Kolejny przykład pójścia na skróty a wystarczyło poczytać temat ale po co ? przecież muszę dostać pełną wersję mimo zerowej aktywności na forum , po to jest apka Lite .
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia DPF Info - aplikacja na Androida
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Re: Insignia DPF Info - aplikacja na Androida
-
antekking
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Maków Mazowiecki
-
antekking
- Nowicjusz
Jestem księgowym A nie mechanikiem więc jaką mam mieć aktywnosc na tym forum jak się na tym nie znam. Mam doradzac jak amortyzowac koszt zakupu samochodu lub rozliczać wyjazdy służbowe? A nie można tak po ludzku tak po prostu napisac: "Słuchaj żeby uzyskać pełną wersję trzeba zrobić to i to" Przecież te forum jest też dla takich laików jak ja czy się mylę? Po co takie rzucanie kłod pod nogi ?
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Kolego nie rzucam kłód tylko nie trzeba być leniem ale poczytać temat , gdzie jak wół pisze jakie warunki trzeba spełnić i to w pierwszym poście dużymi czerwonymi literami jak Byś Kolego nie zauważył , a prywatnie nie chciałbym korzystać z twoich usług jeśli przerasta Ciebie przeczytanie pierwszego posta w tym temacie
-
antekking
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony 28 lis 2019, o 12:48 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
-
Silwest
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kraków
Hejka,
Jest jakiś update odnośnie B20DTH? Czy przyjmujesz jakąś pomoc programistyczną? Właśnie zakupiłem Insignie i mogę pomóc w rozwoju aplikacji (of course za friko).
-
markrk
- Użytkownik
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Jeżeli na chwile obecną nie masz jak podglądnąć dpf, Torque świetnie pokazuje stan a nawet moment zaczęcia wypalania.
-
Duszek1989
- Nowicjusz
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 1 raz
Witam! jestem tutaj nowy i szesliwym posiadaczem opla insigni
.
Interesuje mnie interfejs elm 327 ogolnie nie chce sie wczytac znany program dpf mointor lite beta 0.002 swieca zielone kreski łaczy sie z ecu łaczy sie z elm i wyskakuje kod silnika i to wszystko wiecej nie działa. czytałe duzo postów połaczony mam elm przez wifi i sa ustawione prawidlowo porty ale dalej to samo resetowałem telefon i aplikacje i nic. ktos pomoze??? dziekuje i pozdrawiam.
Dodano po 12 minutach 9 sekundach:
A dodam jeszcze ze kupiłem cos takiego SDPROG PL WiFi Interfejs OBD2 II ELM327 OPEL FORD
(5599115105). A telefon mam huawei p30 lite i podobno łaczy sie tylko przez wifi z tym elm i dlatego taki wybrałem na wifi. pewnie jakby był bluetooth to by nie było zadngo problemu. pozdrawiam
Interesuje mnie interfejs elm 327 ogolnie nie chce sie wczytac znany program dpf mointor lite beta 0.002 swieca zielone kreski łaczy sie z ecu łaczy sie z elm i wyskakuje kod silnika i to wszystko wiecej nie działa. czytałe duzo postów połaczony mam elm przez wifi i sa ustawione prawidlowo porty ale dalej to samo resetowałem telefon i aplikacje i nic. ktos pomoze??? dziekuje i pozdrawiam.
Dodano po 12 minutach 9 sekundach:
A dodam jeszcze ze kupiłem cos takiego SDPROG PL WiFi Interfejs OBD2 II ELM327 OPEL FORD
(5599115105). A telefon mam huawei p30 lite i podobno łaczy sie tylko przez wifi z tym elm i dlatego taki wybrałem na wifi. pewnie jakby był bluetooth to by nie było zadngo problemu. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 gru 2019, o 14:07 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
- Bogoes
- Użytkownik
- Auto: Corsa D A13DTC
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bydgoszcz
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
A inne apki (np. Piston, Torque, EOBD Facile, ELM327 Identifier...) łączą się z samochodem i wskazują parametry. A czy przypadkiem SDPROG nie łączy się automatycznie i wtedy inny program nie zadziała... kiedyś też nie wyłączyłem programu i żaden inny z samochodem nie chciał się połączyć. Spróbuj może sprawdzić wszystkie otwarte aplikacje w telefonie (te działające w tle) i powyłączaj wszystkie "samochodowe"... ja używam obecnie interfejsów (typu ELM327) po BT, ale wcześniej używałem wifi i działał bez problemu z aplikacjami, które działają także z interfejsami wifi (w tym OPL DPF Monitor).
