--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
Czy Ty serio myślisz że ktoś zrobił tyle km bez wymiany oleju w tak młodym aucie?
-
dziewon1
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 2 razy
Można poczekać parę lat , przebieg w tym aucie będzie 100 tys km jak komuś nie pasuje teraz , ludzie sami chcecie być oszukiwani , ja kupiłem 3 letnie auto i miało 197 tys przebiegu , wiedziałem co biorę . Ale niektórym pasuje 10cio letni diesel z przebiegiem 130 tys a potem wszystko się nagle psuje a w zeczywistisci ma 500 przebiegu i każdy zdziwiony . To są normalne przebiegi .
-
myk6414
Tak. Skoro właścicielem byl leasingodawca, to wymiany byłyby wpisane do kasiazki. A wymiany poza aso bylyby udokumentowane. Za duzo wałków w leasingodawcow widziałem.mazmarcin pisze:Czy Ty serio myślisz że ktoś zrobił tyle km bez wymiany oleju w tak młodym aucie?
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Otrzymał piwo: 10 razy
Auto serwisowane na gwarancji a potem już nie ma potrzeby więc ile ma km i co ile był wymieniany olej to wie tylko właściciel. Zresztą skoro żałował na wymianę najtańszą z możliwych w serwisie to raczej musiał kręcić więcej km niż zaleca producent. To kolejny przykład który obala bajkę iż krajowe czy po leasingu to najlepsze auto. niejeden już się przekonał iż auto z leasingu wcale nie musi być dobre i często zdarza się zaniedbane i z ukrytymi wadami
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Otrzymał piwo: 73 razy
Mam leasing, nikt ode mnie nie chce dokumentacji wymian oleju czy czegokolwiek. W umowie mam tylko, żeby dbać o przedmiot leasingu zgodnie z wytycznymi producenta (czy coś takiego). Mogę serwisować gdzie mi się żywnie podoba, a nawet sam robić.
Po leasingowe zazwyczaj mają atrakcyjne ceny i są w miarę świeże, jeżeli jeździł jeden kierowca, to jest szansa, że są w fajnym stanie (ja na taki trafiłem), jeżeli więcej to wiadomo, jak coś jest wspólne, to jest niczyje, a służbowy wjedzie pod każdy krawężnik. Każdy egzemplarz trzeba obejrzeć i podjąć decyzję, nie ma co wróżyć co do stanu technicznego.
PS.: Jakiś czas temu był link do bodajże 3 letniej bety, która miała pod 500k km.
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
W czasach gdzie duża część pracodawców preferuje samozatrudnienie, a warunki leasingów są dość korzystne coraz więcej aut będzie pochodziło z firm leasingujacych/wynajmów. I moim zdaniem nie ma co się bać. Sam mam na podwórku 3 auta z czego tylko Opel brany za gotówkę. Pozostałe dwa "firmowe" są użytkowane w dokładnie ten sam sposób, serwisowane i zadbane co Iśka. Jedno z nich ma 3,5 roku 190kkm przebiegu i wygląda dużo lepiej od perełek z zachodu z nalotem o połowę mniejszym. Także no trzeba patrzeć na realny stan, a nie na przebieg czy kto był w papierach właścicielem. Pomijając fakt, że zakup nowego i drogiego auta na własność to wydanie kasy w błoto.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Leasing to tylko forma finansowania - Najistotniejszy aspekt to kto był faktycznym użytkownikiem.
Najlepsza z możliwych sytuacji - Wykupienie przez leasingobiorcę i zakup auta od takiej osoby.
Najgorsza - Kiedy wielkie firmy leasingowe zaopatrujące flotowo wyprzedają dany egzemplarz.
tzw. Fleet Management to totalna masówka. Tutaj każdy grosz się liczy.
W rękach takiej firmy auto = środek który ma zarabiać.
Wiem jak wygląda doproszenie się o nowy filtr czy głupie wycieraczki.
Najlepsza z możliwych sytuacji - Wykupienie przez leasingobiorcę i zakup auta od takiej osoby.
Najgorsza - Kiedy wielkie firmy leasingowe zaopatrujące flotowo wyprzedają dany egzemplarz.
tzw. Fleet Management to totalna masówka. Tutaj każdy grosz się liczy.
W rękach takiej firmy auto = środek który ma zarabiać.
Wiem jak wygląda doproszenie się o nowy filtr czy głupie wycieraczki.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ja też tak mam, stąd też o 1szt właściciela więcej w karcie pojazdu, bo pierwszym był Europejski Fundusz Leasingowy.
