--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
-
Rad87
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: TORUŃ
Re: Opinia o ogłoszeniu
Cześć, co sądzicie o tym ogłoszeniu?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... C0AWq.html
warta sprawdzenia i zakupu?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... C0AWq.html
warta sprawdzenia i zakupu?
-
Komarovsky
- Nowicjusz
- Auto: Audi
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Piekary Śląskie
Powiem tak.. jeśli ktoś chciałby się wybrać oglądać ten samochód to nie polecam, i to ze względu na sprzedającego a nie samochód, bo tego nie było mi dane nawet zobaczyć.Komarovsky pisze: ↑21 cze 2019, o 07:18CześćOd jakiegoś czasu szukam Insignii 2.8T z/pod LPG w kombiku. Tak się złożyło, że przez weekend będę służbowo w Kielcach. Stoi tam jedna sztuka, którą chciałbym obejrzeć:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... ObgPVn-Shc
Cena dość niska jak na taką wersje wyposażenia ale sprzedawca przyznaje się, że rozrząd jest do roboty. Z tego co zauważyłem świeci tam jeszcze komunikat "sprawdź system AWD". Zdążyłem przeczytać tutaj na forum, że wskazuje to najczęściej na problem z tylnym mostem (?) a nie z rozrządem, wiec zapewne to kolejna rzecz do roboty.
Jako, że nie będę miał czasu na ewentualnie szukanie stacji diagnostycznej, a jedynie podjechać zobaczyć ją i porozmawiać z właścicielem, możecie doradzić o co jeszcze mogę go wypytać?
Jeśli sprzedawca nie będzie kręcił a cena będzie do negocjacji, to zastanawiam się nad skorzystaniem z usługi typu autotesto, żeby sprawdzili mi zdalnie ten samochód na serwisie, przed ewentualnym kupnem. Co sądzicie?
P.S. Czy infomacja o tym, że jest to Szwajcar faktycznie jest tak złą wiadomością jak się czyta w internecie? Wyczytałem, że warto się dowiedzieć czy samochód miał tam ważny przegląd, lub od kiedy go nie miał.
W czwartek telefon z ogłoszenia odebrał ojciec sprzedawcy, oznajmiając, że syn poszedł na imprezę, a on o samochodzie nic nie wie, i poprosił, żeby zadzwonić jutro. Pomyślałem, że nie ma problemu. W piątek udało mi się dodzwonić około godziny 13. Porozmawialiśmy chwilę, i zostało umówione spotkanie na sobotę o 16. Jak na razie brak problemów.
W sobotę przed południem telefon, że Pan sprzedawca zapomniał, że idzie na wesele (mam nadzieje, że nie własne), i nie da rady się spotkać. Sytuacja zaczęła być lekko żenująca, ale Pan obiecuje, że zadzwoni na następny dzień. Telefonu oczywiście nie otrzymałem, i w trakcie 3-dniowego pobytu w Kielcach nie udało się samochodu obejrzeć. Także przestrzegam - szkoda zdrowia, szczególnie jak macie sporo kilometrów do zrobienia.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Niestety nie na wyrost... rozrząd z wymianą około 5000 zł, komplet opon 2000 zł(jeśli drugi jest w porządku), tarcze i klocki 2000 zł to razem mamy 9000 zł.
Sprawdź na forum i dodaj do tego koszt naprawy haldexu, oleje, filtry, wycieraczki, serwis klimatyzacji, drobne części zawieszenia(dwie wzmacniane tuleje z wymianą to koszt około 500zł) + zawsze przetrze się jakaś rurka dostępna dla 2.8T tylko w ASO za jedyne 1500 zł
-
zbudny
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Skierniewice
Chciałem opisać swoje wrażenia po weekendowych oględzinach samochodu. Jechałem pełen nadziei, że będzie dobrze. Po telefonie do serwicu gdzie pan nic niepokojącego nie znalazł tym bardziej. Pojechaliśmy na miejsce. Samochód został wyprowadzony z garażu i mina już mi zbladła. Zderzak przedni malowany (kolor różnił się od np:maski na której była wgniotka), szyba przednia wymieniana, kilka odprysków na całym aucie w których widać było rdzę, poza tym kilka jakichś wtrąceń w lakierze (jakby przy malowaniu coś wpadło), kilka zacieków np. w okolicach gdzie montowany jest zamek drzwi. Lakier na całym aucie do 180 mikronów (ale było i 120, 140) Wnętrze było ok poza wytartymi gałkami od radia i uszkodzoną roletą w tylnych drzwiach. Silnik bez wycieków, Na zimnym silniku lekko falowały obroty. I jeszcze ciekawostka nie mogłem się przejechać. Tylko jako pasażer. Mam jeszcze pytanie: jak zakończona przy tylnych drzwiach pasażera powinna być ta uszczelka na progu? Bo tam była jakby za długa i ktoś ją czymś uciął. Na ścieżkę zdrowia już nie pojechałem. Samochodu nie kupiłem ale nie zrażam się i szukam dalej.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
W ST uszczelka w tylnych drzwiach wygląda jak ucięta pod ostrym kątem. Nie wiem jak w innych nadwoziach. Jak ktoś to widzi pierwszy raz, to może pomyśleć, że jakaś samoróbka 
- as pik
- Użytkownik
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Dokładnie jak IBZI napisał. Druga Sprawa... skoro było 180 mikronów to ewentualnie ktoś malował - bez szpachli - Jak dla mnie to dobrze świadczy o właścicielu.
