--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLuźne pogaduchy
-
lukjach
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Toruń
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Luźne pogaduchy
Słuchajcie w corsie d z oporem chodzi mi pokrętło od regulacji ustawień nawiewu. Poza tym ustawienie np. Na nogi daje na szybę jakby coś przekroczyło o dwa oczka. Duza rzeźba aby sie do tego dobrać? Wie ktoś coś?
-
lukjach
- Forumowicz
To jeszcze jedno pytanie. O odszkodowanie z pzu występować odrazu po zabiegu czy pozniej po rehabilitacji?
-
gemi
- Nowicjusz
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Wiedeń
Po zakończeniu leczenia. Jak lekarz napisze Ci taki dokument, że leczenie zakończono, to wtedy dopiero, czyli chyba po rehabilitacji. Na pewno po rehabillitacji masz jakieś badania kontrolne w poradni dotyczącej jednostki chorobowej.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Zależy za co ubezpieczenie, uszczerbek na zdrowiu czy za zabieg/pobyt w szpitalu. Uszczerbek na zdrowiu, to po zakończonym leczeniu. Za zabieg/pobyt w szpitalu nie ma znaczenia, ale jest chyba jakiś okres przedawnienia. Warto to zrobić w miarę szybko, bo w zależności od tego jaki masz pakiet, możesz dostać kartę do apteki na jakąś kwotę, co Ci się pewnie przyda.
-
lukjach
- Forumowicz
Wiezadla w kolanie. Rehabilitacja to min. pół roku. Zastanawiam się poprostu czy po zakończeniu całego leczenia ugra się coś więcej niz jak złożę kwity już po zabiegu
-
xul
- Zapaleniec
Myślę, że raczej nic więcej nie ugrasz, bo oni zazwyczaj odczytują z tabelki ile przysługuje. Zobacz sobie OWU dla swojego pakietu. Jak nie masz ubezpieczenia dodatkowego od zabiegów/operacji, to za to nic nie dostaniesz, tylko za uszczerbek na zdrowiu jeżeli spowodowany był urazem.
Tylko zwróć uwagę co masz na papierach napisane, bo np.: usunięcie, a wycięcie to dla ubezpieczyciela różne pojęcia. Jeden nieodpowiedni wyraz na papierach ze szpitala i mogą nie chcieć wypłacić, bo się nie łapie w tabelkę (przykład z rodziny).
Tylko zwróć uwagę co masz na papierach napisane, bo np.: usunięcie, a wycięcie to dla ubezpieczyciela różne pojęcia. Jeden nieodpowiedni wyraz na papierach ze szpitala i mogą nie chcieć wypłacić, bo się nie łapie w tabelkę (przykład z rodziny).
-
gemi
- Nowicjusz
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Wiedeń
Doradca ubezpieczeniowy też powinien doradzić. Warto też zadać te pytanie w Google, zapewne już ludzie na jakimś forum odnośnie danego ubezpieczyciela pisali co i kiedy lepiej. Faktem jest, że jak się nie wpadnie w odpowiednią rubrykę tabelki to kasy nie ma lub jest licha.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Czy ktoś może zaspokoić moją ciekawość?
Co to jest?
Znalazłam to dziś na strychu- było ukryte za zdejmowaną ścianką głęboko pod dachem. Zapewne ukrył to pradziadek moich dzieci, który był elektrykiem i ten dom w którym mieszkam zbudował. Z tym, że ja nie wiem kompletnie co to jest i dlaczego było ukryte i czy trzymać to, czy wyrzucić. Trochę to odkurzyłam, najpierw chciałam Karcherem wyczyścić, ale sobie pomyślałam że to pewnie zaraz zardzewieje. Na pewno jest to coś sprzed II wojny, i zostało z czegoś lub po czymś?
Co to jest?
Znalazłam to dziś na strychu- było ukryte za zdejmowaną ścianką głęboko pod dachem. Zapewne ukrył to pradziadek moich dzieci, który był elektrykiem i ten dom w którym mieszkam zbudował. Z tym, że ja nie wiem kompletnie co to jest i dlaczego było ukryte i czy trzymać to, czy wyrzucić. Trochę to odkurzyłam, najpierw chciałam Karcherem wyczyścić, ale sobie pomyślałam że to pewnie zaraz zardzewieje. Na pewno jest to coś sprzed II wojny, i zostało z czegoś lub po czymś?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Radio 357 :)
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Wredoty...
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic ... l#18242424
Ja sama dodałam się do grupy elektryków na FB i oni też dziś łamali głowy, i w sumie już trochę wiem I to nie jest bulbulator, a nawet nie Trambulator bulgotnikowy.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
A co się z nimi stało? Z tymi nośnikami w sensie 
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
-
lukjach
- Forumowicz
Nie mozna karty odczytac, a przy probie jej naprawy cos namotalem (uzylem testdiska) i rowniez komp padl
Ostatnio zmieniony 19 lis 2019, o 16:32 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
xul
- Zapaleniec
Trochę na wirusa wygląda, może tablicę partycji zjadł (chyba CIH się takie coś kiedyś nazywało)
z programów, które potrafią takie rzeczy jak odzyskiwanie, to Ontrack Easy Recovery daje radę,
w Katowicach mają też oddział zajmujący się odzyskiwaniem Kroll Ontrack, tylko dobrze jest siedzieć, kiedyś ceny zaczynały się od 900zł za dysk
z programów, które potrafią takie rzeczy jak odzyskiwanie, to Ontrack Easy Recovery daje radę,
w Katowicach mają też oddział zajmujący się odzyskiwaniem Kroll Ontrack, tylko dobrze jest siedzieć, kiedyś ceny zaczynały się od 900zł za dysk
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
ooo... czyli będzie atrakcja?
Sorki za mały OT
Wiecie co?? ja baba jestem, ale wiem, że w misie olejowej ma być olej, a nie coś innego. W dzieciństwie miałam niesamowitą atrakcję myć w czymś równie czarnym i śmierdzącym części silnika. Tato małej dziewczynce na trawniku latem postawił wiadro z czarną cieczą i jakimiś metalowymi częściami i kazał myć. Bo rączki dziecka są drobne i sprytne. A ja pytałam dlaczego nie w wodzie bo przecież nic nie widzę. A on tylko "myj, nie gadaj"
Podobały mi się te części jako dziecku bo były takie powykręcane i cudnie błyszczące w niektórych miejscach jak wyciągnęło się je z tej cieczy. Teraz wiem że to były wałki rozrządu, a wtedy nie wiedziałam. Nie wiem w czym myłam, czy to był stary olej, czy z naftą, ale było okropne. Ale chyba ta stara metoda czyszczenia rozebranego silnika była najlepsza. Potem oczywiście jeździliśmy tym autem bo ojciec to poskładał i DZIAŁAŁO
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy

kilkadziesiąt lat temu był nazywany majstersztykiem, a dzisiaj to Janusz...Wysłane z telefonu Nokia 6310i przy użyciu Tapatalka