Po pierwsze pisałem żartobliwie. A tak na poważnie to jak padał temat innych olejów i sam wyciągałem przykład z normą Dexos 1 Gen 2 to leciały gromy właśnie że "bajki pisze". Dexos 1 gen 2 jest nie tyle nowszy ile to jest inna formuła oleju. Jak cały czas wałkuję, że proponowanie 1 oleju do wszystkich aut GM-a jest bez sensu to stale ktoś mnie atakuje, nawet jak daje przykład z wprowadzeniem obowiązku stosowania dexos 1 gen 2. Na przykład Grzegorz, który twierdzi, że Dexos 2 świetnie się do OPC nadaje a ja to się w ogóle nie znam i wszystkim ciemnotę wciskam i marketing szemrany uprawiam. Swoją drogą admin usunął bardzo ciekawa dyskusję nt wprowadzenia normy Dexos 1 gen 2.norbi333 pisze: ↑31 sie 2018, o 15:49Świetny czas.A jaki był wcześniej?
Dodano po 4 minutach 8 sekundach:Bajki piszesz.Nikt nigdy nie twierdził,że to jedyny polecany olej. Na swoim przykładzie mogę śmiało napisać ,że w pełni wystarczający na wet do 2.8 Turbo
A czemu mieli zalać starszy skoro wprowadzono nowszy i pewnie o lepszych parametrach? Każda marka oleju wprowadza nowe oleje.
Zapytaj lepiej serwis czemu przez kilka lat lali Dexos 2 jeśli Dexos 1 gen 2 był już dostępny (i nadal wiele serwisów leje do 2.0 T). Dokia też poprzednio zdaje się miała nalany Dexos 2. Dlaczego nie lali wcześniej nowego oleju kiedy był dostępny?