to zdecydowanie radziłbym to od Niemca
Auto z gwarancją więc na rynek Niemiecki czyli nie kręcone i nie kombinowane jeśli chodzi o stan techniczny
Warto rozważyć tę sztukę, daleko masz do niej ? napisz email i sprawdź opinie firmy która wystawia auto
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
naprawdę?
@mlodyaht, tak jak koledzy radzą, lepiej to wziąć na zimno, tj takie zakupy, bo na chwilę ich nie robisz raczej. Co do 2,8, to te w identycznym stanie jak inne mocne benzyny rzędowe, to będą ze 2 lata starsze od tych rzędówek. Mnie zniechęcił tylko wiek, bo też założyłam sobie kwotę jaką wydam i ją wydałam ale na 220KM w 2,0T.
Radio 357 :)
- mlodyaht
- Forumowicz
Tak, musze ochlonac ale najpoerw zadzwonie do tego misia zeby zmienil tresc ogloszenia bo ludzi w bläd wprowadza. Cale szczescie ze zobaczliscie roznice i nie kupolem pakietu autotesto bo bylaby kasa w bloto.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2020, o 17:56 przez IBZI, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Totalne bzdury i nic więcej.Nawet tutaj 90% wrzucanych to sprowadzane za małe pieniądze.Więc gdzie ten mit ?grzegorz13 pisze: ↑13 sty 2020, o 22:42Już lepiej bo auto rok młodsze, wersja cosmo, a cena podobna a co do Niemca co płakał to taki mit który napędzają ci co kupili polski salon zwykle przepłacając napędzają koniunkturę iż krajowe lepsze bo .... krajowe.
Podobnie jest z problemami aut. Prawie zawsze są to sprowadzane "perełki" .Pokaż ile osób ma problemy z przewałka na aucie kupione w normalnych pieniądzach z polskiego salonu ?Czy w Polsce czy w Niemczech prawie nikt nie sprzedaje tanio dobrego auta.I co istotne tamto auto również nie jest z Polskiego salonu ,a Holandia.
W ogłoszeniu nic nie widać o gwarancji. Komis mówi we wszystkich językach wschodnich,a więc już wiadomo na kogo nastawiony . Nawet na fejsie co prawda mało opinii o komisie ale średnia to 2,3.Także już to daje pogląd jaka to sztuka warta zainteresowania.grzegorz13 pisze: ↑13 sty 2020, o 22:42Auto z gwarancją więc na rynek Niemiecki czyli nie kręcone i nie kombinowane jeśli chodzi o stan techniczny
Co do samych aut to pierwsze stoi w salonie Mazdy,a więc mimo opisu jest szansa,ze raczej powinno być sprawne technicznie.Nie sądzę by sobie brali na głowę trupa
-
myk6414
Coś więcej porzucisz w tym temacie? Bo.znalazlem jeden przypadek na elektrodzie i jeden na forum niemieckim.Bartol pisze: 1.6T 170KM z pękającymi tłokami
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
- as pik
- Użytkownik
1.6T lepiej brać wbrew pozorom ten po modernizacji, 170. Z tym A16LET był czasem problem z czwartym tłokiem i zapychającymi się klanalikami co powodowało przegrzewanie się na 4 cylindrze i czasem porwadziło do pękania tłoku.
-
myk6414
Czyli masz na myśli że SIDI 125kW jest lepsze?
- mlodyaht
- Forumowicz
To ze w salonie to jest fakt i dla mnie na plus. Ale to ze Taki podmiot rynku handlu autami pozwala sobie na takie wtopy z błędami w ogłoszeniu to tez o czyms swiadczy. Oceny tego komisu w Niemczech przegladalem wczoraj pozna noca i tak jak piszesz. Na google opinie sa na poziomie niskim ale na moto.de. juz sa bardzo dobre. Nie znam na tyle dobrze niemicki zeby wiedziec czego dotycza uwagi w komentarzach, niestety. Bede czekal, moze sprawdze "niemca" jak odpisze mi jaki ma numer vin ten samochod. Co do tego z Salonu to .... na chłodno to brak mi tylko ksenonow. Reszta jest dla mnie malo wazna, albo mniej wazna niz sprawnosc techniczna. Bede szukal.norbi333 pisze: ↑14 sty 2020, o 08:29Totalne bzdury i nic więcej.Nawet tutaj 90% wrzucanych to sprowadzane za małe pieniądze.Więc gdzie ten mit ?grzegorz13 pisze: ↑13 sty 2020, o 22:42Już lepiej bo auto rok młodsze, wersja cosmo, a cena podobna a co do Niemca co płakał to taki mit który napędzają ci co kupili polski salon zwykle przepłacając napędzają koniunkturę iż krajowe lepsze bo .... krajowe.
Podobnie jest z problemami aut. Prawie zawsze są to sprowadzane "perełki" .Pokaż ile osób ma problemy z przewałka na aucie kupione w normalnych pieniądzach z polskiego salonu ?Czy w Polsce czy w Niemczech prawie nikt nie sprzedaje tanio dobrego auta.I co istotne tamto auto również nie jest z Polskiego salonu ,a Holandia.