Trzecia sprawa... rdza - Insignia jest ocynkowana ale niestety są newralgiczne miejsca jak łączenie tylnego zderzaka z nadkolem gdzie po latach eksploatacji wyrobi się w końcu do gołej blachy.
Doły drzwi z przodu - tam akurat były akcje serwisowe na te części nadwozia.
Pamiętaj... OPEL to OPEL
Cudów nie oczekuj, niektóre spasy wychodziły dziwnie nawet z fabryki.
Trzecia sprawa... rdza - Insignia jest ocynkowana ale niestety są newralgiczne miejsca jak łączenie tylnego zderzaka z nadkolem gdzie po latach eksploatacji wyrobi się w końcu do gołej blachy.
Doły drzwi z przodu - tam akurat były akcje serwisowe na te części nadwozia.
Pamiętaj... OPEL to OPEL
-
zbudny
- Forumowicz
Może i racja. Ideału nie szukam bo wiem, że nie znajdę. Rdza znajdowała się np na środku drzwi od kierowcy oraz w tylnej części dachu. O takich rzeczach powinno się mówić przez tel. A z tą uszczelką to racja. Myślałem, że to radosna twórczość naszych rodzimych specjalistów. A czara goryczy przelał fakt, że nie mogłem się nią przejechać. Mądrzejszy pojadę oglądać kolejny samochód.
- as pik
- Użytkownik
Rdza na dachu... no tutaj bym już uważał. Co do jazdy próbnej... serio powinni CI pozwolić choćby wokół komina czy po placu.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Szczególnie przy kolorach metalik to prawidłowa grubość lakieru. Po rozkodowaniu vin będzie zapis "farba zewnętrzna- 2 warstwy".
- Blest
- Użytkownik
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Oka
Jazda autem przy zakupie to podstawa, mi gość bez problemu dał się przejechać po ulicy anglikiem gdzie nigdy nie jeździłem.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
To kura
(no logo), ale no może jakoś bym ścierpiała na trzy lata (bo tyle się amortyzuje), tylko przebieg może za duży, co?
Wyposażenie to - to też no nie znam się na tych autach wcale i nie wiem na co zwrócić uwagę. Takie auto byłoby u mnie pierwszy raz (tj kura), ale silnik i moc jest bardzo na plus wg moich chciejstw
. Co o tym sądzicie? https://allegro.pl/ogloszenie/2-0-tsi-2 ... 8235010400
Wyposażenie to - to też no nie znam się na tych autach wcale i nie wiem na co zwrócić uwagę. Takie auto byłoby u mnie pierwszy raz (tj kura), ale silnik i moc jest bardzo na plus wg moich chciejstw
Radio 357 :)
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
może bym coś namalowała? albo taką rajstopę bym naciągnęła jak na polskich filmach robią. No wkurza mnie ta kura, ale przecież będę głównie w środku 
Radio 357 :)
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
No ale na kierownicy też jest i co naklejkę przykleisz ? tak mi się nie podoba że nawet zdjęcia nie chcą mi się wyświetlić
, i przebieg też niezły jak na benzynę , no i monitor za nisko na konsoli wyobraź sobie jazdę z nawigacją albo cofanie na kamerę porażka w Isi wysokość w sam raz
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Mi by się podobała, na kurę nalepka i jazda
Tylko w moim przypadku w innym nadwoziu bym ją wolał. Fajne auto
Tylko w moim przypadku w innym nadwoziu bym ją wolał. Fajne auto
- as pik
- Użytkownik
Tak jak przedmówcy... Fajne Skody, kibicuje im, dobra auta dla ludu... Nawet mi się podobają.
