Witam,
wrócę do tematu, bo zmieniłem telefon z nadzieją, że w końcu będę mógł skorzystać z funkcji projekcji, a tu lipa;-(.
Czy ktoś może mi tak naprawdę łopatologicznie wytłumaczyć, jak to powinno działać, tak krok po kroku? Nie jestem specem w tych kwestiach... może robię coś źle?
Może zacznę od podstaw - jaką aplikację zainstalować, aby móc korzystać z projekcji? Pod hasłem Android Auto w Google Play wyświetla się sporo aplikacji i żadna tak de facto się tak nie nazywa - próbowałem kilka różnych, może niewłaściwe? Czy ktoś może wskazać konkretną?
Podłączam telefon na kablu i co dalej, czy wystarczy że aplikacja jest zainstalowana, czy mam ją uruchomić i co potem...? Próbowałem i tak i tak, i nic.
Generalnie najpierw miałem telefon MyPhone Hammer z androidem 7.0, potem ten sam model ale z androidem 8.1 (testowałem na kablach fabrycznych i dokupionych lepszej jakości), niedawno nabyłem nowego Huawai P30 Lite oraz P30 Pro z androidem 9.0 (oba podłączałem na nowych kablach fabrycznych). Sprawdziłem też w między czasie na jakimś starszym modelu Xperia... Za każdym razem jest to samo - podłączam telefon, ikona projekcji na moment zamienia się w znaczek AA (tak zakładam) po czym nic się nie dzieje. W telefonie to samo, pojawia się znaczek, dzięki połączenia zwykle 2-3 krotnie, jakby próbował się łączyć i nic...
Będę wdzięczny za jakąś instrukcję krok po kroku co zrobić, aby z tej funkcji korzystać, żebym miał pewność, że robię wszystko dobrze i jak nie zadziała to jadę z tym do serwisu, niech mi pokażą, że to w ogóle działa...