Sam interfejs (iCar) jak najbardziej powinien działać. Choć ja wybrałbym iCara BT... miałbyś dostęp do innej bardzo przydatnej aplikacji kol. Pinga OPL DTC Reader, która działa tylko przez BT... no i nie słyszałem, żeby telefony Huawei nie łączyły się poprzez BT.
Sam interfejs (iCar) jak najbardziej powinien działać. Choć ja wybrałbym iCara BT... miałbyś dostęp do innej bardzo przydatnej aplikacji kol. Pinga OPL DTC Reader, która działa tylko przez BT... no i nie słyszałem, żeby telefony Huawei nie łączyły się poprzez BT.
-
Duszek1989
- Nowicjusz
To znowu ja
ciąg dalszy problemu zrobiłem tak jak mówiłeś ale nic nie pomogło
. Wiesz mam pytanie jak łączy się z WiFi to vlink połączony lecz w (jest brak internetu)i tak włącza się program OPL DPF Monitor łączy się ale i tak nic nie wyświetla są zielone kreski
. A jakie aplikacje polecisz żebym mógł sprawdzić żeby można było monitorować filtr dpf? Z góry dziękuję i pozdrawiam
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
@Duszek1989, w sposób dość nietypowy piszesz, bo nie do końca daje się zrozumieć. To połączyłeś się z tym swoim interfejsem? czy jednak nie? bo piszesz że nie masz tam internetu. I czy jesteś pewien, że ten DPF to istnieje w Twoim aucie? może to auto bez DPF? (już bez)
Spróbuj też ten OPL DPF włączyć dopiero jak wyłączysz wszystkie inne podobne aplikacje do łączenia się z pojazdem, bo one czasem "haczą" , tj nie pozwalają na połączenie się z innych aplikacji tudzież na usuwanie błędów. Ja np mogłam usunąć błędów przez OPL DTC,- dopiero jak wyłączyłam/odinstalowałam wszystkie inne apki.
Spróbuj też ten OPL DPF włączyć dopiero jak wyłączysz wszystkie inne podobne aplikacje do łączenia się z pojazdem, bo one czasem "haczą" , tj nie pozwalają na połączenie się z innych aplikacji tudzież na usuwanie błędów. Ja np mogłam usunąć błędów przez OPL DTC,- dopiero jak wyłączyłam/odinstalowałam wszystkie inne apki.
Radio 357 :)
- Bogoes
- Użytkownik
@Duszek1989 jak łączysz się z interfejsem wifi, to nie masz wtedy internetu na telefonie, dlatego lepiej mieć interfejs BT... A próbowałeś inne aplikacje, które przykładowo Ci napisałem, bo ja nadal nie jestem pewny, czy samochód Ci się łączy z interfejsem... A co do innych apek, którymi można monitorować stan DPFu to Torque Pro, Car Scanner... Niestety aplikacje te w wersji po instalacji nie dają możliwości i trzeba ręcznie dodawać PIDy do programów, a następnie dodać je do wyświetlania, troszkę to wymaga cierpliwości i pracy, a efekt jest taki jak na screenach, oczywiście można sobie skonfigurować wskazania (rodzaje, kolory i wielkości wskazań)wg swoich upodobań. Tylko, jeżeli nie działa Ci OPL DPF Monitor, to wątpię, czy te Ci zadziałają, albo czy pokażą Ci ten stan DPFu, jeżeli jesteś zdeterminowany, to tu masz link do instrukcji, jak dołożyć PIDy w torque, te, które tam są powinny pasować do Twojego silnika: https://drive.google.com/open?id=140Vk4 ... EykRTvufUP , można też zaeksportować gotowy zestaw PIDów i dodanie do niestandardowych PIDów, wtedy nie trzeba każdego tworzyć osobno... No ale starczy tego zaśmiecania wątku, w końcu to wątek o apce Pinga, a nie o torque
A może jak sugerowała koleżanka w poprzednim poście, faktycznie masz wycięty DPF i usunięty programowo i dlatego brak odczytów...
