--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
Z tym to różnie bywa. Znam ludzi co zrobili dużo ponad 200kkm i nawet rysy nie mieli a są też i tacy co nie dbają lub są kierowcami takimi jacy są lub mają pecha. Miałem też przypadek w rodzinie gdzie nowy samochód z salonu miał dość spora szkodę. Spadł z lawety i sprzedali jako nowy.
-
skodafelicia
Nie mam problemu z lakierowanym takim czy innym elementem. Dobrze zrobiona robota ma sens i nie dyskwalifikuje auta. Bardziej chodzi o to, że jadę do auta bezwypadkowego a na miejscu okazuje się, że malowane to, malowane tamto itp. Wolałbym o tym wiedzieć zanim zdecyduję się pokonywać kilometry w celu obejrzenia fury.
-
Maverick_86
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST Cosmo
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Dlatego warto zawsze robić zdjęcia elementów przed naprawą, jeśli są to drobne sprawy zawsze można pokazać przyszłemu potencjalnemu nabywcy że była tylko rysa lub odprysk, a nie jakąś potężna kolizja. Ja zawsze fotografuje przed naprawą auto żeby było na dowód na przyszłość.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Naprawdę zależy, czego się szuka, czy blach ze spolerowanym lakierem, aby nie było rys, to wtedy jest mniejsza grubość lakieru, ale w obecnych wytycznych zbliżona do nowego, bo kiedyś było 80-120um, a teraz dają 40um fabrycznie, lub auta mechanicznie bezbłędnego. Albo wypośrodkować co ważne. Hmmm... to tak jak z kobietą, może mieć niewielki przebieg a mieć zmarszczki, nie?? 
Radio 357 :)
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
To w momencie jak chcesz później sprzedać swój samochód, a jak ktoś chce kupić dla siebie, to może oglądać auto, co jest zrobione "pod miernik" i wygląda jak nieskazitelne, a w rzeczywistości pół auta wymienione. Kupno samochodu, to trochę loteria. Druga warstwa to nie tragedia, gorzej jak jest grubo szpachli albo wnętrze elementu nie zgadza się z powłoką zewnętrzną.Maverick_86 pisze: ↑10 paź 2018, o 08:23Dlatego warto zawsze robić zdjęcia elementów przed naprawą, jeśli są to drobne sprawy zawsze można pokazać przyszłemu potencjalnemu nabywcy że była tylko rysa lub odprysk, a nie jakąś potężna kolizja. Ja zawsze fotografuje przed naprawą auto żeby było na dowód na przyszłość.
-
Maverick_86
- Użytkownik
-
skodafelicia
Do tego wszystkiego doszła turbinka zapłakana + jeszcze kilka ciekawostek... niby ładnie, pięknie ale jak się człowiek przyjrzy to uśmiech z twarzy znikadokia pisze: ↑10 paź 2018, o 08:29Naprawdę zależy, czego się szuka, czy blach ze spolerowanym lakierem, aby nie było rys, to wtedy jest mniejsza grubość lakieru, ale w obecnych wytycznych zbliżona do nowego, bo kiedyś było 80-120um, a teraz dają 40um fabrycznie, lub auta mechanicznie bezbłędnego. Albo wypośrodkować co ważne. Hmmm... to tak jak z kobietą, może mieć niewielki przebieg a mieć zmarszczki, nie??![]()
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale już kupiłeś? negocjuj cenę, ja też nie kupiłam ideału, bo w wieku 5 lat auta nie są już idealne, ale kupiłam za dobrą cyfrę, bo 10tys stargowałam, a dołożyłam ok 5 tys wraz z oponami nowymi Pirelli i oblałam ją szkłem, więc i tak wyszło mi na plus
-
skodafelicia
Nie kupiłem. Żebym chciał kupić musiałbym stargować 30% ceny
Póki co skupię się na innych egzemplarzach i potem ewentualnie zapadną decyzje.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
Ale tak jest że kupujący najlepiej to chciałby kupić używkę za 10 tys ale w stanie jak nowy 

