--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
Ależ nie. Większość wpisuje kwotę na fakturze vat marża taką jaką płacisz . Nie spotkałem się że ktoś wystawił fakturę na swój zysk.
Tak było jak szukałem. Jak za 60tysi to wszędzie wystawiali fakturę za 60 tysi.
Tak było jak szukałem. Jak za 60tysi to wszędzie wystawiali fakturę za 60 tysi.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Nie na usługę. Masz normalnie kwotę za ile kupujesz ,auto,a handlarz płaci podatek od różnicy za ile auto kupił.Dlatego im zależy na niższej kwocie na vat marża
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
no i o to chodzi, że właśnie te faktury są zaniżane i tak i tak.
Marża
Marża - różnica pomiędzy kwotą należności (od nabywcy), a ceną nabycia towarów i/lub usług (przez sprzedawcę) i pomniejszoną o kwotę podatku[2].
Przedsiębiorca może naliczyć i odprowadzić VAT naliczony od marży – różnica między ceną sprzedaży i zakupu. Do Urzędu Skarbowego odprowadzane jest niższa kwota podatku VAT[2].
Marża
Marża - różnica pomiędzy kwotą należności (od nabywcy), a ceną nabycia towarów i/lub usług (przez sprzedawcę) i pomniejszoną o kwotę podatku[2].
Przedsiębiorca może naliczyć i odprowadzić VAT naliczony od marży – różnica między ceną sprzedaży i zakupu. Do Urzędu Skarbowego odprowadzane jest niższa kwota podatku VAT[2].
Radio 357 :)
- Rafi3040
- Użytkownik
- Auto: Opel insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Serock
- Otrzymał piwo: 2 razy
Wersja opc to napewo nie jest, co do lampy to auto nie musiało być wcale bite mogła lampa paść i ktoś ją po prostu wymienił, a dobrać lampę jedną do drugiej jest ciężko by wyglądała identycznie. Vat sprzedawcy lubią zaniżać i to jest na porządku dziennym, jak ja kupowałem iske też chciał zaniżać cenę na fakturze.
-
Buluś
- Klubowicz
- Auto: Insignia 1.6T/ VC3,2
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Ożarów Mazowiecki
- Otrzymał piwo: 5 razy
klapa tylna malowana.. napisy insignia i cdti w złych miejscach i na dodatek na odwrót.. szacun dla lakiernika co nie jest w stanie w googlach sprawdzić gdzie który napis ma być..
w polsce nie ma okazji.. mamy klienta na warsztacie co kupił ostatnio zafirę c 1.4T oczywiście jedną z tańszych na rynku na wstępie z montażem gazu miał u nas do zapłaty prawie 5,5 tysia i w najbliższym czasie ma do zroienia m32 skrzynie i łańcuch rozrządu więc kolejne 5 koła.. i tak wychodzą oszczędności..
w polsce nie ma okazji.. mamy klienta na warsztacie co kupił ostatnio zafirę c 1.4T oczywiście jedną z tańszych na rynku na wstępie z montażem gazu miał u nas do zapłaty prawie 5,5 tysia i w najbliższym czasie ma do zroienia m32 skrzynie i łańcuch rozrządu więc kolejne 5 koła.. i tak wychodzą oszczędności..
- Rafi3040
- Użytkownik
- Auto: Opel insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Serock
Wiadomo każda okazja wiąże się z jakimś ryzykiem i możemy mieć różne niespodzianki po zakupie tylko nie sposób wszystko sprawdzić sam takie miałem, ale nie szukam już takich okazji.
- chariotti
- Nowicjusz
- Auto: Mokka
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Radom
A mnie zastanawia roznica pomiędzy przednimi lampami.
Lewa wyglada gorzej niż w 20sto letnim aucie. Prawa w miarę Ok, obie dużo gorzej wyglądają niż u mnie w 7letniej isi.
Różnica pomiędzy daje do myślenia czy auto nie było bite.
[/quote]
Pewnie dla tego https://www.autobaza.pl/zamow-raporty/W0LGT8EM8B1141863 Historia uszkodzeń 1 WPIS LUB WIĘCEJ
-
mondins
Witam,
Obecnie użytkuję Vectre C i nadszedł czas na zmianę samochodu. Zastanawiam się nad zmianą na nowszy model, czyli Insignię A:). Jeszcze nie miałem okazji się przymierzyć, stąd pierwsze pytanie o ilość miejsca w środku. Szczególnie na tylniej kanapie, czy porównywał ktoś do VC? Jest więcej miejsca na nogi?
Mam na oku jeden samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... BpUvu.html
Czy może ktoś coś powiedzieć o nim więcej? Jakie są Wasze opinie?
Miał ktoś styczność z tym komisem przysalonowym?
