Strzykawka + wężyk wystarczy...
Sent from mobile.
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuA co ma być z tymi ludźmi ?Niedzwiedz pisze:jak to jest z tymi ludźmi którzy nie mają diody nawet w innych autach i nie wiedzą kiedy się wypala i jakoś żyją?
Dzisiaj po przejechaniu dokładnie 110 km od ostatniego wypalania znowu mnie dopadło kolejne wypalanie. Jak widac wypalania mam średnio co 100 km przy jeździe tylko w trasie. Zadzwoniłem dzisiaj do ASO gdzie kilka dni temu dokonali wymuszonego wypalania kompem i szczerze powiedzieli, że nie spotkali się z takim częstym przypadkiem wypalania. Podkreślili, że mój DPF jest w dobrym stanie. Podpowiedzieli aby zmienił paliwo i zobaczył czy coś się zmieni. Co koledzy na ten przypadek b. częstego wypalaniapawi pisze:Na diodzie jeżdżę długo. Jazdy 90 % trasa wypalania średnio co 800-1000 km nawet ponad 1200 km. Od trzech dni wypalanie co parę kilometrów. 3 dni temu wymuszone wypalanie w ASO bo przeszedł w tryb awaryjny, nastepnego dnia po przejechaniu 5 km wypalanie z diodą i dzisiaj po 100 km znowu dioda. Wszystko zbiegło się z pęknięta rura od intercoolera, która dzisiaj będzie wymieniana. czy pęknięta rura może być powodem bardzo częstego wypalania. Przed problemem z rura wypalanie było ok.
Nie pożałujeszSilv3r pisze:Do TuneForce trochę mi nie po drodze... niestety (chociaż kto wie, zbliża się urlop to może jakąś wycieczkę sobie zafunduję)
Znam ten ból, kiedyś też tak miałem, ale teraz zero kłopotówWirlebenAutos pisze:U mnie dpf wypala się zawsze jak się spóźniam do pracy albo przed zatankowaniem , czekam jak pała aż się wypali - niezła bestia ... trzeba się pozbyć