i zdziwieni że tak nie jest 

i zdziwieni że tak nie jest 

-
Maverick_86
- Użytkownik
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
-
skodafelicia
Sprzedający chce sprzedać jak nadrożej, kupujący chce kupić jak najtaniej. Wszystko się zgadza. Ale o cieknącej turbinie się informuje na etapie ogłoszenia.. przynajmnie by wypadało. Może ja za dużo wymagam 
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Tak. I to już w tytule.
"Fajna insignia z mokrą turbiną
"
"Fajna insignia z mokrą turbiną
Ostatnio zmieniony 10 paź 2018, o 18:05 przez mazmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
To są łzy i pot Niemca, który zapłakany gonił do granicy, bo takie idealne auto sprzedał, a mógł zostawić.
-
smarcin3
czy odpowiedzielibyście -bardzo bym prosiłsmarcin3 pisze: ↑9 paź 2018, o 21:46na co zwracać uwagę przy ogledzinach?
przy silniku na co patrzeć
Dodano po 4 minutach 58 sekundach:
czyli coś z lakierem nie tak , jak takie male wartości. Powinno być wiecej?
Dodano po 8 minutach 29 sekundach:
Jeszce jedna bardzo ważna rzecz.
Wnęka na kolo zapasowe jest w innym kolorze niż nadwozie czy to normalne?
Dodano po 1 minucie 35 sekundach:
chodzi mi o to auto
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... xtor=SEC-8
Dodano po 1 minucie 30 sekundach:
a kogoś może z forumowiczow do oględzin z ok Rzeszowa(oczywiscie odplatnie)
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
1.Ja na silnik nie patrzyłam bo nie wiedziałam na co patrzeć, dostałam wyniki z ASO.
2.Lakieru powinno być 80-120, jeśli auto ma kilka lat, jak jest mało to mogła być polerka lakieru. Właśnie moja koleżanka przed sprzedażą mi auta chciała oddać auto do prania tapicerki i polerki lakieru, ale chciałam sama to zrobić. Nowe auta podobno mają o jedną warstwę lakieru mniej czyli grubość ok 40um. Tyle też mam na nowych drzwiach, tj tych z którymi jeżdżę od stycznia.
3. U mnie też wnęka na koło zapasowe ma inny kolor, jakiś jasny, teraz nie pójdę sprawdzać bo ciemno, mogę Ci jutro pokazać. Tam nie ma lakieru w kolorze nadwozia, jest coś innego-typowego dla opla. Tak jak podwozie, jest zabezpieczone fabrycznie i ma jakiś szary glut
ale to pisała Ci kobieta
2.Lakieru powinno być 80-120, jeśli auto ma kilka lat, jak jest mało to mogła być polerka lakieru. Właśnie moja koleżanka przed sprzedażą mi auta chciała oddać auto do prania tapicerki i polerki lakieru, ale chciałam sama to zrobić. Nowe auta podobno mają o jedną warstwę lakieru mniej czyli grubość ok 40um. Tyle też mam na nowych drzwiach, tj tych z którymi jeżdżę od stycznia.
3. U mnie też wnęka na koło zapasowe ma inny kolor, jakiś jasny, teraz nie pójdę sprawdzać bo ciemno, mogę Ci jutro pokazać. Tam nie ma lakieru w kolorze nadwozia, jest coś innego-typowego dla opla. Tak jak podwozie, jest zabezpieczone fabrycznie i ma jakiś szary glut
ale to pisała Ci kobieta
-
mojemoto2
Czy może ktoś z Was miał okazję obejrzeć auto z ogłoszenia?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 2380733d65
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 2380733d65
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
-
Maverick_86
- Użytkownik
Moim zdaniem podejrzanie tanio patrząc na wyposażenie i jeszcze 2 kpl. kół do tego...
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Tanio bo pewnie skręcony to raz , zobaczcie jak zmasakrowana jest środkowa konsola jak na ten przebieg , a dwa pewne po przejściach , no chyba ze okazja