Z tego co wyczytałem na forum, to ten silnik ma potencjalnie kosztowną w utrzymaniu skrzynie biegów? Czy przy tym przebiegu to jest pakowanie się w pewne kłopoty?
Przy okazji, w Poznaniu znajduje się jeszcze taki samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... BiJBa.html
Chyba jeszcze nie był omawiany na forum?
Ktoś coś wie:)? Co prawda jest 5 lat starszy od tego z pierwszego ogłoszenia, ale może będzie lepszym wyborem (na pewno jeśli chodzi o przyjemność z jazdy:))?
Zależy mi przede wszystkim na bezpiecznym samochodzie, w miarę możliwości bezawaryjnym, z pewnego źródła, którym będę mógł bez obaw jeździć z małymi dziećmi.
Za wszystkie opinie z góry dziękuję.
Obecnie użytkuję Vectre C i nadszedł czas na zmianę samochodu. Zastanawiam się nad zmianą na nowszy model, czyli Insignię A:). Jeszcze nie miałem okazji się przymierzyć, stąd pierwsze pytanie o ilość miejsca w środku. Szczególnie na tylniej kanapie, czy porównywał ktoś do VC? Jest więcej miejsca na nogi?
Mam na oku jeden samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... BpUvu.html
Czy może ktoś coś powiedzieć o nim więcej? Jakie są Wasze opinie?
Miał ktoś styczność z tym komisem przysalonowym?
Z tego co wyczytałem na forum, to ten silnik ma potencjalnie kosztowną w utrzymaniu skrzynie biegów? Czy przy tym przebiegu to jest pakowanie się w pewne kłopoty?
Przy okazji, w Poznaniu znajduje się jeszcze taki samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... BiJBa.html
Chyba jeszcze nie był omawiany na forum?
Ktoś coś wie:)? Co prawda jest 5 lat starszy od tego z pierwszego ogłoszenia, ale może będzie lepszym wyborem (na pewno jeśli chodzi o przyjemność z jazdy:))?
Zależy mi przede wszystkim na bezpiecznym samochodzie, w miarę możliwości bezawaryjnym, z pewnego źródła, którym będę mógł bez obaw jeździć z małymi dziećmi.
Za wszystkie opinie z góry dziękuję.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Jeśli poprzednio miałeś VC kombi, to każda Insignia z tyłu będzie dużo ciaśniejsza.
Jeśli miałeś GTS lub sedana, to w Insignii będzie tak samo mało miejsca na nogi pasażerów.
Mam 189 cm i, czy to w VC (miałem taką 5 lat), czy w Insignii, pasażer za mną (gdy byłem kierowcą) musiał przeżywać katusze. A była to zwykle dziewczyna średniego wzrostu - i tak nóg nie mogła zmieścić.
1.6T z 2014 to silnik narażony na niszczenie tłoków.
Skrzynia M32 to ryzyko samo w sobie, dobrze opisane.
2.0T z 2009 to z kolei ryzyko pękającego bloku silnika.
Wiem, nie zachęciłem.
Poza tym Insignia to samochód dobrze prowadzący się, stabilny i bezpieczny. Pod tymi względami to akurat dobry wybór.
M.
Jeśli miałeś GTS lub sedana, to w Insignii będzie tak samo mało miejsca na nogi pasażerów.
Mam 189 cm i, czy to w VC (miałem taką 5 lat), czy w Insignii, pasażer za mną (gdy byłem kierowcą) musiał przeżywać katusze. A była to zwykle dziewczyna średniego wzrostu - i tak nóg nie mogła zmieścić.
1.6T z 2014 to silnik narażony na niszczenie tłoków.
Skrzynia M32 to ryzyko samo w sobie, dobrze opisane.
2.0T z 2009 to z kolei ryzyko pękającego bloku silnika.
Wiem, nie zachęciłem.
Poza tym Insignia to samochód dobrze prowadzący się, stabilny i bezpieczny. Pod tymi względami to akurat dobry wybór.
M.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Ja mam 190 cm i się przesiadłem z Signuma do Insignii , dzieci były na początku przerażone że tak ciasno w takim dużym aucie 
Tam było miejsca prawie jak w Superbie
Tam było miejsca prawie jak w Superbie
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
To się licytujemy, 195cm
Insignia jest ciasna z tyłu jeżeli osoba z przodu siedzi daleko, a na dodatek dość mocno opada linia dachu, więc wygodnie będzie osobie co ma może 170-175cm (jeżeli chodzi o miejsce na głowę), no chyba, że dysponuje bardzo długimi nogami. Jeżeli chodzi o miejsce z przodu, to jest mniej więcej tyle samo co VC, z tym, że sprawia wrażenie ciaśniejszej poprzez zabudowanie tunelu środkowego. Insignia to takie 2+3, dwie wysokie osoby dorosłe + 3 walizki
ale trzeba się przypasować. Do VC Combi/Signum nie ma co porównywać, 10cm rozstawu osi robi kolosalną różnicę dla pasażerów z tyłu na korzyść starszego rodzeństwa.
