Po rozgrzaniu się auta -jazda po autostradzie (w miescie ani razu) na tempomacie,pojawiał mi się kilka razy komunikat "usługa skrzynia biegów " -wciskalem "ok" i rura dalej.
Fachowiec od Opla zaproponował wymianę oleju, bo pewnie nie był wymieniany (pewnie tak,auto kupiłem jako 3-letnie,bez info o takich zmianach w ASO). Po przejechaniu 50km -znowu "usługa skrzynia biegow", po 200km ,nowość "usługa ESC", i po chwili samoczynne podwyższenie obrotów silnika, kilkaset metrów i brak zmiany biegów ... Zgasiłem silnik na kilka minut i przeszło, ale tylko na kilka kilometrów. Zrobili raport o błędach,skasowali,przejechali się-śmiga. Niestety po około 200km to samo. Kolejne wymiany oleju u spece od Opla (Jeszcze 3 razy żeby olej był czysty) i ...niestety dalej to samo. Jak jeżdżę po mieście to nie ma problemu..., jakaś trasa i jest problem. Znalazłem niby tutaj podobny przypadek ale z 2016r. ktoś w Poznaniu w triomoto wymienił sterownik+naprawa skrzyni ,chyba 6500 zapłacił,ale nie wiem czy pomogło ...czy wystarczy sam sterownik,czy oprogramowanie (bo też ,gdzieś,coś...) Gdzie się najlepiej z tym udać blisko stolicy