Szukam odpowiedniego fejsa" , który da mi możliwość podglądu bloków pomiarowych na żywo . Chciałbym mieć pewność , że iCar to potrafi . Kupiłem opcoma 1,7 i nic " sterownik nie odpowiada " czy coś podobnego , pożyczyłem od kolegi 1,64 i to samo ( on w dieslu , włączył sobie dodatkowe f. w zegarach , to samo w astrze z 2014r). sprawdziłem szczelność dolotu powietrza e-papierosem-jest chyba ok ( dymu nie widziałem ) .Zdjąłem siatki z zaworów zmiennych faz i auto dostało trochę ikry ( bardziej czułe na dotknięcie gazu ) ale główny problem nierozwiązany nierówna praca po uruchomieniu , co dziwne moment wystąpienia tego dławienia przesunął się "dalej " w czasie - już nie od razu po starcie ale jakieś 4-5 sek. po . Polecany gość od automatów sprawdził skrzynie i pracuje książkowo ale zdarza się , że nie zmieni z 3 na 4 w okolicach 2000 - 2200 ale trzyma do 4000 obr. Gość wskazał na przepływke ( złe info o obciążeniu silnika ) ale nie mam skąd wziąć na podmiankę. Umówiony jest w ASO chociaż nie wiążę z tym dużych nadziei .
Dolałem oleju do silnika na max i rano silnik dużo lepiej pracuje , dławienia są bardzo delikatne , a co do skrzyni to zmiana biegów przy wyższych obrotach to normalne po tym jak ostrzej się pojeździ nawet po nocnym parkowaniu skrzynia pamięta ostatni styl jazdy ale wystarczy około 2 km jazdy emeryta i zmienia tak jak powinna około 1800 obr.
Dodano po 5 minutach 16 sekundach:
W profilu masz DTH a pytasz o NTH - jaki masz silnik ?lukasz8484 pisze: ↑12 kwie 2019, o 14:25Witam Panowie pisząc tutaj podłączam się pod temat nie będę zakładał nowego a mam nadzieję że będą to czytać osoby które mają silnik 2.0 NHT turbo. Czy u was też macie objaw buczenia jakby tłumika na niższych biegach w przedziale między 1.100 A 1.800 obrotów. Ostatnio trochę robiłem przy aucie rozrząd nowe popychacze zaworów demontaz miski i jakoś po tym zauważyłem ten objaw. Auto jeździ Oki nic się nie dzieje ale podczas jazdy taki dziwny dźwięk w tym zakresie obrotów im wyższe biegi tym mniej słychać a najbardziej na 2 ,3,4 biegu. Proszę o odp pozdrawiam.
Ten dźwięk masz tylko w czasie jazdy ? Czy masz 4x4 ?