W ogłoszeniu nic nie widać o gwarancji. Komis mówi we wszystkich językach wschodnich,a więc już wiadomo na kogo nastawiony . Nawet na fejsie co prawda mało opinii o komisie ale średnia to 2,3.Także już to daje pogląd jaka to sztuka warta zainteresowania.grzegorz13 pisze: ↑13 sty 2020, o 22:42Auto z gwarancją więc na rynek Niemiecki czyli nie kręcone i nie kombinowane jeśli chodzi o stan techniczny
Co do samych aut to pierwsze stoi w salonie Mazdy,a więc mimo opisu jest szansa,ze raczej powinno być sprawne technicznie.Nie sądzę by sobie brali na głowę trupa
Ostatnio zmieniony 14 sty 2020, o 18:12 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
- as pik
- Użytkownik
Czy lepszy, tego nie wiem, na pewno jest to silnik poprawiony. Zresztą ten stary to dobra jednostka, ma swoje wady jak większość nowoczesnych silników.
BTW. Kupiłem w salonie... Poszedł blok. Czy to ich wina - Raczej nie, klient który im zostawił auto mógł wiedzieć co się święci.
Dlatego ostrożnie - ASO to nie zawsze gwarancja.
- mlodyaht
- Forumowicz
[...]
Prawda. kolega po sprawdzeniu auta w ASO sprzedal golfa V a po dwoch tyg. nowemu wlascicielowi cos w silniku pyklo i silnik na szrot.
Prawda. kolega po sprawdzeniu auta w ASO sprzedal golfa V a po dwoch tyg. nowemu wlascicielowi cos w silniku pyklo i silnik na szrot.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2020, o 18:14 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8.
- as pik
- Użytkownik
Mówimy o autach używanych... tutaj zawsze jest ryzyko. Pomijam fakt że część rodaków specjalnie robi takie bomby... to jednak "chyba" większość ma trochę godności 
- mlodyaht
- Forumowicz
Oglądam inne ogloszenia i na 7 znalezionych tam gdzie podany Vin tam nie ma zgodnosci opisu na ofercie z wyposazeniem wg Vin. Szkoda gadac.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2020, o 18:14 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
- as pik
- Użytkownik
Najgorszy jest tzw. "Paradoks autoDNA" czyli często sprzedawcy wolą nie wpisywać VINu ponieważ podczas bezpłatnej mozliwości sprawdzenia pisze informacja w stylu "1 incydent" "Archiwalne zdjęcia" - a po wykupie raportu okazuje się że to zbite lusterko czy przebita opona" czyli de facto głupoty
Ostatnio szukając auta dla rodziny był przypadek sprzedawcy który przez 2 tygodnie nie odebrał telefonu wystawiając INsignię z Polskiego salonu...
Ostatnio szukając auta dla rodziny był przypadek sprzedawcy który przez 2 tygodnie nie odebrał telefonu wystawiając INsignię z Polskiego salonu...
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Omied Habibi (nazwisko sprzedawcy z tego ogłoszenia) to może i Niemiec ale....
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Co do gwarancji to jak byk stoi w ogłoszeniu Besondere Merkmale dieses Angebots HU/AU NEUINSPEKTION NEU 1 JAHR GARANTIE i do tego wystarczy podstawowa znajomość języka obcego ale cóż skoro niektórzy nie czytają uważnie całego postu a co dopiero ogłoszenia w obcym języku. Tak samo dopisek o totalnej bzdurze pozostawię bez komentarza gdyż znowu ktoś pomylił wątki i odwrócił kota ogonem !
Co do nazwiska widniejącego w ogłoszeniu nie bardzo rozumiem co kolega @zubek ma na myśli ! To duży autohaus który ma własną stronę i zapewne kilku pracowników i na pewno nie jest to nazwisko właściciela
Auto z ogłoszenia z mobile nie jest tańsze od tych w Polsce lecz na pewno ma lepsze wyposażenie i komis daje gwarancję choć zapewne nie do Polski ale skoro auta ma taką opcję jak i możliwość całego raportu technicznego to musi być sprawdzone i warte tego. Dlatego jak miałbym wybierać to wolałbym kupić te z Niemiec, ze względu na wyposażenie i stan techniczny, gdzie nie da się zrobić przeglądu na sztukę co u nas jeszcze się zdarza dość często.
Co do nazwiska widniejącego w ogłoszeniu nie bardzo rozumiem co kolega @zubek ma na myśli ! To duży autohaus który ma własną stronę i zapewne kilku pracowników i na pewno nie jest to nazwisko właściciela
Auto z ogłoszenia z mobile nie jest tańsze od tych w Polsce lecz na pewno ma lepsze wyposażenie i komis daje gwarancję choć zapewne nie do Polski ale skoro auta ma taką opcję jak i możliwość całego raportu technicznego to musi być sprawdzone i warte tego. Dlatego jak miałbym wybierać to wolałbym kupić te z Niemiec, ze względu na wyposażenie i stan techniczny, gdzie nie da się zrobić przeglądu na sztukę co u nas jeszcze się zdarza dość często.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Nic nie mam na myśli, tylko legenda o tureckich komisach nie wzięła się z nieba. Tak mi tylko jakoś wpadło te mało zachodnie nazwisko w oczy. Może ten Pan nie jest właścicielem …..a może jest...grzegorz13 pisze: ↑14 sty 2020, o 17:03Co do nazwiska widniejącego w ogłoszeniu nie bardzo rozumiem co kolega @zubek ma na myśli ! To duży autohaus który ma własną stronę i zapewne kilku pracowników i na pewno nie jest to nazwisko właściciela.
https://www.firmenwissen.de/az/firmenei ... ANDEL.html
Nie o to chodzi. Niezależnie kto sprzedaje - każde auto trzeba kupować z głową, zarówno z PL, jak i z innych krajów.