To już wszystko zależy od konkretnego produktu. Niestety nie znam składu tego produktu wiec jednoznacznie nie odpowiem ale kieruj się informacjami od producenta. Jeśli nie ma informacji o tym, że nie nadaje się do aut z dpf-em to można "zaryzykować" i ryzyko raczej nie będzie zbyt wielkie w przypadku Xado. Uważałbym natomiast na wiele innych preparatów "polepszających" olej.Arczi_88 pisze:Drodzy koledzy, mam pewną rozkminkę... Od roku czasu w szafce leży u mnie rewitalizer XADO i zastanawiam się czy go użyć. Mam świeżo wymieniony olej i przebieg 108kkm. Zastanawiam się czy skoro do silników z DPF są inne oleje niż do zwykłych silników (w sensie mają jakiś inny skład) to czy jak zaleję taki rewitalizer to nie wpłynie to niekorzystnie na DPF?
Mam słuszne obawy czy raczej przesadzam?
-- 6 mar 2018, o 17:27 --
Kto narzekał po płukance i na co?kecraminsignia pisze:Dawno robiłeś? Ciekawe dołącz fi inni narzekali po plukankach.
-- 6 mar 2018, o 17:29 --
Dobrze, że nie straszył zatarciem ani rozszczelnieniem silnika bo to niestety standard.soulck pisze:Wcześniej około 2 tygodni czyszczony zawór Egr wraz rura -dolot Egr i przepustnica.
-- 6 mar 2018, o 15:42 --
Dzisiaj. Mechanik sie trochę naśmiewał,ale po tym co spłynęło sam stwierdził ze to jest skuteczne.