- marcinmg
- Użytkownik
- Auto: Insignia BiTurbo ST
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: mazowieckie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Gdyby Insignia miała taki rozstaw osi to by była jeszcze cięższa i pewnie to zadecydowało.
- DonSikor
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gdańsk
- Postawił piwo: 1 raz
Moja lepsza połówka jak się przesiadła z vc do isi na miejsce pasażera to stwierdziła "przecież tu nie ma jak nogi rozprostować". Ale to takie wrażenie przez "kubły" i ten tunel środkowy. Ogólnie auto wydaje się bardziej zabudowane. Z tyłu rzeczywiście bardziej idzie ta linia niżej niż w sedanie. Ale ja jako kierowca nie narzekam 
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Niekoniecznie, gabarytowo (po zewnątrz) Insignia jest prawie identyczna jak VC Combi, więc myślę, że spokojnie można było rozsunąć, skrócić przedni i tylni zwis, a i rozkład masy by się poprawił. Ja myślę, że rozstaw jest krótszy przez zastosowanie napędu 4x4, wydłużyli maskę, przesunęli przednią oś bardziej do tyłu, co zmniejszyło kabinę i rozstaw osi.
Właśnie nałożyłem sobie szkice z wymiarami Insigni i VC Combi, tylne osie są w tym samym miejscu w stosunku do tyłu auta, a przednia oś jest przesunięta, początek szyby i położenie kierownicy też.
- marcinmg
- Użytkownik
- Auto: Insignia BiTurbo ST
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: mazowieckie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Może masz rację bo obecnie nawet suv'y, które mają mniejszy rozstaw osi to mają więcej miejsca na nogi z tyłu.
-
mondins
Dzięki za odpowiedzi!
To chyba odpuszczę te dwa egzemplarze, chociaż ten 1.6 mi się podoba, no ale jak to tykająca bomba, to lepiej szukać dalej.
Jeśli chodzi o miejsce, to mam teraz VC w liftbacku i problem jest taki, że z tyłu jeździ fotelik RWF i na miejscu pasażera z przodu jest naprawdę ciasno. Chciałbym zamienić na coś, co ma chociaż trochę więcej miejsca w środku.
To chyba odpuszczę te dwa egzemplarze, chociaż ten 1.6 mi się podoba, no ale jak to tykająca bomba, to lepiej szukać dalej.
Jeśli chodzi o miejsce, to mam teraz VC w liftbacku i problem jest taki, że z tyłu jeździ fotelik RWF i na miejscu pasażera z przodu jest naprawdę ciasno. Chciałbym zamienić na coś, co ma chociaż trochę więcej miejsca w środku.
- VoDo
- Użytkownik
- Auto: Insignia CDTI ST AT
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: 3citi
- Otrzymał piwo: 3 razy
No to Cie niestety zasmucę. Nie wiem jak w sedanie i HB ale w kombi po montażu RWF (posiadam axkid minikid 2) z przodu to możesz co najwyżej drugie dziecko posadzić bo dorosły ma ciężko się zmieścić.
-
MariuszWwa
Szanowni,
za waszą radą poczytałem trochę o Fa VAT Marża i faktycznie, można się z tym trochę oszukać.
W związku z tym postanowiłem szukać dalej. Natrafiłem na taką Isię:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 50ed6e5037
Nr VIN: W0LGT6EM8B1176357
Może i tym razem rzuci się wam coś w oczy co mi umknęło?
Auto jadę obejrzeć dopiero w następną niedzielę tj. 14.09.18. Wcześniej nie jest to możliwe. Mogę przestawić oglądanie na poniedziałek, ale niestety z tego co wyczytałem, to najbliższe ASO w Białymstoku, jest mocno problematyczne w jakiejkolwiek pomocy.
Jakieś podpowiedzi, rady, sugestie : ) ?
za waszą radą poczytałem trochę o Fa VAT Marża i faktycznie, można się z tym trochę oszukać.
W związku z tym postanowiłem szukać dalej. Natrafiłem na taką Isię:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 50ed6e5037
Nr VIN: W0LGT6EM8B1176357
Może i tym razem rzuci się wam coś w oczy co mi umknęło?
Auto jadę obejrzeć dopiero w następną niedzielę tj. 14.09.18. Wcześniej nie jest to możliwe. Mogę przestawić oglądanie na poniedziałek, ale niestety z tego co wyczytałem, to najbliższe ASO w Białymstoku, jest mocno problematyczne w jakiejkolwiek pomocy.
Jakieś podpowiedzi, rady, sugestie : ) ?