Radio 357 :)
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Otrzymał piwo: 10 razy
Tylko inaczej gdy kupujesz auto od znajomego a tak chyba kupiła Dokia Prawda ? a inaczej gdy od obcej nieznanej osoby i w dodatku bez historii serwisowej Takiego auta unikał bym z zasady
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Moja jako nowa wzięta została w leasing przez pierwszego właściciela, następnie kupiona przez niego, a potem stała się moją własnością. Samochód od znanej mi osoby, ze znaną historią, bezwypadkowy z którego jestem bardzo zadowolony. Mimo to po zakupie nabyłem opony letnie i zimowe, tarcze wraz z klockami, filtry, oleje itp. Łącznie włożone około 6000 zł w dobrze znany samochód.
Druga sprawa, że samochód po kilku latach od wyjazdu z salonu kupiłem na oryginalnych oponach letnich, a zimowe miały 6,5mm bieżnika, więc traktowany był bardzo delikatnie przez ten czas.
Druga sprawa, że samochód po kilku latach od wyjazdu z salonu kupiłem na oryginalnych oponach letnich, a zimowe miały 6,5mm bieżnika, więc traktowany był bardzo delikatnie przez ten czas.
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Opony nie są znacznikiem delikatnego traktowania , szczególnie zimowe mam na aucie z 2011 i bieżnik 7 mm , porostu zrobiły się twarde
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
W moim przypadku są, tym bardziej że przednie tarcze salon wymienił po 70 tys. km, a niektórym wystarczą co najwyżej na 20-30 tys. 
Poza tym opony są wątkiem poboczny mojego posta odnoszącego się głównie do wcześniejszych wypowiedzi na temat zakupu samochodu po leasingu, wykupionego następnie przez znanego mi właściciela- taki sam przypadek jak u @dokii.
Jeśli historia pojazdu jest dokładnie znana to nie ma znaczenia czy w papierach właścicielem była firma czy osoba prywatna. Nawet jeśli pojazd znamy i jest zadbany to trzeba się liczyć z podstawowymi kosztami po zakupie, które jak opisałem mogą wynieść kilka tysięcy złotych.
Poza tym opony są wątkiem poboczny mojego posta odnoszącego się głównie do wcześniejszych wypowiedzi na temat zakupu samochodu po leasingu, wykupionego następnie przez znanego mi właściciela- taki sam przypadek jak u @dokii.
Jeśli historia pojazdu jest dokładnie znana to nie ma znaczenia czy w papierach właścicielem była firma czy osoba prywatna. Nawet jeśli pojazd znamy i jest zadbany to trzeba się liczyć z podstawowymi kosztami po zakupie, które jak opisałem mogą wynieść kilka tysięcy złotych.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Pocieszę wszystkich kupujących używane auta, nie tylko Insignie...
Wczoraj miałem przyjemność zobaczyć jak wygląda prawie fabrycznie nowa Tesla Model S...
Spasowanie elementów... Ja wale. Polski Mietek zrobi to w szopie lepiej.
Wczoraj miałem przyjemność zobaczyć jak wygląda prawie fabrycznie nowa Tesla Model S...
Spasowanie elementów... Ja wale. Polski Mietek zrobi to w szopie lepiej.
-
t0mi
- Nowicjusz
- Auto: Inisgnia
- Miasto: Lublin
co myślicie o tej sztuce ?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 3213505832
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 3213505832
-
t0mi
- Nowicjusz
W ASO sprawdzą detale - mi zależy, żeby spojrzeć głębiej - dwumas, smok oleju, wtryskiwacze, DPF itp.
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Chwila to jak mamy Ci sprawdzić dmumas itp. kolego to nie to forum od tego jest mechanik
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Ciekawe czy sprzedający da rozebrać auto przed zakupem
Ja bym nie dał chociaż nie mam nic do ukrycia.
Trochę można kompem ale uszczelkę smoka?
Ja bym nie dał chociaż nie mam nic do ukrycia.
Trochę można kompem ale uszczelkę smoka?
-
t0mi
- Nowicjusz
Źle się wyraziłem.
Inaczej, czy jest na forum znawca marki, który pojedzie ze mną obejrzeć auto z kompem itp. - okolice Lubelskiego, Radom, Kielce
(oczywiście odpłatnie)
Inaczej, czy jest na forum znawca marki, który pojedzie ze mną obejrzeć auto z kompem itp. - okolice Lubelskiego, Radom, Kielce
(oczywiście odpłatnie)