A może jak sugerowała koleżanka w poprzednim poście, faktycznie masz wycięty DPF i usunięty programowo i dlatego brak odczytów...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Duszek1989
- Nowicjusz
Wielkie dzięki za pomoc i rady jutro powalcze z tym. A mam jeszcze pytanie który interfejs polecasz żeby wszystko ładnie śmigało i nie było problemów tylko zapinam łączy się i pokazuje wskazania. I żeby może kiedyś działała apka Pinga.
Dodano po 3 minutach 12 sekundach:
Dpf siedzi cały. I dioda sygnalizuje wypalania.
Dodano po 3 minutach 12 sekundach:
Dpf siedzi cały. I dioda sygnalizuje wypalania.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
O interfejsie masz osobny temat. W tym temacie też sporo było.
Poszukaj, poczytaj...
Poszukaj, poczytaj...
- Bogoes
- Użytkownik
Ja używam iCar Pro BT 3.0, OBDLink MX wifi(najlepszy, ale drogi), Konnwei KW902 BT 3.0 (tani, ale jeden z lepszych w klasie ELM327), albo coś oparte o procek STN1170 (lub STN2120)... I spróbuj połączyć się z jakąkolwiek apką (np. prostą Piston), albo ELM327 Identifier-apki do sprawdzania interfejsu, bo masz porządny interfejs... jeżeli połączy Ci się (odczyta jakieś parametry) to może faktycznie już nie masz DPFu, ciekawe co wskazałby opcom, którego pewnie nie masz. Gdybyś przejeżdżał w pobliżu Bydgoszczy, to zapraszam, pobawimy się insignią 
-
Duszek1989
- Nowicjusz
Może i jestem ciemny
a tak naprawdę jak mam sprawdzić czy ten dpf jest faktycznie bez porządnego kompa???
- Bogoes
- Użytkownik
Nie wnikałem w takie informacje, ale z tego co pisali inni, to test "białej rękawiczki", jeżeli jest filtr, to końcówka rury wydechowej powinna być czysta lub niewiele zabrudzona, a bez DPFu będzie dużo czarnej sadzy.
Kolejny test , to mocne przygazowanie, bez filtra może pójść ciemny kłąb dymu, a z filtrem nie. Może lepsi znawcy podpowiedzą Ci więcej. Ponoć można też zobaczyć optycznie, czy puszka DPFu ma fabryczne spawy, czy była rozcinana i spawana...
A tak na marginesie, SDPROG Ci działa, bo ja jak kupiłem, to stwierdziłem, że to beznadziejna apka i po tygodniu odsprzedałem... Oki kończę ten offtop, bo cierpliwość admina w końcu się wyczerpie...
Kolejny test , to mocne przygazowanie, bez filtra może pójść ciemny kłąb dymu, a z filtrem nie. Może lepsi znawcy podpowiedzą Ci więcej. Ponoć można też zobaczyć optycznie, czy puszka DPFu ma fabryczne spawy, czy była rozcinana i spawana...
A tak na marginesie, SDPROG Ci działa, bo ja jak kupiłem, to stwierdziłem, że to beznadziejna apka i po tygodniu odsprzedałem... Oki kończę ten offtop, bo cierpliwość admina w końcu się wyczerpie...
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Się właśnie wyczerpała. Następny post nie na temat zostanie porządnie "nagrodzony". Są tematy o DPFie i interfejsie. Ten jest o programie!
- wojtekski
- Użytkownik
- Auto: insignia, 207cc
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ten program pokazuje wypalanie dpf temp itp ? bo szukam czegoś a z rokiem 2016 china clone się nie łączy.