Ale.. Sam bym nie kupił.
Porownaj sobie i organoleptycznie zbadaj Seata Leona, Octavie i Golfa... Zrozumiesz gdzie jest różnica.
Ale.. Sam bym nie kupił.
Porownaj sobie i organoleptycznie zbadaj Seata Leona, Octavie i Golfa... Zrozumiesz gdzie jest różnica.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Fajne auto. Sam pewnie w przyszłości będę szedł w tym kierunku. Osiągami, miejscem i przestrzenią bije na głowę każdą insignię.dokia pisze: ↑24 cze 2019, o 19:39To kura(no logo), ale no może jakoś bym ścierpiała na trzy lata (bo tyle się amortyzuje), tylko przebieg może za duży, co?
Wyposażenie to - to też no nie znam się na tych autach wcale i nie wiem na co zwrócić uwagę. Takie auto byłoby u mnie pierwszy raz (tj kura), ale silnik i moc jest bardzo na plus wg moich chciejstw. Co o tym sądzicie? https://allegro.pl/ogloszenie/2-0-tsi-2 ... 8235010400
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
@zbudny
Przy srebrnym lakierze (i innych jasnych metalikach) różnica kolorów między zderzakiem a karoserią jest zauważalna nawet w nowym samochodzie (Oplu). Tak miały Vectry, mają i Insignie. W zależności od światła widać mniej lub bardziej.
Wymieniona przednia szyba - to loteria - kamienie nie wybierają i trafiają także w nowe samochody.
@Dokia
Fajna Skoda, sam się nad taką zastanawiałem jako alternatywą dla nowej Insignii. Użytkowo ją przewyższa (zwłaszcza pierwszą generację), osiągami też, natomiast nie ma takiego pazura w prowadzeniu i fotele (podobno) mimo że ładne, to niewygodne i nietrzymające w porównaniu do AGR. Ale w sumie bardzo udane auto.
Prywatnie do "kury" podchodzę z sympatią, bo jako drugie auto mam już ponad 10 lat Octavię z 2008 i ją lubię. Jak na swoje czasy była bardzo dobrze wykonana, to jest II genracja przedlift, a już w polifcie były oszczędności. Nie wiem jak te nowsze Skody, ale wrażenie w salonie Superb i Octavia RS robiły pozytywne - w sensie "macania"
M.
Przy srebrnym lakierze (i innych jasnych metalikach) różnica kolorów między zderzakiem a karoserią jest zauważalna nawet w nowym samochodzie (Oplu). Tak miały Vectry, mają i Insignie. W zależności od światła widać mniej lub bardziej.
Wymieniona przednia szyba - to loteria - kamienie nie wybierają i trafiają także w nowe samochody.
@Dokia
Fajna Skoda, sam się nad taką zastanawiałem jako alternatywą dla nowej Insignii. Użytkowo ją przewyższa (zwłaszcza pierwszą generację), osiągami też, natomiast nie ma takiego pazura w prowadzeniu i fotele (podobno) mimo że ładne, to niewygodne i nietrzymające w porównaniu do AGR. Ale w sumie bardzo udane auto.
Prywatnie do "kury" podchodzę z sympatią, bo jako drugie auto mam już ponad 10 lat Octavię z 2008 i ją lubię. Jak na swoje czasy była bardzo dobrze wykonana, to jest II genracja przedlift, a już w polifcie były oszczędności. Nie wiem jak te nowsze Skody, ale wrażenie w salonie Superb i Octavia RS robiły pozytywne - w sensie "macania"
M.
- as pik
- Użytkownik
Skoro VW jest trochę odchudzonym Audi.. to Seat i Skoda to trochę odchudzone VW 
Tak jak z oponami Dębica to nie GoodYear
Tak jak z oponami Dębica to nie GoodYear
-
zbudny
- Forumowicz
Szukam dalej swojej insigni. Teraz zastanawiam się nad tym ogłoszeniem:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... llery-open
Trochę więcej niż planowałem wydać ale myslę nad nią intensywnie.Może warto dołożyć. Zastanawia mnie jedna rzecz. Jak to jest z tymi spryskiwaczami reflektorów. Tutaj tego nie ma a wersja executive powinna je mieć. Chyba, że jestem w błędzie.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... llery-open
Trochę więcej niż planowałem wydać ale myslę nad nią intensywnie.Może warto dołożyć. Zastanawia mnie jedna rzecz. Jak to jest z tymi spryskiwaczami reflektorów. Tutaj tego nie ma a wersja executive powinna je mieć. Chyba, że jestem w błędzie.