--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
in my opinion
bieda edition
wydając taką kasę powinno się oczekiwać czegoś więcej
+ garażowana i pewnie od jakiegoś dziadka
bieda edition
wydając taką kasę powinno się oczekiwać czegoś więcej
+ garażowana i pewnie od jakiegoś dziadka
- supi
- Użytkownik
- Auto: Insignia HB
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Odnośnie komfortu jazdy, to najpierw przyjedź się i zobacz, bo ja czegoś słabszego niż te 160 kuni i momentu klekota nie wyobrażam sobie przy tej masie..... taki silnik to na autostradach przy kilku osobach i bagażu to dostanie zadyszki przy wyprzedzaniu.
Z tym bieda edyszyn to przesada.......zwlaszcza jak się okaże ze do super edyszyn są stare mapy i do tego drogie, a bizenony zaczną się chrzanić
)) Jak się interesuje czlowiek, to widocznie mu pasi. Ja mam średnie edyszyn i starcza, ponieważ jak robi tysie kilometrów poza krajem to się nie stresuję, że coś zaraz się rozsypie. Najpierw stan, a potem kwestia Edition......
Z tym bieda edyszyn to przesada.......zwlaszcza jak się okaże ze do super edyszyn są stare mapy i do tego drogie, a bizenony zaczną się chrzanić
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 39 razy
Jakie stare mapy i drogie ? w jakim świecie żyjesz , po drugie jeden z drugim kupi biedaka a po roku szuka na forum jak dołożyć navi ,grzane fotele itp. i wtedy jest mega problem bo to już nie takie proste i tanie jak nowe may
- Igorwlkp
- Zapaleniec
supi pisze: ↑13 wrz 2018, o 22:50
Z tym bieda edyszyn to przesada.......zwlaszcza jak się okaże ze do super edyszyn są stare mapy i do tego drogie, a bizenony zaczną się chrzanić)) Jak się interesuje czlowiek, to widocznie mu pasi. Ja mam średnie edyszyn i starcza, ponieważ jak robi tysie kilometrów poza krajem to się nie stresuję, że coś zaraz się rozsypie. Najpierw stan, a potem kwestia Edition......
to jest prawda po chwili użytkowania stwierdza się że kupiłem g.... za taką kasę można coś lepszego.
1 Ojciec kupił nową skode citygo podstawową wersję i po roku już stwierdza że można było poczekać i kupić z navi i na alusach a teraz szuka kół i nawigacji szkoda gadać.
2 szwagier kupił ( w abonamencie na rok )nowego Tucsona podstawa bez niczego i już mu się auto nie podoba i chce jak najszybciej im oddać
więc lepiej poszukać dłużej a kupić coś co będzie miało stan / silnik i wyposażenie
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
To tak jak z mocą, kupujesz to jeździ a za chwilę już nie, robisz wirusa i znów jeździ a po czasie znów nie itd. 
-
Nutcracker
Witajcie,
czytam, uczę się i czekam. Po Waszych uwagach odpuszczam te autko. Składam pieniążki i pilnie obserwuje ogłoszenia. W tzw. międzyczasie sprecyzuje sobie moje wymagania do konkretnego wyposażenia i silnika.
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof
czytam, uczę się i czekam. Po Waszych uwagach odpuszczam te autko. Składam pieniążki i pilnie obserwuje ogłoszenia. W tzw. międzyczasie sprecyzuje sobie moje wymagania do konkretnego wyposażenia i silnika.
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Nie do końca tak jest po prostu się przyzwyczajasz
Ja swojej już nie czuję jak przyspiesza to jest norma lecz auto cały czas szybko śmiga przy wyprzedzaniu i to najważniejsze Tak samo gdy siadam na BMW które ma 4s do setki gdzie kiedyś czułem jak mnie ściąga z siedzenia a dziś to już jakieś takie normalne
Podobnie z wyposażeniem gdzie szybko przyzwyczajamy się do dobrego dlatego popieram iż jest ono ważne
-
Nutcracker
Masz całkowitą rację. Tylko z pieniążkami to tak nie działa.grzegorz13 pisze: ↑14 wrz 2018, o 22:08Nie do końca tak jest po prostu się przyzwyczajaszJa swojej już nie czuję jak przyspiesza to jest norma lecz auto cały czas szybko śmiga przy wyprzedzaniu i to najważniejsze Tak samo gdy siadam na BMW które ma 4s do setki gdzie kiedyś czułem jak mnie ściąga z siedzenia a dziś to już jakieś takie normalne
Podobnie z wyposażeniem gdzie szybko przyzwyczajamy się do dobrego dlatego popieram iż jest ono ważne
Masz stówkę w portfelu po jakimś czasie zaglądasz do środka a tam dalej stówka.
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
U mnie działa inaczej, zaglądam a tam nie ma stówek wcale
moje zaraz stają się niewidzialne. Dobrze że Twoje są widzialne, moje wolą jakoś się ukryć
ciągle mi to robią.. znikają bez mojej zgody
Ale co do auta, to fakt, nie warto się spieszyć, nawet jak kupisz mega wypasione, to po paru miesiącach może zacząć się nudzić
Ale co do auta, to fakt, nie warto się spieszyć, nawet jak kupisz mega wypasione, to po paru miesiącach może zacząć się nudzić
Radio 357 :)
- Igorwlkp
- Zapaleniec
właśnie sprecyzować swoje oczekiwania zeby było troszke wiecej niz tylko InsigniaNutcracker pisze: ↑14 wrz 2018, o 22:01. Po Waszych uwagach odpuszczam te autko.
Składam pieniążki i pilnie obserwuje ogłoszenia. W tzw. międzyczasie sprecyzuje sobie moje wymagania do konkretnego wyposażenia i silnika.
Pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof
ja swojej szukałem pół a może i rok a trafiła się na kiblu
-
Buluś
- Klubowicz
- Auto: Insignia 1.6T/ VC3,2
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Ożarów Mazowiecki
- Otrzymał piwo: 5 razy
1.8 to minimum a z wyposażenia polecam AFL, można olać skórę, navi ale AFL robi robotę na drodze.
-
Nutcracker
Dokładnie, AFL szczególnie w starszym wieku jest nie do przecenienia. Miałem okazję jechać Isią kolegi z takim bajerkiem, super sprawa.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
AFL, o ile żarniki nie są wypalone i nie proszą o wymianę, robi świetną robotę! Jak dla mnie - lepszą niż IntelliLux LED. Te drugie na pewno są inteligentniejsze i mają super automatykę, ale to bixenon AFL daje silniejsze światło na wprost (i na wnętrze łuku zresztą też).
M.
M.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Te wszystkie ledy to powód do wyciskania większej kasy, światło lepsze daje bixenon.
Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Nowe ledy ładnie świeca. Ale to fakt. Przy awarii trzeba wymienić cała lampę
Dlatego montują migacze w ledach dziennych. Ledy mają określoną ilość zapaleń. Dla ledów lepiej jest jak się świeca dłużej niż mają się gasić i zapalać. Trochę jak diesel który lepiej jak pracuje niż jest zgadzamy i zapalany co chwila. Włączanie migacza mocno skraca jego żywotność. Ale to wszystko dla naszego dobra. Dla dobra naszego portfela 

Dlatego montują migacze w ledach dziennych. Ledy mają określoną ilość zapaleń. Dla ledów lepiej jest jak się świeca dłużej niż mają się gasić i zapalać. Trochę jak diesel który lepiej jak pracuje niż jest zgadzamy i zapalany co chwila. Włączanie migacza mocno skraca jego żywotność. Ale to wszystko dla naszego dobra. Dla dobra naszego portfela 

-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
LEDy też mocno cierpią od temperatury (tracą barwę), ale nie wiem jak rozwiązali chłodzenie, bo pewnie ze 20-30W LED'a tam jest, a do tego silnik też oddaje swoje ciepło
-
lupek555
- Nowicjusz
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Puławy
witam, jestem nowy na forum i chcę zakupić insignię, Interesuje mnie tylko wersja w sedanie lub liftbecku w bogatej opcji wyposażenia (najlepiej full) w silniku diesla 2.0 CDTI najlepiej 160km i koniecznie musi być w automacie. Znalazłem coś takiego, co myślicie 
1. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 679574335f
2. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... b4471650b6
3. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... AU6LV.html
Najbardziej interesuje mnie i podoba mi się 1, lecz mam ponad 400 km żeby pojechać i ją obejrzeć, sprawdziłem vin niby wszystko ok, co myślicie?
1. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 679574335f
2. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... b4471650b6
3. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... AU6LV.html
Najbardziej interesuje mnie i podoba mi się 1, lecz mam ponad 400 km żeby pojechać i ją obejrzeć, sprawdziłem vin niby wszystko ok, co myślicie?
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
one wszystkie mają duże przebiegi, byłoby fajnie znać ich historię serwisową czy już chociaż rozrząd wymieniono z jeden raz.
I faktura VAT marża, to faktura na wartość kosztów sprowadzenia, a nie na wartość którą zapłacisz, trzeba sprawdzić czy zapłacono VAT w Niemczech, bo jak nie, to Ty go potem zapłacisz. Niby tam u nich tylko 19% chyba , ale to i tak parę tysi. Koszt rejestracji to chyba 275zł , podatku nie płacisz w naszym US, tj tych 2%, ale jak sprowadzający nie zapłacił VAT tam, to zapłacisz tam u nich. Aczkolwiek jak kupuje się z firmy , która się tym zajmuje i sprowadza wiele aut, to raczej VAT uregulowany już powinien być.
Nie ma aut z mniejszym przebiegiem?
I faktura VAT marża, to faktura na wartość kosztów sprowadzenia, a nie na wartość którą zapłacisz, trzeba sprawdzić czy zapłacono VAT w Niemczech, bo jak nie, to Ty go potem zapłacisz. Niby tam u nich tylko 19% chyba , ale to i tak parę tysi. Koszt rejestracji to chyba 275zł , podatku nie płacisz w naszym US, tj tych 2%, ale jak sprowadzający nie zapłacił VAT tam, to zapłacisz tam u nich. Aczkolwiek jak kupuje się z firmy , która się tym zajmuje i sprowadza wiele aut, to raczej VAT uregulowany już powinien być.
Nie ma aut z mniejszym przebiegiem?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
Dwie pierwsze wyglądają dobrze (z naciskiem na tą pierwszą), nie ma się do czego przyczepić. No ale trzeba pojechać, sprawdzić, przetestować, pojechać na stację diagnostyczną, sprawdzić VIN, papiery, itd. Przez internet nie da się kupić auta
Natomiast trzecia też przyjemnie wyposażona ale najmniej zadbana - powycierane przyciski na konsoli środkowej, uszkodzona lewa dokładka z przodu, porysowana przednia dokładka z prawej strony. Śmiem twierdzić, że jeździła tym autem młoda osoba, które niekoniecznie przejmowała się autem.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ta pierwsza, ta z Elbląga to z miejsca gdzie kiedyś oglądałam pewną toyotę, tam mają fajnie odpicowane auta. Wtedy nie kupiłam bo czegoś mi w aucie brakowało, ale auta tam wszystkie są fajnie zrobione, nie wiem jak potem w użytkowaniu, ale wizualnie nie ma czego się przyczepić, wyposażenie jest na pewno tam zgodne ze stanem opisanym (no chyba że pomylili się w opisie)