Udało się wreszcie po paru wieczorach zbudowć SUB'a.
Wersja jest do Insigni B Kombi 2018.
Myślę że powinna podejść tak samo do innych niż kombi - SUB jest w zabudowie wnęki koła zapasowego.
Dzisiaj atak na szybko wrzucam fotki - jak będzie ktoś miał ochotę na własne podjęcie próby skonstruowania podam więcej szczegółów.
Materiały można zamówić w popularnym sklepie co ma 3 pomarańczowe literki w nazwie.
Mają płytę MDF - o grubości 19mm. Elementy powiem szczerze bardzo dokładnie docięte
Ilości płyty potrzebnej do konstrukcji coś około 1 m2.
Do dobrego skręcenia płyt użyłem wkrętów tzw. konfirmatów. W celu ich użycia trzeba zaopatrzyć się w specjalne wiertło o rozmiarze dobranym do wkrętów.
Otwory wycięte frezarką górnowrzecionową z dorobionym "cyrklem".
Wykładzina dywanowa zakupiona na m2 w popularnej sieci z "komfortowymi
Kupiłem puszkę chyba 0,8 L butaprenu z myślą że sporo zostanie, a tu niespodzianka - zostało może 2 cm na dnie
Na płytę go nie żałowałem, ponieważ przy okazji ją zabezpieczy przed wilgocią
Trzeba było robić systematyczne wietrzenia garażu przy klejeniu - bo ten zapach mi nie podchodzil
Na razie głośnik, kanał FB i terminal nie przykręcone - musze może jakieś nierdzewne ładne wkręty zdobyć.
Może na koniec wstępu wymiary obudowy:
- szerokość - 60 cm
- wysokość - około 25 cm
- głębokość - 34 cm
W sumie zapomniałem o najważniejszym - litraż obudowy zaprojektowany pod głośnik 25cm AudioSystem HX 10 SQ
Jest to około 29 litrów netto - zgodnie z sugestią producenta od którego też jest kanał BR.
Można sobie sprawdzić w aplikacji na telefon - apka Speker Box Lite - mają w bazie danych w/w głośnik
.
, wszystkie części już mam, skrzynia skręcona ale czasu brak......